Aittovuori on aarre

26.01.2018

Viime viikonloppuna hiihdettiin perinteikkäät Kuukan hiihdot ja 37. Mirjan Kierros, jonka nimi viittaa tietysti kautta aikain menestyksekkäimpään uuraislaiseen hiihtäjän, olympiamitalisti Mirja Kierrokseen (os. Lehtonen). 
 
Aittovuoren kilpailukeskukseen saapui tänä vuonna myös yleisöä enemmän kuin pitkään aikaan. Nimekkäimmät hiihtäjät Sini Alusniemi ja Joel Sariola korjasivat yleisten sarjojen voitot. Tulokset.
 
Aittovuoren latuverkostosta löytyy ammattilaisillekin haastavia reittejä, toisaalta myös harrastelijoille sopivia latuja. Tänä vuonna saadaan myös nauttia leppoisasta retkiladusta Uuraisten keskustasta Tehlon hiihtomajalle, sekä monista muista, osin talkoovoimin ylläpidetyistä reiteistä.
 
Aittovuori aivan kylän sydämessä ei ole pelkästään hiihto- ja lenkkeilyalue, vaan myös uudet lajit, kuten maastopyöräily ja frisbeegolf ovat löytäneet sieltä sijansa. Radat on rakennettu kunnan ja harrastajien yhteisvoimin ja ovat vilkkaassa käytössä alkukeväästä pitkälle syksyyn.
 
 
Kuukan hiihdot ei ole ryppyotsaista suksimista, vaan perinteikäs, rento ja omintakeinen urheilutapahtuma. Esa Pienkellomäki ja Aapo Kässi lähettävät Uuraisten oman pojan Vilho Stenmanin matkaan. Peukutukset ja kova kunto siivittivät Vilhon M14-sarjassa hopealle.

Takaisin »