Tarjouspyyntö Uuraisten kunnan Hirvasen koulun, päiväkoti Jokilaivan ja yksityisen päiväkoti Helmen siivouksesta

18.04.2019

Uuraisten kunta pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 17.4.2019 julkaistun hankintailmoituksen sekä kuulutuksen mukaisen tarjouspyynnön mukaisesti Uuraisten kunnan Hirvasen koulun, päiväkoti Jokilaivan ja yksityisen päiväkoti Helmen siivoamisesta. 


Kunnanvirasto suljettu perjantaina ja maanantaina

18.04.2019

Uuraisten kunnanvirasto on suljettu pitkäperjantaina 19.4. ja 2. pääsiäispäivänä maanantaina 22.4.2019. Kunnanviraston väki toivottaa kaikille oikein rauhaisaa pääsiäistä!


Toukokuussa jätehuollossa tapahtuu

12.04.2019

Sammakkokangas Oy:n ilmoitus toukokuun jätehuollon tapahtumista:

Ilmoitus 

 


Tarjouspyyntö Uuraisten kunnan koululaiskuljetuksista ja asiointiliikenteestä

10.04.2019

Uuraisten kunta pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 10.4.2019 julkaistun hankintailmoituksen sekä oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti oppilas- ja asiointikuljetusten hoitamisesta. Kuulutus löytyy tästä.


Neuvolan chat-palvelu avautuu 9.4.

09.04.2019

Tiistaista 9.4. alkaen on mahdollista chattailla neuvolan terveydenhoitajan kanssa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-15. Lisätietoja saat tästä.


Kunnan yksityistieavustukset 2019

08.04.2019

UURAISTEN KUNTA

YKSITYISTIEAVUSTUSTEN HAKEMINEN

Yksityistiekunnille myönnettävät kunnan avustukset ovat haettavina ti 7.5.2019 mennessä.

Vuonna 2018 avustusta saaneille tiekunnille hakemuslomake on lähetetty sähköpostitse. Avustushakemuksia saa myös kunnan tekniseltä osastolta tai tästä saa tulostettua:

Yksityistieavustushakemus

Myöhästyneitä avustushakemuksia ei käsitellä.

Huomatkaa myös uuden yksityistielain (560/2018) mukaiset edellytykset avustuksen saamiselle:

1) Tietä koskevien asioiden hoitoon on perustettu tiekunta
2) tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä.

Maanmittauslaitokselle tiekunnan yhteystiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 

Avustushakemukset palautetaan sähköpostitse marianne.ojanpera@uurainen.fi tai osoitteeseen:

Uuraisten kunta
Tekninen lautakunta
Virastotie 4
41230 Uurainen

Tekninen lautakunta


Vielä ehdit ilmoittautua yrittäjäiltaan!

05.04.2019

Uuraisten kunta järjestää yhdessä Uuraisten Yrittäjät ry:n kanssa yrittäjäillan ti 23.4.2019 klo 18-20 seurakuntakodin salissa.

Ilmoittaudu mukaan 16.4.2019 mennessä kirjaamo@uurainen.fi

Tilaisuudessa kahvitarjoilu, tervetuloa!


Tiekunnat huomio!

27.03.2019

Yksityistieavustusten hakuaika lähenee, joten muistutamme uudesta yksityistielaista (560/2018), joka tuli voimaan vuoden 2019 alusta.

Edellytyksenä kunnan yksityistieavustuksen myöntämiselle on yksityistielain mukaisesti:
1) Tietä koskevien asioiden hoitoon on perustettu tiekunta
2) tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä.

Maanmittauslaitokselle tiekunnan yhteystiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/lo…/tiekunnan_yhteystiedot_

Väylän Digiroad-järjestelmään tiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 
https://vayla.fi/avoindata/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin#.XJtnxuR7mUl


Uuraisten vetovoimaa on vaikea vastustaa

08.03.2019

Uuraisten paikka Keski-Suomen kasvukuntien harvalukuisessa joukossa on vakiintunut. Viime vuonna Uurainen jakoi kärkisijan Jyväskylän kanssa 0,9 prosentin kasvulla. Uurainen on selkeästi Keski-Suomen lapsellisin kunta, alle 15-vuotiaiden osuus on peräti 26 prosenttia. Väestönkasvua tukee pitkäjänteinen kaavoituspolitiikka ja ajoissa tehdyt päätökset, joiden ansiosta aina on tarjolla reilun kokoisia tontteja erilaisiin tarpeisiin.

