Yhteinen puistohanke etenee

29.03.2018

Uuraisten JyväsRiihen hankerahoituksen tuella tekeillä oleva Senioripuisto aivan kylän ytimessä uinuu vielä lumihangen alla, mutta heti kun talvi väistyy, työt alkavat jälkeen.
 
- Uusimpia uutisia Senioripuistosta on, että avajaisia vietetään 18.7. klo 13. Tulevia töitä o vat viime syksynä istutetun nurmikkoalueen siistiminen, sillan rakentaminen lammen yli, penkkien ja pöytäryhmien rakennus, pisteaidan teko, pensaiden, omenapuiden, marjapensaiden istutus. Mahdollisesti myös kosteikkokasveja istutellaan lisää. Edelleen on pohdinnassa kuinka huvimaja toteutetaan. Etsinnässä on jokin järjestö tai muutama yritys yhteistyössä sitä rakentamaan, kertoo toiminnanohjaaja Anne Hietikko.
 
Kevään ja alkukesän aikana kävelyteiden päälle laitetaan kivituhka ja kuntoilulaitealue rakennetaan. Sähkötyöt viimeistellään ja lapsille tuleva ”Värivaloleikki” asennetaan. 
 
- Hienoa on, että eri järjestöt ja vapaaehtoiset ovat ottaneet yhteyttä, mitä he voisivat tehdä ja kuinka voisivat osallistua talkoisiin. Olemme äärimmäisen iloisia näistä ideoista ja siitä kuinka paikalliset yrityksetkin ovat lähteneet mukaan puiston tekemiseen joko talkoita tekemällä tai rahallisella sponsoroinnilla. Keskiviikkoiltana 18.4. klo 18.30 kunnanvirastolle ovat kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleita suunnittelemaan yhdessä tulevia talkootöitä ja -päiviä. Lisäksi haluamme, että puiston avajaisissa näkyy myös ajatus ”Tehdään puisto yhdessä” ja näin ollen haluamme suunnitella avajaisetkin yhdessä, Hietikko jatkaa.
 
Paikalliset yritykset Neon Systeemi ja Jokihaara Oy:n rakentavat metallisen, pari metriä korkean puun, johon jokainen yli 250 euroa lahjoittanut yritys tai yhdistys saa oman nimensä puun lehteen kaiverrettuna.
 
Lisätietoja: Anne Hietikko p. 050 410 1890, Jouko Nykänen p. 040 589 1277
 
 
Viime kesänä kunnanvaltuutettu Jari Muhosen aloitteesta aloitettiin haasteketju, joka toi Senioripuiston tekijöiksi suuren määrän uuraislaisia. 
Ensimmäisten joukossa haasteeseen ehtivät käytännössä vastaamaan Asko Paanala, Mikko Nyyssönen ja Raimo Paanala, jotka kaatoivat puut puiston tieltä.

Takaisin »