Erityisryhmien päivä- ja työtoiminta

Uuraisilla päivä- ja työtoiminnat kehitysvammaisille ja muille erityisen tuen henkilöille järjestetään Toimintakeskus Uuraspajan kautta. Uuraspaja on aivan Uuraisten keskustassa. Työtoiminnassa valmistettuja tuotteita myydään omassa lahjatavarapuodissa. Saatavana on myös maton- ja poppanankuteita. Kudomme tilauksesta mattoja asiakkaan toiveiden mukaan. Myymälä palvelee pääsääntöisesti arkisin klo 9 – 15, poikkeuksena kuitenkin retki- ja tapahtumapäivät. Heinäkuun Toimintakeskus Uuraspaja on suljettu.

Päivä- ja työtoiminnat on tarkoitettu ensisijaisesti uuraislaisille kehitysvammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville (esim. mielenterveyskuntoutujat). Toiminnan avulla pyritään rytmittämään ajan kulkua, huolehtimaan ja opettamaan kävijät itse huolehtimaan fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnistaan, luomaan edellytyksiä sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä itsenäiseen selviytymiseen yksilölliset tarpeet huomioon ottaen.

Toimintapäivän aikana voi aterioida Uuraspajalla. Lounaasta peritään maksu. Päiväkahvi on kävijöille maksuton. Toimintakeskuksen pesukonetta asiakkaat voivat käyttää itsenäiseen tai ohjattuun pyykinpesuun. Erilaisten retkien ja tapahtumien avulla laajennetaan kokemus- ja elämysmaailmaa. Kerhoissa opetellaan ja harjoitetaan uusia ja jo opittuja taitoja. Siivousta ja kodinhoitotöitä harjoitellaan talon askareiden parissa päivittäin.

Työtoimintaan kuuluvat mm. kudonta, kankaanpainanta ja askartelu, sekä erilaiset kierrätykseen liittyvät työt. Uuraspajalla lajitellaan mm. Uuraisten seurakunnan hautausmaalta tuleva hautakynttiläjäte ja otetaan hyödynnettävät osat jatkokäyttöön. Kävijät saavat työstään ja osallistumisestaan pientä työosuusrahaa (1-10 €/pv). Työosuusraha määräytyy ahkeruuden, omatoimisuuden ja työpäivän pituuden mukaan yksilöllisesti. Kävijöille asiakaspaikkoja on kymmenen. Kaikkiaan kävijöitä on vajaa noin viisitoista, koska kaikki eivät käy joka päivä toiminnoissa. Toimintapäivät sovitaan tapauskohtaisesti jokaisen kanssa. Henkilökuntaa Uuraspajalla on yksi ohjaaja työparinaan kuntoutusohjaaja. Lisäksi Erityisryhmien Palvelutalo Uurastuvan henkilökunta osallistuu toiminnan järjestämiseen.


Uuraisten kunta, Erityisryhmien palvelut
Toimintakeskus Uuraspaja
050 440 4448
uuraspaja@uurainen.fi

Virastotie 2, 41230 Uurainen
Käynti Oikotien puolelta, parkkipaikalta
Toimintakeskus avoinna pääsääntöisesti arkisin klo 9-15, heinäkuussa suljettu