Pertti Kuusiston grafiikkaa

12.11.2013

Pertti Kuusiston grafiikkaa nähtävillä Uuraisten kirjastolla 12.11.-5.12.2013.

Pertti Kuusisto on monipuolinen varpaillaan maalaava taiteilija, jonka 1980-luvun tuotantoa olemme saaneet näytteille Uuraisten kirjastolle.

Näyttelyn avajaiset ma 18.11. kirjastolla: Taiteilija paikalla klo 15-18, mahdollisuus ostaa taiteilijan taidepostikortteja 18.11.-5.12.13. Vapaa pääsy! Kahvi- ja teetarjoilu.

Taiteilijan toivotus:

Tervehdys Sinulle, Uuraisten kirjaston asiakas!                            11.11.2013

Tämä näyttely on koottu minun 80- luvun aikana jalalla / varpailla piirtämistäni kuvista. Työt on tehty pääasiassa tussilla ja kuulakärkikynällä. On ilo saada nämä työni kaapin perältä ihmisten ilmoille tuulettumaan.

Olen 60 -vuotias syntymästäni asti CP- vammainen mies. Olen koko ikäni tehnyt asioita jaloilla, koska käteni eivät toimi. Jokapäiväisessä elämässäni tarvitsen avustajaa. Aikoinaan innostuksen piirtämiseen sain vanhemmiltani. Isäni oli kätevä käsistään ja äidilläkin oli taiteellista silmää. Heidän ”takapuoleen potkimisella” oli enemmän tai vähemmän osuutta siihen, että lähdin jatko-opiskelemaan oppivelvollisuuden jälkeen.

Kansalaiskoulusta päästyäni opiskelin yksityisoppilaana ilman opetusta keskikoulun ja lukion. Luokiovuosien jälkeen innostuin piirtämisestä, näistä töistä osa on täällä nähtävänä. Kai vanhempani kyllästyivät puhtaan paperin sotkemiseeni ja patistivat minut yliopistoon. Päädyin lukemaan oikeustieteitä, koulutukseltani olen lakimies (OTK). Olen ollut yksityisyrittäjä, nykyisin enemmänkin oloneuvos. Toivotan hyvää Joulun odotusta kaikille!

Takaisin »