Tehtiin Leinikin puisto yhdessä!

19.07.2018

45 000 euroa Maaseudun kehittämisrahaston hankerahaa, vähän Uuraisten vanhustentaloyhdistys ry:n omaa ja reilusti talkootyötä. Näillä eväillä rakennettiin Uuraisten keskustaan kaikkien kuntalaisten yhteinen ulko-olohuone, joka sai keskiviikkona 18.7.2018 nimen Leinikin puisto. Nimikilpailun voitti kesäuuraislainen Helena Drishenko, joka vertasi puistoa kotiseutunsa Vanajaveden maisemiin. Sivutuotteena syntyi valtava määrä yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä. Kolmen kopla Anne Hietikko, Erkki Kupari ja Jouko Nykänen vastasivat kokonaisuuden hallinnasta ja he saivat iloisesti hämmästyä puiston rakentamiseen mukaan lähteneiden talkoolaisten ja tukijoiden suuresta joukosta.
 
Avajaisissakin yhdessä tekeminen korostui, oli temppurataa, vohvelikahvilaa ja kuntoilua ja saipa puisto oman laulunkin. Sen sävelsi, sanoitti ja esitti Jyrki Paananen.
 
Puistossa on liikuntavälineitä kaikenikäisille, lampi kaarisiltoineen ja suihkulähteineen, huvimaja, omenapuita ja muita istutuksia. Myös erilaisia puistotaideteoksia löytyy ja varmasti elävä olohuone tulee myös muuntumaan vuodenaikojen ja vuosien saatossa.
 

Takaisin »