KESÄTYÖT JA 4H-KESÄYRITTÄJYYS UURAISILLA 2017

Uuraisten kunnanhallitus on tehnyt päätöksen nuorten kesätyöllistämisestä vuonna 2017 13.2.2017 § 53

Kesätyökampanja

Hei, sinä 14-24 vuotias uuraislainen nuori, nyt on aika hakea kesätöitä! 

Kesätöitä haetaan 1.4.2017 mennessä Uuraisten 4H-yhdistyksen kautta. Kesätöitä voivat hakea ne 13-vuotiaat nuoret, jotka täyttävät 14 vuoden 2017 aikana. 
Nuori voi myös hakea töitä suoraan yrityksestä. Silloin tärkeää on muistaa mainita mahdollisuudesta saada kesätyöllistämiseen tarkoitettua tukea. Kun nuori on löytänyt kesätyöpaikan, tulee nuoren ja työpaikan edustajan täyttää yhdessä etuseteli. Etuseteli toimitetaan Uuraisten 4H-yhdistykseen ennen työsuhteen alkamista. Näin nuoren palkkaamiseen saadaan kesätyöllistämistuki.
Kesätyöllistämiskampanjan kautta työllistetty nuori saa palkkaa Tutustu työelämään ja tienaa mallin mukaisesti. Nuori saa palkkaa kahden viikon työsuhteesta 335 € (sis. lomakorvaus). Nuoren työpäivän pituus on 6 h ja työviikko on 5 päiväinen. Pidempi aikaisessa työsuhteessa nuorelle on maksettava työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Neljän viikon työsuhteesta kesätyöllistämistukea saa 300 €. 
Ohjeita kesätöiden hakuun lisää löydän Uuraisten 4H:n nettisivuilta. www.uurainen.4h.fi

 

4H-kesäyritystuen haku

Voit saada kesätöitä myös perustamalla oman 4H-yrityksen kesän ajaksi. Tänä vuonna uuraislaisilla nuorilla on ensimmäistä kertaa mahdollista saada tukea 4H-yrityksen perustamiseen (150 € / 4H-yritys)! Enintään 10 uutta 4H-yritystä voi saada tämän tuen. Sinulla tulee olla jonkinlainen yritysidea, mutta mitään valmiimpaa ei tarvitse olla. 4H:n Pia Kautto auttaa tukea saavia yrityksiä.

4H-yrityksen voi perustaa yksin, kaverin kanssa tai kaveriporukalla. 150 €:n tuki on kuitenkin yrityskohtainen. Tuki maksetaan kesän lopulla yrityksen toimintaraporttia vastaan. Tukea saavan yrityksen myynnin tulee olla kesän ajalta vähintään 100 €. 

Jos olet uuraislainen 13–24-vuotias nuori, voit hakea tukea täyttämällä sähköisen 4H-kesäyrityshakemuksen sekä sähköisen ansioluettelon, jotka löytyvät sivun vasemmasta laidasta. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi, kun sähköinen hakemus on tullut perille. Jos et saa vahvistusviestiä, ole yhteydessä 4H-yhdistykseen. 

Vaihtoehtoisesti voit hakea tukea myös lähettämällä täytetyt 4H-kesäyrityshakemuksen ja ansioluettelon sähköpostin liitteenä osoitteeseen fywhanke(at)gmail.com.

Kesäyritystukea voi hakea 1.4.2017 saakka.Tämän jälkeen Uuraisten 4H-yhdistys päättää, mitkä yritykset saavat kesäyritystuen. Tukea saavien yrittäjien täytyy käydä kevään aikana järjestettävä 4H-yrityskurssi, jonka kesto on kaksi iltaa. 

 

Hakemukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä Uuraisten 4H-yhdistykseen:
Uuraisten 4H-yhdistys ry
”Kesätyöt”
Mansikkamäentie 2
41230 Uurainen