40-vuotias yritys, 70-vuotiset perinteet

08.02.2019

Kuljetusyritys Jussinmäki & Kettunen Ky on jo 40 vuotta ollut uuraislaista rekkamiesten historiaa. Ja meno sen kuin jatkuu vaan. Omistajakaksoset Teemu ja Timo Kettunen sekä neljä työntekijää vahvistettuna äiti-Helenalla, puskevat Keskon kuljetuksia eteenpäin vuorokauden ympäri.

Yrityksen historia yltää liki seitsemänkymmenen vuoden taakse. Teemun ja Timon pappa Martti Jussinmäki  nimittäin työskenteli Pohjanmaalla kuljetusliike Haukkalalle ”Kempsu”-kuorma-autolla, joka sittemmin myytiin uuraislaiselle Eemeli Kivelälle. Martti tuli 1940-luvulla auton mukana ikään kuin kaupanpäällisinä.

Kuljetusyritys Jussinmäki & Kettunen Ky perustettiin vuonna 1979, mukana olivat Antti Jussinmäki, Helena Kettunen (nyk. Jussinmäki) ja Jukka Kettunen. Kalustona oli kaksiakselinen maidonkeräilyauto ja myöhemmin tuli kappaletavara-ajoon pakettiauto. Nykyään Antti Jussinmäki toimii omassa yrityksessään ja Kettusen pojat (kuvassa) ajavat rahtia. Vuonna 2017 ostettiin ja tuunattiin rakas uusi työväline, Tiikeriprinsessa, kylmäkoriperävaunullinen rekka Jyväskylän Keskon jakeluajoon. 

Takaisin »