Blogit

Uuraisten juhlavuosi on alkanut - Hyvä Uurainen 150 vuotta!

( 19.08.2019 )

Uurainen 150 vuotta -juhlavuosi käynnistyi uudenvuoden aattona komealla ilotulituksella. Juhlavuoden tapahtumiin kuuluu mm.  valtuuston juhlakokous perjantaina 9.2.2018 klo 13 Uuraisten koulukeskuksella, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!  Tilaisuudessa on lisäksi mm. lasten ja nuorten koostamaa kulttuuriohjelmaa. Yhteistyökumppaneiden kanssa on suunniteltu pidettäväksi paljon muitakin yleisötapahtumia pitkin vuotta. Toivomme, että niistä muodostuu kuntalaisille, vapaa-ajan asujille ja muille Uuraisten ystäville antoisia kohtaamisen paikkoja. Kannattaa seurata ilmoittelua!

Kunnan talousarvio 2018 hyväksyttiin hyvään, realistiseen raamiin loppuvuonna 2017. Taloudenpito jatkuu napakkana ja investoinnit maltillisena: sitoumukset joihin on aiemmin varauduttu hoidetaan päätökseen, mm. tiestön ja kevyen liikenteen rakentamisessa.

Sote -uudistus vuosikymmenen vaihteessa tuottaa kuntapolitiikkaan nivelvaiheen, jonka kaltaisesta ei ole aiempaa kokemusta. Painopiste siihen asti on vankasti laadukkaassa kunta-arjessa: pidämme huolta nykyisten palvelujen toteutumisesta hyvin, ja kunnan talouden terveestä pohjasta. Mahdolliset isommat rakenteelliset ratkaisut ovat vaiheessa vasta, kun näemme mitä vaikutuksia sotella käytännössä on.

Valtuusto ja muut luottamushenkilöt kouluttautuivat viime syksyn aikana useissa tilaisuuksissa ja luennoilla. Nyt on sitten tilaus ja tarve seikkaperäisemmälle vuorovaikutukselle luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden, valmistelijoiden kesken. Alkuvuodesta kokoonnumme työryhmätyöskentelyyn avaamaan kuntastrategiaa ja sen laittamista käytäntöön. Pureudumme mm. vesihuollon, varhaiskasvatuksen, peruskoulutuksen ja teknisen & rakennustoimen lähivuosien haasteisiin. Nämä kun ovat vastuita, jotka kunnalla säilyvät soten jälkeen.

Valtuustokauden punaisena lankana koen kauaskatseisen vuoropuhelun ilmapiirin vakiinnuttamisen Uuraisten kuntapolitiikassa. Kaikkien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kesken, ja myös yhdessä kuntalaisten kanssa. Uudistuneet toimintatavat edellyttävät kunnilta kuntalais- ja asiakasnäkökulman huomioimista aiempaa paremmin päätöksenteossa. Vaikka asiat ovat nyt hyvin, on aina hyvä hakea valmiuksia uudistumiseen, sillä maailma ympärillämme ja sen vaatimukset muuttuvat nopeaan.

Hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille toivottaen,
Sari Rimmi
Valtuuston puheenjohtaja
sari.rimmi@uurainen.fi
FaceBook: SariRimmi