Asuinrakentamisen aktiivisuuteen on Uuraisilla jo niin totuttu, että erityisiloisia ollaan yritystoimintaa palvelevasta rakentamisesta.

- Alkuvuosi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin lupien osalta ja tiedossa olevia uudishankkeita on jo tässä vaiheessa jonkin verran. Yksi uusi pientalokin on  jo ehditty luvittaa. Tälle vuodelle saadaan taas uusi navetta – hienoa, että täällä on aktiivisia ja maatalouden tulevaisuuteen uskovia maatalousyrittäjiä, kertoo rakennustarkastaja Essi Jokinen.

Myös muu yritysrakentaminen osoittaa elpymisen merkkejä. - Viime vuoden lopulla myytiin Hirvaskankaalta Mursketieltä yritystontti ja sinne saadaan toivon mukaan uusi rakennus ja yritystoimintaa tämän tai ensi vuoden aikana, hän jatkaa.

Hyvään oloon ei silti Uuraisillakaan tuudittauduta, vaan koko ajan myös tehdään isompia tai pienempiä toimenpiteitä, jotta kunta koetaan hyväksi vaihtoehdoksi asua ja elää.

- Kunnan omista hankkeista tänä vuonna toteutunee Hirvaskankaan ja Kyynämöisten kyläkoulun laajennukset, eli elinvoimaa kunnassamme on. Tonttien osalta jatkettiin joidenkin alueiden osalta viime vuonna käynnistettyä -15 prosentin alennuskampanjaa ja yksityisen maanomistajan maalle on Hirvaskankaalla avautumassa uusi asuinalue, jossa on kymmenkunta tonttia. Toivottavasti näillä tekijöillä olisi positiivista vaikutusta pientalorakentamiseen. Uusia kaavoitushankkeitakin on suunnitteilla ja odotamme innolla, että saadaan uusi aluearkkitehtiyhteistyö kunnolla käyntiin, Essi Jokinen päättää.

Jokisen mainitseman Hirvaskankaan asuinalueen taustalta löytyy yritys Joutenlampi Oy, joka on ollut vahva toimija alalla jo yli kymmenen vuotta. Tiiviissä yhteistyössä Hirvaskankaan Rakennustyö Oy:n kanssa se on ollut vastaamassa Hirvaskankaan alueen kysyntään. Pääosin uudisrakennukset on rakennettu perinteisesti pitkästä tavarasta.

Nyt Hirvaskankaan Rakennustyö Oy:n toimitusjohtaja Eetu Oksanen rakentaa itselleen itse suunnittelemaansa Uuraisten ja Äänekosken ensimmäistä massiivipuutaloa. Materiaali on sama, jota on käytetty esimerkiksi Jyväskylän Kuokkalassa Puukuokka-kerrostaloissa. Ristiinlaminoitu massiivipuu eli CLT (cross-laminated timber) on ristiinliimattua havupuuta.

– Periaatteeltaan kyse on samantyyppisestä tuotteesta kuin painumaton lamellihirsi, mutta ilmatiiviys on vieläkin parempi, koska saumoja ei juurikaan ole. 24-senttiä vahva elementti on valmis seinä, ja eristävä itsessään, hän kertoo.

Taustalla on tarkka ja tiukka tuotekehitys, jonka tuloksena on syntynyt erittäin puhdas, terve, ekologinen ja sukupolvelta toiselle kestävä kotimainen rakennusmateriaali.

Paikaksi uudelle kodilleen Eetu Oksanen valitsi luonnollisesti Hirvaskankaan.

-Tänne on hyvä isoille tonteille, helppoihin perustusolosuhteisiin ja hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen rakentaa. Suunnittelemme parhaillaan aluerakentamista, jossa tulemme hyödyntämään CLT:tä monipuolisesti, Eetu Oksanen kertoo.

