149-vuotias Uurainen viettää kotiseutuviikkoaan

19.07.2017

Uuraisten viikko on reilusti puolivälissä, mutta vielä on monta mielenkiintoista tapahtumaa jäljellä. Lauantaina on vuorossa se perinteisin, Uuraisten viikon toripäivä, jonka ydin on paikallisissa ja vähän kauempaakin tulevissa torimyyjissä. 
Toivo Susi poikkea 100 laulua Suomesta -kiertueellaan Uuraisten torilla. Lisäksi esiintyvät uuraislaiset Kirsti Kokkila ja Marianna Närhi, joka on osallistunut myös Tangomarkkinoille. Tänä vuonna tie ei edennyt aivan finaaliin saakka kuten vuonna 2013. Tampereelta Uuraisille muuttanut Marianna Närhi on ehtinyt vuodessa kotiutua hyvin. – Teen aina  keikkoja kun vain löydän säestäjän - tähän mennessä on ollut ihana huomata kuinka avuliaita, ystävällisiä ja lahjakkaita ihmisiä täälläkin asuu.  Toritapahtumassa tulee olemaan mahtavat soittajat ja sitäkin ihanammat persoonat, hän hehkuttaa ja viittaa konkarisäestäjiin Taisto ja Seppo Lähteelään, sekä Matti Kokkilaan.
 
Toripäivänä julkaistaan myös Uuraisten Marttojen 100-vuotishistoriikki. Tuo merkkipaalu saavutettiin jo viime vuonna, mutta jotta myös juhlavuosi saatiin dokumentoitua, historiikki julkaistaan vuotta nuoremman Suomen juhlavuonna. Teoksen on koostanut amanuenssimartta Jaana Oikari.
Lisätietoja Jaana Oikari p. 050 3070 889
 
Lauantai-iltana Uuraisten kirkossa on tarjolla tasokas konsertti, kun kolmannen polven kesäuuraislaiset, musiikin ammattilaiset Heidi ja Kati Kuusava, instrumentteinaan piano ja viulu. He soittavat konsertissaan tietenkin suomalaista musiikkia, Sibeliusta, Järnefeltiä, Kuulaa ja Merikantoa. 
 
 
Sunnuntaipäivänä on vuorossa oikea Beach Volley -maraton, kun Uuraisten eläkkeensaajien turnausta pelataan peräti kahdeksan tunnin ajan Pikku-Kuukan puistossa. Pelaamisen ja sen seuraamisen ohessa voi nauttia huoltopisteen antimista ja hyvästä seurasta.
 
Myös Uuraisten viikon näyttelyihin ja kahviloihin ehtii vielä tutustumaan
 
• Uuraisten museo ja kirkko, osoitteessa Kirkkotie 1
Avoinna opastetusti ke klo 13 - 19, to klo 12 - 16, pe klo 12 - 16, la 22.7. klo 12 - 16, su klo 11 - 16.
• Nuorten 4H-KesäkahvilaSesonkipuoti Selma ja Tuoretori (Kuukantie 8) avoinna 17. - 21.7. klo 10 - 18 ja 22.7. klo 10 - 14. 
Pallojäätelöä, kahvia, leivonnaisia ja karkkia, paikallisten kädentaitajien ja tuottajien tuotteita. 
Kansalaisopiston oppilastyönäyttely Uuraisten viikon ajan Selmassa. 
• Valokuvia ja taidetta Jokihaaran Talaksessa, (Höytiäntie 5) 
17.7.-21.7. klo 12 - 19 Pirjo Käpylän valokuvia ja taiteilija Pekka Luukkosen taidetta. 
 
• Kynkkälän kesäkahvila (Multiantie 684, Kyynämöinen) torstaina 20.7. klo 13 - 16. Kahvia, pullaa ja paikallisia tuotteita
 
Vuoden päästä Uuraisilla on syytä erityisen juhlavaan kotiseutuviikkoon, sillä kunta juhlii 150 olemassaolon vuotta.
 
Lisätietoja Uuraisten vapaa-aikatoimistosta p. 014 267 2641

Takaisin »