Ida Elina konsertoi Uuraisilla joulukuun alussa

05.11.2018

Moderni popkanteletar kuulostaa jo nimikkeenä mielenkiintoiselta ja livenä kuultuna on sitä varmasti vielä enemmän. Ida Elina on moderni popkanteletar ja kultaisella lauluäänellään hurmaava laulaja-lauluntekijä. Hänen uniikki ja perkussiivinen kanteleensoittotyylinsä syntyi YouTube-kitaristien innoittamana ja nyt kanteleeseen yhdistyy sujuvasti niin räväkkä pop kuin arkaainen perinnemusiikkikin.
 
Ida Elina on kysytty, karismaattinen ja innostava esiintyjä, joka esittelee kanteletta monipuolisesti rikkoen samalla ennakkoluuloja. Hän on konsertoinut muun muassa Yhdysvalloissa, Kiinassa, Saksassa, Sveitsissä, Belgiassa ja Pohjoismaissa. Vuonna 2018 loppuvuodesta hän suuntaa jälleen Kiinaan konsertoimaan ja keväällä 2019 Kanadaan. Kiinan ja Kanadan välissä hän piipahtaa Uuraisilla 8.12. ja konsertoi silloin Uuraisten kirkossa klo 18 lauantai-iltana.

Ida Elinan debyyttialbumi Songs of Freedom julkaistiin kesäkuussa 2012. Hänen joululevynsä Valoisaa Joulua julkaistiin syksyllä 2013 ja albumin uusintapainos Valoisaa Joulua Bright Christmas valittiin radioiden Vuoden 2016 joululevyksi. Kolmas studioalbumi Hello World julkaistiin marraskuussa 2015 ja vuonna 2018 julkaistiin neljäs soololevy Game of my Life.
 
Ammattilaisille tunnustusta antava Evento Awards on valinnut Ida Elinan vuoden esiintyjäksi 2017. Ida Elina on saanut Kanteleliiton myöntämän Vuoden Kantele -palkinnon vuonna 2015 ja hän on myös 1. Kansainvälisten Kantelekilpailujen voittaja vuodelta 2011. 
 

Takaisin »