Ilttishaku loppusuoralla

26.04.2019

Seitsemänvuotiaat Eetu ja Olavi käyvät Uuraisten iltapäiväkerhossa. – Parasta täällä on liikuntasalin temppuradat ja pihalla sähly, he kertovat.

Vaikka toimintaan liittyy monia mukavia asioita, eivät kurahousupakko ja painimiskielto poikia kuitenkaan miellytä.

Huoltajien on mahdollista hakea lapselleen ilttispaikkaa koko huhtikuun ajan. Kerhossa lapset ovat yleensä yhdestä viiteen, jonka jälkeen vanhemmat pääsevät töistä.

Uuraisten pisteet ovat Hirvaskankaalla ja kirkonkylällä, jossa on 23 lasta. Kunnan järjestämää toimintaa pyöritetään Uuraisten4H-yhdistyksen voiminHakulomake löytyy yhdistyksen sivuilta ja se palautetaan myös 4H-yhdistykseen. Päätöksen paikoista tekee peruspalvelujohtaja. Haussa ensisijalla ovat 1.–2.-luokkalaiset uuraislaiset lapset ja erityistukea tarvitsevat 1.–6.-luokkalaiset lapset.

Iltiksessä pelaillaan, askarrellaan, leikitään ja tehdään läksyjä. Välipalaksi tarjoillaan muun muassa jugurttia ja muroja. Tällä hetkellä poikia on mukana paljon enemmän kuin tyttöjä.

Koulun jälkeen lasten on tarkoitus tehdä asioita, joita he tekisivät kotonaankin. Kirkonkylän vastuuohjaaja Santtu Koivunen kertoo jokaisen viikon rakentuvan tietyn teeman ympärille.

– Viime viikolla juhlimme pääsiäistä, askartelimme aiheeseen liittyen ja laitoimme rairuohot kasvamaan, hän muistelee.

– Täällä päivät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Pääsee itsekin välillä hulluttelemaan, ohjaaja Micaela Raudasoja naurahtaa.

 

Takaisin »