Kipin kapin Kimpsu-infoon Uuraisilla ma 26.10. PERUTTU

26.10.2015

Kipin kapin Kimpsu -infoon
JyväsRiihen Kimpsu -alahankkeiden haku on auki 30.11.2015 saakka. Nyt kipin kapin infoon ja valmistelemaan hakemusta.
Tukea voi hakea esimerkiksi kalusto- ja laitehankintoihin, tai vaikkapa kylätalon tai lähiliikuntapaikan pieniin kunnostuksiin. Edellytyksenä on että hankinnoilla edistetään yleishyödyllistä toimintaa. Käy kurkkaamassa, millaista toimintaa olemme tukeneet aiemmin: www.keskisuomenmaaseutu.fi/nuotta
Nyt on tavoitteena on rahoittaa useita kymmeniä pieniä yhdistysten alahankkeita, jotka toteutetaan lokakuuhun 2017 mennessä.
Kimpsu-hankkeessa pieniin hankkeisiin on varattu julkista rahoitusta noin 150 000 euroa. Pienellä investoinnilla tarkoitetaan kustannusarvioltaan 1000 – 15 000 euron hanketta, joten erillishakuun odotetaan nyt useita kymmeniä hankkeita. Kimpsu-hakuun kannattaa nyt panostaa. Vastaavia pieniä investointihakuja ei käynnistetä joka vuosi, joten juuri nyt on siis syytä panna töpinäksi ja koota ideat hakemukseksi.
Hakijaksi käy Jyväskylän maaseutualueella, Laukaassa, Muuramessa tai Uuraisilla toimiva yhdistys tai yhteisö, kuten kyläyhdistys, nuorisoseura tai metsästysseura. Alahankkeiden kokonaiskustannusarvio voi olla 1 000 - 15 000 euroa, josta JyväsRiihen tuki on 60 %. Rakentamishankkeissa omarahoitusosuus voi koostua kokonaan talkootyöstä.

Hakijan tulee perustella investoinnin tarpeellisuus ja siitä saatava hyöty ja yleishyödyllinen käyttö, sekä selvittää investoinnin kustannukset. Pienet investoinnit voivat olla kylän yhteiskäyttöön tulevia koneita, laitteita tai kalustoa, jonka käyttöikä on vähintään viisi vuotta. Rakentamis- tai kunnostushankkeilla voidaan kunnostaa asukkaiden yhteisessä käytössä olevaa tilaa, liikunta- tai virkistyspaikkaa. Jos kohde ei ole hakijan omalla maalla, tulee hakijan saada maanomistajan lupa toimenpiteille ja käyttöoikeudesta tehdä määräaikainen sopimus, jolla varmistetaan kohteen säilyminen yleishyödyllisessä käytössä.

Tule mukaan hakuinfoon!

Järjestämme infoiltoja, joissa kerromme KIMPSUsta ja neuvomme hakemisessa. Kaikki illat ovat samansisältöisiä, joten naapurikunnan tilaisuuteen voi hyvin tulla, jos se sopii paremmin omiin aikatauluihin.
Infoiltojen ajat ja paikat:
Jyväskylä, Matara, kokoushuone Vanamo, Matarankatu 4, ma 19.10. klo 17.30
Muuramen kunnantalo, Virastotie 8, ti 20.10. klo 17.30
Uuraisten kunnantalo, Virastotie 4, ma 26.10. klo 17.30
Laukaan kuntala, Laukaantie 14, ma 2.11. klo 17.30
Tikkalan koulu, Saukkolahdentie 16, ti 3.11. klo 17.30

Kahvitarjoilu - tervetuloa!

Ilmoittaudu sähköisellä http://goo.gl/forms/7yk4M8pm2A tai sähköpostitse toimisto(at)jyvasriihi.fi tai Leena Karjalainen p. 044 959 8500.

Nyt kipin kapin infoon ja valmistelemaan hakemusta. Lisätietoa, hakuehdot, valintamenettely ja paljon muuta osoitteessa keskisuomenmaaseutu.fi/kimpsu

Takaisin »