Kaukomailta Uuraisille

08.08.2019

Uuraisten Marjoniemen vanhassa pappilassa järjestettiin viime viikolla Lions Clubin kansainvälinen nuorisoleiri, jolla oli 23 osallistujaa seitsemästätoista eri valtiosta. Kauimmaiset tulivat Kiinasta ja Japanista, muut Euroopasta. Tapahtuma oli osa järjestön nuorisovaihtoa. – Jokaisella maalla on oma tapansa valita osallistujat. Meillä Suomessa katsotaan esimerkiksi varallisuutta, eli jos rahaa olisi lähteä muutakin kautta, niin ei välttämättä pääse mukaan, selventää Jari Rytkönen Uuraisten Lions Clubista.

– Sauna, kalastus, hirvet, paljon puita ja pitkät välimatkat. Suomalaisille on tärkeää perhe ja yksin oleminen hiljaisessa paikassa, kuten metsässä. Näin unkarilainen Peter Golyan ja sveitsiläinen Fabienne Wegmann listaavat asioita, joita he tiesivät Suomesta etukäteen. Viime viikon maanantaina kunnanjohtaja Juha Valkama kävi kertomassa olennaisia asioita Uuraisista: sen sijainnista, etäisyyksistä, palveluista ja logon sanomasta.

Uuraislaisten leijonien lisäksi ohjaajina toimivat paikalliset nuoret Flora Bärlund, Veeti Mäkinen ja Saimi Laukkarinen. Heistä osa kertoo nukkuneensa yhden yön vieraiden vierellä tiipiissä. – Me ollaan myös uitu, saunottu, ammuttu ilmakiväärillä ja pelattu ryhmäpelejä. Ihan parasta.

Yhteiset WhatsApp -ryhmät on perustettu ja seurasta näytetään nautittu. Eron hetki oli haikea, mutta Uuraisista jäi kaunis muisto.

Yksi yö leirillä vietettiin itse rakennetussa tiipiissä. Rakennusmestarina toimi Pekka Lapinoja Uuraisten Partiolaisista.
 
Lisätietoja Jari Rytkönen p. 045 353 4933.

Takaisin »