Jyväskylän Rakennusmessuilla Uurainen esittäytyy osastolla C-125

Lisätietoja rakennustarkastaja Essi Jokinen p. 014 267 2622 


Tiedote Uuraisten kunnan kiinteistöjen sisäilmastotilanteesta 28.2.2019

05.03.2019

Ajankohtaista ja tärkeää tietoa Uuraisten kunnan kiinteistöjen sisäilmastotilanteesta löydät tästä


Puhdasta ruokaa Uuraisilta

21.02.2019

Suurtapahtumaksi muodostui Eero ja Marja Takasen uuden navetan tutustumispäivä ystävänpäivänä Uuraisten Uuraskylällä. Avaraa, valoa tulvivaa ja uutuuttaan hohtavaa navettaa katsomaan tuli satoja vieraita. Yli vuosi sitten tulipalossa tuhoutuneesta navetasta ei ole jäljellä enää mustunutta kekälettäkään. Paikalla on nyt suuri, vaaleapintainen pihatto kiiltävine kalusteineen, ruokintapöytineen ja lypsyasemineen. Sisääntulijat saivat jalkoihinsa muovitossut ennenkuin heidät päästettiin kulkemaan betonisella ruokintapöydällä, johon satakin henkeä kerrallaan hulppeasti mahtui.
– Tässä on minun tulevaisuuden työpaikkani. Ilomielin lähden tähän työhön ja otan hoitooni navettaan mahtuvat 46 lehmää, kertoo Perttu Takanen.
 
Uuraisten maataloudella menee muutenkin hyvin, vaikka ala ei todellakaan ole nykyaikana se helpoin tapa elantoansa hankkia. 
– Uuraisten maatalousyrittäjät eivät lannistu.  Kaksi uutta tuotantorakennusta on valmistunut ja yhden rakentaminen on alkamassa. Maatilat ovat hyvin johdettuja ja hoidettuja, tilat eivät ole enää vain maatiloja vaan homma on yritystoimintaa, jonka pitää kannattaa, muuten yrittämisessä ei ole järkeä. Tilat satsaavat eläinten hyvinvointiin omilla investoinneillaan ja sitä kautta tuotanto paranee, kun eläimet voivat hyvin. Laukaan yhteistoiminta-alueen kahdeksasta kunnasta eläinten hyvinvointikorvaukseen sitoutuneiden tilojen määrä on Uuraisilla kärkiluokkaa, kertoo maaseutuasiamies Päivi Laasanen.
– Uuraisilla on 74 maatilaa, kokonaan maa- ja metsätaloudesta elantonsa saavia tiloja on noin 30. Muilla tiloilla maatalous on joko sivutoimista tai maatalouden ohella on muuta yritystoimintaa. Esimerkiksi maitoa tuotetaan 3,5 miljoonaa litraa vuodessa Uuraisilla - mahtava määrä, Laasanen iloitsee.
 
Lisätietoja Päivi Laasanen p. 050 413 0407. 
 
Päivi Laasanen toi onnittelukukkasensa Eero ja Marja Takaselle.


Hyvää huolta ikäihmisista ajoissa

21.02.2019

Uuraisilla on aloitettu tämän vuoden alusta kaikkien 70-vuotiaiden terveystarkastukset. Toive tarkastuksista tuli Jytelle kunnan peruspalvelulautakunnalta, joka taas oli kuunnellut tarkkaan Uuraisten vanhus- ja vammaisneuvoston asiantuntijoita. 70-vuotiaiden tarkastuksia tehdään tällä hetkellä Jyten alueella vain Uuraisilla ja kaikki kokemukset ovat luonnollisesti arvokkaita. – Jo näiden alkuvuoden tapaamisten perusteella olen kokenut tarkastukset tarpeellisiksi ja toivon, että käytäntö jatkuu, tarkastuksia tekevä sairaanhoitaja Jonna Hänninen sanoo.
– Kutsu tulee ihan kirjeellä syntymäpäivän tienoilla, 1-2 kuukautta etu- tai jälkikäteen, kertoo Jonna Hänninen.
– Tarkastuksessa otetaan tavallisimmat labratestit ja tehdään verenpaineseurantaa kotona. Myös perusmuistitesti tehdään, monelle ensimmäistä kertaa. Kokeiden lisäksi käydään läpi monenlaisia asioita terveydentilaan ja elämäntilanteeseen liittyen. Moni on vasta vähän aikaa sitten jäänyt eläkkeelle ja jos on ollut perusterve ja työterveyshuollon piirissä, on kunnallinen terveydenhuolto voinut jäädä aika vieraaksikin. Siksi käydään myös ihan käytäntöjä lävitse, Hänninen jatkaa.
 
