Hyvinvointiyrittäjyyttä Uuraisilla

21.09.2017

Liikunta on yksi keskeisimmistä ihmisen hyvinvointia lisäävistä tekijöistä. Uuraisille on valmistumassa uusi lähiliikuntapaikka, joka liikuttaa erityisesti kouluikäisiä, mutta ei välttämättä.

- Pumptrack –radalla voi liikkua vaikka eslalla, eli ikä-ihmisten pyöräpotkukelkalla, myöskään alaikärajaa ei ole, kertoo yksi radan toteuttajista, Juhana Koivisto.

Suuriin käyttäjäryhmä tullee kuitenkin olemaan erilaisilla polkupyörillä tai scooteilla liikkuvat nuoret.

Radan profiili on tarkkaan mietitty, tasaista kohtaa ei ole.

- Kun polkaisee itsensä vauhtiin, ei tarvitse välttämättä enää koko radan aikana polkea vauhtia, vaan eteenpäin pääsee pumppaamalla. Hiki siinä kyllä tulee, Juhana Koivisto kertoo. Lisäksi karttuvat pyöränhallintataidot turvallisessa ympäristössä.
 
Monipuolisen urheilutaustan omaava, ja rakennusalan ammattilainen, uuraislainen Juhana Koivisto on yksi neljästä pumptrack-ratojen rakentamiseen erikoistuneen Trail it –yrityksen osakkaasta. Edellinen heidän valmistamansa rata valmistui elokuussa Tikkakoskelle ja on sen jälkeen ollut kovassa käytössä. Urheilukentän ja Saarijärventien välissä sijaitsevan Uuraisten radan asvaltointi tapahtuu säiden salliessa ensi viikolla, jonka jälkeen se on kaikkien käytettävissä.
 
- Radalla ei ole aukioloaikoja ja se on käytännössä huoltovapaa, ei ihme, että suosio on koko ajan kasvamassa, Juhana Koivisto sanoo.
 
Lisätietoja: Juhana Koivisto p. 050 5731566
 
 
 
Uusi uuraislainen yritys Erä-ja Luontopalvelut HyvänTähen syntyi rakkaasta harrastuksesta ja metsäläisen palosta päästä luontoon. Teijo Haapakoski oli jo pikkupoikana partiossa, oppi suorastaan ahmimalla erä- ja vaellustaitoja, ymmärsi, mitä vastuuntunto tarkoittaa.

Työuraa hän teki kuitenkin yli 30 vuotta aivan muualla, Ilmavoimien palveluksessa lentokonemekaanikkona. Eläkkeelle pääsi mies parhaassa iässä ja kunnossa, sekä valmiina hyödyntämään karttuneita taitoja.

- Partio- ja ensiaputaidot, kielitaito, liikkuminen luonnossa, asiakkaista huolehtiminen ja asiakaspalvelu, kaikkea tätä oli kertynyt elämänrinkkaani. Suoritin koskiveneen kuljettajan tutkinnon tänä kesänä Tornion Kukkolankoskella, olen melonnanohjaaja ja minulla on MaTuPa eli matkailualan turvallisuuspassi. Parhaillaan aloittelen ruoanvalmistuksen opintoja, Teijo Haapakoski kertoo.
 
Viime kuukaudet hän on ahkerasti kiertänyt maan kansallispuistoja, tutustunut niihin huolellisesti ja katsonut eri kulkureittien vaatimuksia, sekä tehnyt kumppanuussopimuksen Metsähallituksen kanssa, jotta voi nyt viedä omia asiakasryhmiään kansallispuistoihin vaeltamaan.
 
Lisätietoja: Teijo Haapakoski, p. 040 5500 804.

Takaisin »