Keski-kirjastoissa eletään kotiseutupäivähengessä

15.08.2017

Jyväskylän kotiseutupäivien henki elää vielä seuraavalla viikollakin eli viikolla 33 Uuraisten kirjastossa, jossa on nostettu monen muun Keski-kirjaston tavoin kotiseutukokoelman aineistoa enemmän esille. Uuraisten kirjastolle on koottu pieni näyttely Uuraista koskevasta aineistosta. Erityistä näyttelyssä on se, että yleensä kotiseutukokoelman kappaleita ei saa kotilainaan, mutta nyt lainaus onnistuu tälle osalle kokoelmaa joko kirjaston aukioloaikaan tai omatoimikirjastotunteina. 
 
"Kotiseutukokoelma on osin niin ainutkertaista aineistoa, että ihan kaikkea ei voitu lainattavaksi tarjota, mutta monta mukavaa paikallisaarretta odottaa nytkin lainaajaansa tai tutustujaansa", kertoo kirjastonjohtaja Minna Puntala.
 
Puntala lisää, että kotiseutuaineistosta koottu näyttely vitriineissä lasin takana olisi vähemmän mielenkiintoinen kuin kotilainaan saatava materiaali. "Kotilainassa aineistoon voi tutustua vaikkapa vanhempien tai isovanhempien kanssa yhdessä, mielellään saa ottaa myös nuoret piiriin kuuntelemaan, mitä muistoja aineistosta kumpuaa", hän vinkkaa.
 
Lisätietoja aiheista antaa kirjastonjohtaja Minna Puntala p. 014 - 267 2651, minna.puntala@uurainen.fi

Takaisin »