Kohti kesää ja kesätöitä!

08.02.2019

Vaikka maisema ei erityisen kesäiseltä näytä, on aika aloittaa kesätyön ja kesätyöntekijöiden haku. Uuraisilla työntekijät ja työpaikat perinteisesti yhdistää 4H-yhdistys, jonka kesätyöhaku on juuri avautunut ja aikaa on aina aprillipäivään saakka. Keskitetty haku mahdollistaa sekä yrittäjille että nuorille helpon tavan kohdata toisensa. 

Vuonna 2005 tai aiemmin syntyneiden alle 25-vuotiaiden uuraislaisten nuorten töihin hakeminen tapahtuu Uuraisten 4H-yhdistyksen nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Yhdistys valmentaa nuoren työelämään ja hoitaa byrokratian.

Uuraisten kunta tukee yrityksiä tai muita y-tunnuksellisia työllistäjiä nuorten työllistämisessä vähintään kahden viikon ajaksi. Nuoren tulee olla 13-24-vuotias ja kirjoilla Uuraisilla. Kesätyöllistävän yrityksenkin tulee sijaita Uuraisilla. Kesätyöllistämiskampanjan mukaan työllistetty nuori saa palkkaa vähintään Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukaan. Lisäksi kunta tukee 10 uutta 4H-kesäyritystä. Jokaisen 4H-yrittäjän on tullut käydä yhdistyksen tarjoama ilmainen 4H-yrityskurssi ennen yritystoiminnan aloittamista.

Viime kesänä nuoret 4H-yrittäjät pitivät kesäkahvilaa.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Veera Helminen p. 044 545 3959.

Takaisin »