Eläkkeelle jääminen on iso elämänmuutos, kun työrytmi jää elämästä pois. Uusien sisältöjen löytäminen voi olla haasteellista ja monia kysymyksiä nousta mieleen. Varsinkin viimeaikaisten uutisten valossa vanheneminen voi jopa pelottaa.
– Kokemusta tarkastuksista on nyt vasta reilun kuukauden ajalta, mutta kaikki kutsutut ovat tulleet tosi iloisella mielellä ja olen ymmärtänyt, että monesta tuntuu mukavalta, että tällä tavoin muistetaan ja pidetään huolta. Kynnys lähteä tarkastukseen ilman kutsua voi olla paljon korkeampi, Jonna Hänninen kertoo.
 
70-vuotiaiden ikäluokka on Uuraisilla noin 60 henkilöä, eli Jonnan juttusilla käy 1- 2 henkilöä viikoittain.
– Koen, että tapaamisilla on ennaltaehkäisevä ja tiedottava vaikutus. Elämäntapojen parantamisella 70-vuotiaana on vielä oikeasti merkitystä ja kun on tietoa erilaisista saatavilla olevista palveluista, niitä myös käytetään enemmän ja ajoissa. Tämä taas edesauttaa pärjäämään kotona pidempään. Esimerkiksi apuvälineistä kerron ja monelle myös omaishoitaja-asiat ovat ajankohtaisia. Usein puheeksi tulee myös ajo-oikeusasiat, vaikka lääkärinlausuntoa ajokyvystä ei vielä usein tässä vaiheessa vaaditakaan, hän kertoo.
 
Senioreiden kuntotalkoisiin osallistuu omalta osaltaan myös Uuraisten vapaa-aikatoimi tarjoamalla yli 75-vuotiaille kuntosalin käytön ilmaiseksi. Kortin voi hankkia ja ladata Uuraisten kirjastolta sen palveluaikoina.
 
Raili Paanala ja Jonna Hänninen ovat iloisia asiakaspalvelijoita Uuraisten terveysasemalla. 


Kohti kesää ja kesätöitä!

08.02.2019

Vaikka maisema ei erityisen kesäiseltä näytä, on aika aloittaa kesätyön ja kesätyöntekijöiden haku. Uuraisilla työntekijät ja työpaikat perinteisesti yhdistää 4H-yhdistys, jonka kesätyöhaku on juuri avautunut ja aikaa on aina aprillipäivään saakka. Keskitetty haku mahdollistaa sekä yrittäjille että nuorille helpon tavan kohdata toisensa. 

Vuonna 2005 tai aiemmin syntyneiden alle 25-vuotiaiden uuraislaisten nuorten töihin hakeminen tapahtuu Uuraisten 4H-yhdistyksen nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Yhdistys valmentaa nuoren työelämään ja hoitaa byrokratian.

Uuraisten kunta tukee yrityksiä tai muita y-tunnuksellisia työllistäjiä nuorten työllistämisessä vähintään kahden viikon ajaksi. Nuoren tulee olla 13-24-vuotias ja kirjoilla Uuraisilla. Kesätyöllistävän yrityksenkin tulee sijaita Uuraisilla. Kesätyöllistämiskampanjan mukaan työllistetty nuori saa palkkaa vähintään Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukaan. Lisäksi kunta tukee 10 uutta 4H-kesäyritystä. Jokaisen 4H-yrittäjän on tullut käydä yhdistyksen tarjoama ilmainen 4H-yrityskurssi ennen yritystoiminnan aloittamista.

Viime kesänä nuoret 4H-yrittäjät pitivät kesäkahvilaa.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Veera Helminen p. 044 545 3959.


40-vuotias yritys, 70-vuotiset perinteet

08.02.2019

Kuljetusyritys Jussinmäki & Kettunen Ky on jo 40 vuotta ollut uuraislaista rekkamiesten historiaa. Ja meno sen kuin jatkuu vaan. Omistajakaksoset Teemu ja Timo Kettunen sekä neljä työntekijää vahvistettuna äiti-Helenalla, puskevat Keskon kuljetuksia eteenpäin vuorokauden ympäri.

