Uuraisten Reserviläiset

31.01.2019

Uuraisten Reservinaliupseerit ry on nyt Uuraisten Reservilaiset ry. Pitkään melko matalalla profiililla toiminut yhdistys on saanut uuden puheenjohtajan Kimmo Kuneliuksen ja mukaan toimintaan on lähtenyt myös kunnanjohtaja Juha Valkama. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä vain parisenkymmentä, mutta kaikenikäiset maanpuolustusasioista kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita kehittämään toimintaa.

- Suunnitelmissa on esimerkiksi Paukkulan ampumaradan käytön monipuolistaminen, näkyminen erilaisissa tapahtumissa ja ylipäänsä mikä tahansa maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä toiminta, yksin tai yhdessä muiden yhdistysten kanssa, jos vain saadaan aktiivista väkeä mukaan. Esimerkiksi kunniavartioiden järjestäminen sopii luontevasti meille, Kimmo Kunelius kertoo.

Jäsenyyden edellytyksenä on suoritettu asevelvollisuus, mutta toimintaan voi toki osallistua muutenkin.

- Mielestäni maanpuolustus kuuluu kaikille, Juha Valkama toteaa.

Suomessa toimii Puolustusvoimien tukena lukuisia vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekeviä järjestöjä. Näistä suurin on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka alaisuuteen Uuraisten yhdistyskin kuuluu. Valtakunnalliseen organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja yli 326 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Lisätietoja Kimmo Kunelius p. 050 561 1795.

Uuraisten Reserviläisten uusi puheenjohtaja Kimmo Kunelius lukee Kimmo Sorkon kirjaa Ohdan vahti, joka kertoo Jyvässeudun miesten Sillan patteriston kohtaloista jatkosodassa.

Takaisin »