Markus antaa Uuraisten Vuokratalojen isännöinnille kasvot

12.01.2018

Uuraisten Vuokratalot Oy ja Uuraisten kunta solmivat tiistaina sopimuksen, jossa vuokratalojen isännöinti siirtyy maaliskuun alussa Uuraisten kunnalle.
 
– Syksyn aikana tarkastelimme palvelukokonaisuutta yhdessä kunnan kanssa ja päädyimme molempia tyydyttävään sopimukseen. Yhteinen tavoitteemme on tietysti se, että Uurainen olisi houkutteleva paikka myös vuokra-asujalle, Vuokratalot Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Riihimäki.
 
Hän pitää solmitun sopimuksen parhaana antina paikallisuutta ja isännöitsijän tavoitettavuutta, joka on asiakassuhteiden kannalta ensiarvoisen tärkeää.
 
– Nyt solmittu sopimus tukee erinomaisesti myös viime vuonna tehtyä konserniohjetta, että tavoitteena on tiivistää yhteistyötä konsernin sisällä. Uuraisten kunta omistaa kokonaisuudessaan Uuraisten Vuokratalot Oy:n. Myös tulevalla sote- ja maakuntauudistuksella oli vaikutuksia tähänkin päätökseen, sillä sosiaalitoimen siirtyminen maakunnan vastuulle vie kunnasta työtehtäviä sosiaalipalveluista ja talous- ja hallintotoimesta sekä toimistohenkilökunnalta ylipäätään. Ja tarjoamalla uusia työtehtäviä pyritään pitämään kunnassa ne kuntakonsernin osaajat, jotka ovat valmiit ottamaan vastuuta, kunnanjohtaja Juha Valkama jatkaa. 
 
Yksi uusista vastuunkantajista on Markus Malmikallio, joka aloittaa palveluvastuullisena teknisenä isännöitsijänä ja hoitaa jatkossa pääosin asiakaskontakteja. Paljasjalkainen uuraislainen on tuttu mies suurelle osalle asiakkaita, sillä työpaikka on ollut pitkään Uuraisten teknisessä toimessa kiinteistönhoidossa – ja tuttuja ovat hänelle myös isännöitävät kiinteistöt aikaisemmilta jaksoilta, kun isännöintivastuu on ollut kunnalla.
 
– Mukavalta tuntuu, että pääsee etenemään työssään ja saa lisää vastuuta ja uusia haasteita. Pari vuotta sitten kävin teknisen isännöitsijän koulutuksen ja nyt pääsen koulutusta vastaavaan tehtävään, Markus Malmikallio myhäilee. 
 
Peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen hoitaa hallinnollista isännöintiä. Hänellä on vuosikymmenten kokemus vastaavasta tehtävästä jo Uuraisten vanhustentaloyhdistyksen omistamissa kiinteistöissä. 
 
Vuokratalojen taloushallintoa jatkossa hoidetaan sekä kunnassa, jossa vastuuhenkilönä on Tarja Mustonen, että osin ostopalveluna uuraislaiselta TSR Talouspalvelut Oy:n Taru Rytköseltä. Myös järjestelmät päivitetään ajanmukaisiksi.
 
Uuraisten Vuokrataloilla on tällä hetkellä 134 asuntoa ja niiden täyttöaste on ihanteellinen esimerkiksi Jyväskylään verrattuna, noin 98 prosenttia. Uuraisilla on viimeksi rakennettu vuokrarivitaloja vuonna 2003 Tilkkulantielle. Suuri osa rakennuskannasta on jo melko iäkästä, vanhimmat 1970-luvulla rakennettuja. Samalla vuosikymmenellä on solmittu myös pitkäikäisimmät yhä jatkuvat vuokrasopimukset. Isompia remontteja on tehty Nevalassa ja Mansikkamäessä.
 
– Vuokra-asuminen Uuraisilla on oikein hyvä vaihtoehto joko vakituisesti tai sitten esimerkiksi omakotitalon rakentamisen aikana, Jouko Nykänen sanoo.
 
Lisätietoja: Uuraisten Vuokratalot Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Riihimäki 040 738 5777
 
 
Isännöintisopimusta hallintojohtaja Sari Linturi-Sahlmanin valvovan silmän alla kirjoittavat kunnanjohtaja Juha Valkama ja Uuraisten Vuokratalot Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Riihimäki. 
Takana hallinnollinen ja palveluvastuullinen tekninen isännöitsijä, Jouko Nykänen ja Markus Malmikallio.
 

Takaisin »