Yrityksen historia yltää liki seitsemänkymmenen vuoden taakse. Teemun ja Timon pappa Martti Jussinmäki  nimittäin työskenteli Pohjanmaalla kuljetusliike Haukkalalle ”Kempsu”-kuorma-autolla, joka sittemmin myytiin uuraislaiselle Eemeli Kivelälle. Martti tuli 1940-luvulla auton mukana ikään kuin kaupanpäällisinä.

Kuljetusyritys Jussinmäki & Kettunen Ky perustettiin vuonna 1979, mukana olivat Antti Jussinmäki, Helena Kettunen (nyk. Jussinmäki) ja Jukka Kettunen. Kalustona oli kaksiakselinen maidonkeräilyauto ja myöhemmin tuli kappaletavara-ajoon pakettiauto. Nykyään Antti Jussinmäki toimii omassa yrityksessään ja Kettusen pojat (kuvassa) ajavat rahtia. Vuonna 2017 ostettiin ja tuunattiin rakas uusi työväline, Tiikeriprinsessa, kylmäkoriperävaunullinen rekka Jyväskylän Keskon jakeluajoon. 


Uuraisten Reserviläiset

31.01.2019

Uuraisten Reservinaliupseerit ry on nyt Uuraisten Reservilaiset ry. Pitkään melko matalalla profiililla toiminut yhdistys on saanut uuden puheenjohtajan Kimmo Kuneliuksen ja mukaan toimintaan on lähtenyt myös kunnanjohtaja Juha Valkama. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä vain parisenkymmentä, mutta kaikenikäiset maanpuolustusasioista kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita kehittämään toimintaa.

- Suunnitelmissa on esimerkiksi Paukkulan ampumaradan käytön monipuolistaminen, näkyminen erilaisissa tapahtumissa ja ylipäänsä mikä tahansa maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä toiminta, yksin tai yhdessä muiden yhdistysten kanssa, jos vain saadaan aktiivista väkeä mukaan. Esimerkiksi kunniavartioiden järjestäminen sopii luontevasti meille, Kimmo Kunelius kertoo.

Jäsenyyden edellytyksenä on suoritettu asevelvollisuus, mutta toimintaan voi toki osallistua muutenkin.

- Mielestäni maanpuolustus kuuluu kaikille, Juha Valkama toteaa.

Suomessa toimii Puolustusvoimien tukena lukuisia vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekeviä järjestöjä. Näistä suurin on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka alaisuuteen Uuraisten yhdistyskin kuuluu. Valtakunnalliseen organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja yli 326 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Lisätietoja Kimmo Kunelius p. 050 561 1795.

Uuraisten Reserviläisten uusi puheenjohtaja Kimmo Kunelius lukee Kimmo Sorkon kirjaa Ohdan vahti, joka kertoo Jyvässeudun miesten Sillan patteriston kohtaloista jatkosodassa.


Talwiajon taikaa Uuraisilla

31.01.2019

Keski-Suomen Mobilistien 46. Talwiajo ajetaan ensi lauantaina Saarijärven ja Uuraisten todellakin talvisissa maisemissa. Vanhoja, jopa yli satavuotiaita autoja voi bongata ympäri kuntaa. Ajot starttaavat Saarijärveltä aamuyhdeksältä ja suuntaavat Hoikankylän ja Palsankylän kautta Uuraisten Haukimäelle ja Kelloperälle. Sieltä matka jatkuu Parikkalantietä Kyynämöisille. Muuraismäentieltä koukataan Kalteenmäen kautta Kotaperälle ja Kaijanjärventien kautta Höytiälle, jossa mobilistit ruokailevat koululla.

Iltapäivästä autot köröttelevät komeasti Uuraisten keskustan lävitse ja palaavat illaksi Saarijärvelle. Kaikkiaan ajoon osallistuu 193 autoa, joista 15 ajaa vain lyhyemmän, 60 kilometrin lenkin.


Uuraisten herkkulähettiläät maailmalla

28.01.2019

Uuraislaiset lähiruokatuottajat Antti Heinonen ja Mikko Somiska ovat edustaneet mallikkaasti Suomea Keski-Euroopassa. Suomi on tänä vuonna Berliinin kansainvälisten Grüne Woche -messujen kumppanuusmaa, mikä tietää suurta näkyvyyttä suomalaiselle puhtaalle ruualle, muiden mukana uuraislaisille Ahontuvan tarhojen hunajatuotteille ja Säilyke Herttuan lihasäilykkeille.

