Kulttuurimuuvit Uuraisilla pe 27.11. klo 18: Tuhat kertaa hyvää yötä -elokuva

27.11.2015

Uuraisten kulttuuritoimi tarjoaa elokuvaesityksen yhdessä alla olevien tahojen kanssa

Pe 27.11. klo 18.00 Uurainen, koulukeskuksen auditorio

Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Keski-Suomen Elokuvakeskuksen ja keskisuomalaisten kuntien kanssa järjestää Elokuvakiertueen ja keskustelua elokuvasta vierailevien taiteilijoiden kanssa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

KIERTUEEN AIKATAULU JA PAIKAT:
Ma 19.10. klo 8.30 Petäjävesi, Miilu (koululaisnäytös)
Ke 28.10. klo 18.00 Joutsa, Joutsan Kino
Ti 10.11. klo 17.30 Saarijärvi, Saarijärvisali
Ke 11.11. klo 19.00 Kivijärvi, Valtuustosali
To 12.11. Jämsä, Kankarisveden koulu (Koululaisnäytös)
Pe 13.11. klo 19.00 Kuhmoinen, Kuhmola elokuvateatteri
Pe 27.11. klo 13.00 Jyväskylä, Minnansali

Pe 27.11. klo 18.00 Uurainen, koulukeskuksen auditorio

ELOKUVA:
TUHAT KERTAA HYVÄÄ YÖTÄ
Erik Poppe | Norja | 2014 | 117 min | K12

Rebecca (Juliette Binoche) on yksi maailman parhaista sotavalokuvaajista. Hengenvaarallinen, nuoren itsemurhapommittajanaisen tarinaa dokumentoiva kuvauskeikka Kabulissa vie Rebeccan sairaalaan ja toipilaaksi kotiin. Kotona putoaa kuitenkin toinen pommi: Rebeccan aviomies Marcus (Nikolaj Coster-Waldau) ja tyttäret esittävät uhkavaatimuksen – sydäntäraastavat hyvästit on toivotettu liian monta kertaa ja nyt Rebeccan on valittava joko työ tai koti.
Rebecca joutuu mahdottoman valinnan eteen. Hänen rakkautensa perhettä kohtaan on ylittämätön, mutta samaan aikaan syyt, joiden vuoksi hän tekee työtään käyvät painavammiksi.
Koskettavan draamaelokuvan TUHAT KERTAA HYVÄÄ YÖTÄ ohjaaja Erik Poppe (Hawaii, Oslo) dokumentoi itse vuosien ajan sotia ja aseellisia konflikteja työskennellessään valokuvaajana mm. Reutersille. Elokuva on näiden tosielämän konfliktien inspiroima.

ILLAN OHJELMASTA:
Puhujavieraat ovat kutsuttuja taiteilijoita/vieraita, joiden kanssa elokuvaa käydään läpi joko ennen elokuvaa tai elokuvan jälkeen paikkakunnasta riippuen. Ajankohtainen teema elokuvassa pureutuu mediakasvatuksen ja taiteilijuuden kautta moniin eettisiin ja inhimillisiin kysymyksiin. Mukana kiertueella on myös kaksi koululaisnäytöstä (Petäjävesi, Jämsä), jolloin kiertue on suunnattu koulun oppilaille. Puhujavieraat julkaistaan pian!

Kiertueen rahoittaa Taiteen edistämiskeskus Keski-Suomi ja kiertuetta tuottaa läänintaiteilija Pauliina Lapio /Taide ja hyvinvointi yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Kulttuurimuuvit löytyy myös Facebookista!

Takaisin »