Severi rakentaa tulevaisuutta

02.06.2017

Jyväskylän ammattiopistossa opiskeleva Severi Vihtamäki Uuraisilta nappasi kultamitalin tämänvuotisissa nuorten ammattitaitokilpailuissa, eli Taitaja 2017 –kisoissa Helsingissä. Hänen lajinsa oli talonrakennus, kirvestyöt. Lajissa punnitaan rakentamisen perustaidot, runkotyöt, talonrakentaminen, perustus- ja runkovaiheen kirvestyöt sekä sisävalmistusvaiheen kirvestyöt.
- Kisassa piti rakentaa pieni mökki terasseineen, aikaa oli kolme päivää ja kilpailusuoritusta tarkkailtiin koko ajan esimerkiksi työturvallisuuden näkökulmasta. Suorituksessa myös mitattiin nopeutta ja tarkkuutta, mittapisteet tarkistettiin ja tietysti piti saada rakennus valmiiksi, kaikki kilpailijat eivät sitä ehtineet valmistaa, kertoo yllättäen rakennustyömaalta tavoitettu tuore mestari.
Ammatinvalinta ei Severi Vihtamäelle ole tuottanut vaikeuksia, se oli oikeastaan selvää jo seiskaluokalla, kun hän ensimmäistä kertaa virallisesti meni isänsä Tapio Vihtamäen rakennusfirmaan tutustumaan. Tuleva kesäkin sujuu luontevasti rakennuksilla. Opinnot ovat sujuneet niin mallikkaasti, että Severi saattaa valmistua jopa hiukan etuajassa ensi vuonna, jos saa kaikki näytöt suoritettua.
- Menestyminen kilpailuissa antaa itsevarmuutta omasta ammattitaidosta. Kaikki tässä työssä on mukavaa, perustusten teosta laatoitukseen. Parasta on nähdä kun valmista syntyy, Severi Vihtamäki sanoo.

Takaisin »