Vappu toi Viljon Uuraisille

04.05.2018

Matti Leppänen avasi Uuraisille Viljo’s pubin perjantaina. Ravintola on samassa paikassa kunnantalon alakerrassa kuin aiemmin Kettusen Leilankin pitämä ravintola, mutta tilat ovat uusiutuneet täysin.
 
Ravintoloitsija Leppänen haluaa paikasta kaikkien kansalaisten olohuoneen. – Minulla on Viljo’s pubit jo ennestään Suolahdessa sekä Laukaassa, nyt sitten myös Uuraisilla. Tänne voi tulla ihan vaan vaikka kahville ja lehtiä lukemaan tai vaikka biljardia tai dartsia pelaamaan. Ei meillä katsota kieroon, vaikka ei olisikaan koko ajan tuoppia nenän alla, vakuuttaa Matti Leppänen.
 
Uudessa ravintolassa mennään ainakin toistaiseksi juomalinjalla. Ruoka-annoksia ei valikoimiin ole tulossa. Nimi Viljo’s pub tuli Leppäselle perintönä Suolahden pubin edelliseltä omistajalta. – Huhu kertoo, että Pertsa Reponen oli kuullut tuon ”onks Viljoo näkynyt” –jutun juuri Suolahdessa. Se siirtyi sitten television sketsiohjelmaan ja sanonta sopi hyvin Heikki Kinnusen suuhun, Leppänen kertoo.
 
Ravintolan lisänimet Street bar sekä Route 69 taas tulevat Leppäsen jenkkiautoharrastuksesta. – Kalustus vielä vähän muuttuu, kun tänne tynnyripöytiämme tuomassa ollut auto levisi kesken matkan ihan totaalisesti. Mutta jossain vaiheessa saadaan perille nekin, hän lupaa.
 

Takaisin »