Yrityspalveluseteli auttaa oppimishaluista yrittäjää

21.06.2017

Uuraisten kunta on juuri lanseerannut hakuun yrityspalvelusetelin, jolla tuetaan uuraislaisia yrityksiä niiden kehityshankkeissa. Palveluseteliä haetaan kunnasta ja sen myöntämisestä päättää kunnanjohtaja. Tarkat ohjeet ja myös hakulomake löytyvät kunnan nettisivuilta.
Ensimmäisenä uutta yrityspalveluseteliä ennätti hakemaan Kangashäkissä yrittävä Tommi Lähteenmäki, jolle kunnanjohtaja Juha Valkama myönsi yrityspalvelusetelin Juhannusviikolla.
– Hain palveluseteliä perustettavan uuden, osakeyhtiömuotoisen yrityksen nimiin, kertoi Tommi Lähteenmäki, jolla tällä hetkellä on toiminimellä toimiva yritys. Teen alihankintatöitä pääasiassa Tasowheel Tikka Oy:lle, JR-Tools Oy:lle, sekä Napso Oy:lle. Toimin nyt vanhempieni Kaisa ja Mikko Lähteenmäen yrityksen, Terähiomo Lähteenmäen tiloissa.
Terähiomo Lähteenmäki on vuonna 1989 perustettu mekaanisen puunjalostuksen teriä valmistava yritys. Tuotantoon kuuluvat sekä uusien terien valmistus että vanhojen kunnostus. Yrityksen hallissa Kangashäkissä on tällä hetkellä myös Tommin toiminimen tuotantokoneita, CNC-sorvi ja –työstökeskus.
– Kesän mittaan on edessä hetki, kun vanhempani siirtyvät eläkkeelle. Toiminimen kohdalla sukupolvenvaihdosjärjestelyt eivät ole relevantteja, joten päädyin muuttamaan oman toiminimeni osakeyhtiöksi ja otan sitten vetovastuun perheyrityksestä, kertoo Tommi Lähteenmäki kunnanjohtaja Juha Valkamalle.

Yrityspalvelusetelin käyttötarkoitus Tommi Lähteenmäellä on juuri yritysjärjestelyneuvonta. - Miten verotus menee, miten on viisainta tehdä tuotantomuutokset ja tietysti ihan tämä uuden yrityksen alku, siinäkin kaipaan tukea. On tehtävä logot, kotisivut ja markkinointiakin.
Yrityspalveluseteli on tarkoitettu uuraislaisille yrityksille, jotka haluavat hankkia asiantuntijapalveluita kehittääkseen toimintaa tai päästäkseen jonkin muutoskynnyksen yli. Tukea myönnetään 75 prosenttia hankinnan arvonlisäverottomasta hinnasta.
 
Lisätietoja kunnanjohtaja Juha Valkama 014 267 2602

Takaisin »