Antti Heinonen ja Silja Parri Ahontuvan Tarhoilta. Lisätietoja p. 040 837 7094.

Mikko Somiska ja Klaus Flörchinger Säilyke Herttualta. Lisätietoja p. 0200 41200.

- Grüne Wochen ansiosta suomalainen ruoka on hyvässä nosteessa. Herttuan poro- ja hirvisäilykkeet viedään käsistä ja jopa suuren kauppaketjun Edekan edustaja oli käynyt kyselemässä tuotteesta. Suomalaiset elintarvikkeet ja erityisesti juomat näkyvät nyt myös muualla kuin messuilla, joilla käy muuten yli 400 000 kävijää. Berliinin tunnetuimman tavaratalon KaDeWen Suomi-viikoilla on suomalainen ruoka myös upeasti esillä, kertoo Suomen Berliinin suurlähetystön lehdistöneuvos Tanja Huutonen, hänkin kotoisin Uuraisilta.


Ilmoitus räjäytystyön suorittamisesta

24.01.2019

Sisä-Suomen poliisilaitos ja YIT Suomi Oy Infra ilmoittavat räjäytystyön suorittamisesta. Räjäytystyömaan osoite on Kekkosenpöydäntie 196. Työmaan arvioitu kestoaika 24.1.-31.12.2019. Räjäytykset ympäristöluvan mukaisesti ma-pe. Poraus klo 6-22, rikotus klo 6-22 sekä räjäytykset klo 10-22.

Lisätiedot Ari Karvinen p. 040 531 7844.


Sairaanhoitajan tavoittaa puhelimitse koko terveysaseman aukioloajan

18.01.2019

TIEDOTE 10.1.2019

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen Jyten terveysasemien sairaanhoitajille voi soittaa terveysaseman aukioloaikoina. Nyt asiakkaan tarvitsee muistaa vain yksi puhelinnumero terveysasemalleen. Numero, johon soitetaan, on kunkin terveysaseman ajanvarausnumero. Sairaanhoitajien omista numeroista ja puhelinajoista on nyt luovuttu.

– Olemme saaneet asiakkailta palautetta, että joskus heidän on vaikeaa tietää, soittaako asiassaan terveysaseman ajanvarausnumeroon vai sairaanhoitajalle. Uusi käytäntö helpottaa asiakkaan asiointia. Ja jatkossa yhä useammin asiakas saa asiansa hoidettua yhden yhteydenoton aikana loppuun asti, kertoo sairaanhoitaja Anna Penttinen Palokassa toimivasta keskitetystä puhelinpalvelusta.

Puhelinpalvelu paranee edelleen maaliskuun alussa

Puhelinpalvelua kehitetään kevään aikana lisää. 1.3.2019 tulee terveysasemille soittaville käyttöön puheluvalikko. Puheluvalikkoa testattiin Huhtasuolla joulukuussa ja se on Huhtasuolla käytössä edelleen.

– Asiakkaat ovat toivoneet valikkoa, jolla voisi soittaessaan osoittaa oman asiansa kiireellisyyden tai kiireettömyyden. Kiireelliset asiat nousevat ensin vastattaviksi, vaikka puheluja tulisi paljon, kertoo osastonhoitaja Satu Kasari Huhtasuon terveysasemalta.

Huhtasuolla sekä asiakkaat että henkilökunta ovat olleet tyytyväisiä puheluvalikkoon. Kiireasioiden hoito sujuu nopeasti. Myös kiireettömät asiat hoituvat saman päivän aikana.

– Ja kun kiireelliset puhelut saadaan hoidettua ensin, ei aamupäivän päivystysajat jää käyttämättä, osastonhoitaja Satu Kasari selvittää.

Puhelimessa voi numerovalinnalla rajata, mitä asiaa puhelu koskee. Valinnan tehtyään kannattaa kuunnella tiedote loppuun ja jättää soittopyyntö, jolloin terveysasemalta soitetaan asiakkaalle mahdollisimman pian.

– Soittopyynnön jättäminen ei tiputa puhelua kaikkien muiden hännille, vaan paikka säilyy tulevien puhelujen jonossa samoin kuin olisit itse linjoilla odottamassa vastausta, kertoo sairaanhoitaja Penttinen.

www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat

Lisätietoja

Satu Kasari, osastonhoitaja, Huhtasuon terveysasema, p. 014 266 7765, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

Anna Penttinen, sairaanhoitaja, Palokan keskitetty puhelinpalvelu,
p. 014 266 1914 etunimi.sukunimi(at)jkl.fi


Uusi yksityistielaki tuli voimaan 1.1.2019.

