Huutoniemi Uuraisten virkistysalueena jo 20 vuotta

12.06.2017

 

Uuraisten kunnan omistama Huutoniemen virkistysalue on entistä ehompi.

Kyynämöisen rannalla sijaitseva Huutoniemen kiinteistö tuli aikoinaan Uuraisten kunnan omistukseen elokuussa vuonna 1997, kun erityisesti Säynätsalossa vaikuttanut Parviaisen tehdassuku tahtoi 1990-luvulla hankkiutua maaomistuksestaan Suomessa eroon. Huutoniemi on rakennettu alunperin tukkipomojen toimistoksi ja toiminut myös Parviaisten virkistyskäytössä.

Upeinta keskisuomalaista järvimaisemaa ja mäntymetsää parhaimmillaan edustavan 80 hehtaarin maa-alueen ostoon saatiin valtionavustusta ja niemenkärjestä lähimaastoineen tehtiin uuraislaisten ja heidän vieraidensa yhteinen virkistysalue, jona se on toiminut jo 20 vuotta. Uimaranta on hiekkapohjainen ja järvi kalaisa. Huutoniemestä lähtevä helppokulkuinen luontopolku tarjoaa huikaisevia maisemia, tietoa alueen kasvi- ja eläinkunnasta, sekä penkkejä, joille istahtaa tuulettamaan ajatuksia. 

Polku johtaa myös läheiselle Hietasaaren karavaanarialueelle, jonka hiekkakannas on maankuulu kauneudestaan ja sinne vuonna 2010 iskeneestä syöksyvirtauksesta.

Kesäkuukausina vuokrattavat 50-60-luvuilla rakennetut päärakennus ja sauna on pidetty hyvässä kunnossa. Keittiö ja sauna remontoitiin jo pari vuotta sitten. Nyt päärakennus on saanut osin uudet kalusteet, verhot ja vuodetekstiilit on uusittu ja järvestä pääsee nyt saunaan jalkoja likaamatta uutta puukäytävää pitkin. Perinteitä ei kuitenkaan ole unohdettu ja seinällä Parviaisen patruunat katselevat suopeina kehyksistään monien kokoontumisten ja kesäisten tapahtumien näyttämöä. 

Talossa ja saunarakennuksessa mahtuu yöpymään kymmenisen henkilöä väljästi.

Huutoniemen kesäviikonloput ovat jo pääosin varattu, mutta arkipäivisin löytyy yhä tilaa. Hinnasto yhteystietoineen löytyy täältä.

Huutoniemi on nyt myös liitetty osaksi Kyynämöisten vesiosuuskuntaa. Tämä mahdollisti myös uusien omarantaisten tonttien kaavoittamisen Heikkilänlahteen Huutoniemen läheisyyteen.

Tontit ovat jo myynnissä Pihatie-palvelussa.

 

Takaisin »