17.01.2019

Yksityistiet 1.1.2019 jälkeen

Uusi Yksityistielaki (560/2018) korvaa vanhan Lain yksityisistä teistä (358/1962) 1.1.2019.

Tielautakunnat lakkaavat

Tielautakuntien yksityistielain mukaiset tehtävät lakkaavat 31.12.2019. Tielautakunnat eivät kuitenkaan ota enää uusia yksityistielain mukaisia tehtäviä, vaan vuoden 2019 aikana saatetaan loppuun keskeneräisiä yksityistieasioita. Vuoden lopussa vielä kesken olevat asiat siirretään Maanmittauslaitokseen loppuunsaatettaviksi.

Tielautakunnille aiemmin kuuluneet yksityistielain mukaiset tehtävät siirtyvät pääasiassa Maanmittauslaitoksen hoidettavaksi. Lisäksi tiekuntien päätösvaltaa on laajennettu.

Maanmittauslaitoksen tiedote 18.12.2018, jossa on tarkemmin lakimuutoksesta sekä Maanmittauslaitoksen yhteystiedot:

Tiedote


Aluearkkitehtitoiminta Uuraisilla päättyy

31.10.2018

Aluearkkitehtitoiminta Uuraisilla loppuu 31.12.2018 Uuraisten, Multian ja Petäjäveden kuntien yhteistyösopimuksen irtisanomisajan päättyessä. Aluearkkitehdin tosiasiallinen poisjäänti tapahtuu jo 1.11.2018, joten tästä päivästä lähtien kaavoitukseen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Saarijärven kaavoitusosaston puoleen. Kaavoitusarkkitehtinä työskentelee Ulla-Maija Humppi p. 044 4598 405, kaavasuunnittelijana Mirja Tarvainen p. 044 4598 435 ja kaavavalmistelijana Sari Peura p. 044 4598 210. Kaavoitusosasto sijaitsee Saarijärven kaupungintalon 3. kerroksessa osoitteessa Sivulantie 11, Saarijärvi.


Lapsiperheiden Ruuhkavuosiaapinen on ilmestynyt

07.09.2018

Lapsiperheiden palvelut Uuraisten alueella on nyt koottu yksiin kansiin. Ruuhkavuosiaapinen on jaettu Paikallisuutisten välissä kuntalaisille, mutta mikäli se on jo ehtinyt kadota, voi sen lukea tästä.

 


Uuraisten sarjalippu

31.08.2018

Uuraisten sarjalipulla voi matkustaa lipun voimassaoloaikana, sillä matkaosuudella, jolle lippu on hankittu. Lippujen myynti alkaa maanantaina 3.9.2018.

  • 40 matkan sarjalippu on voimassa 60 päivää ostopäivästä.
  • Lippua myydään vain Uuraisten kunnan asukkaille.
  • Sarjalipulla voi maksaa myös muiden matkustajien matkoja.
  • Käyttäjältä ei peritä muita erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuorolisää, yövuorolisää tai maksua lastenvaunujen kuljettamisesta.
  • Uuraisten sarjalippu on henkilökohtainen ja sitä ostettaessa täytyy todistaa henkilöllisyys passilla, poliisin myöntämällä henkilötodistuksella tai ajokortilla.

Lisätietoja

https://www.matkahuolto.fi/fi/aikataulut-ja-liput/bussiliput/tyomatkaliput/uuraisten-sarjalippu/#.W4j3Qc4za72


Kelan yhteispalvelusopimuksen päättymisilmoitus 1.10.2018 alkaen

01.06.2018

Kansaneläkelaitos (Kela) on irtisanonut Uuraisten kunnan kanssa tehdyn yhteispalvelusopimuksen 1.10.2018 alkaen asiointien vähäisyyden takia.

Uuraisten kunnan yhteispalvelun asiakasmäärä on ollut Kelan apudiaarin perusteella vuodelta 2017 vähäistä. Asiakkaat ovat ohjautuneet muihin palvelukanaviin kuten verkko- ja puhelinpalveluun sekä puhelinajanvarauksiin sekä käyvät lähellä sijaitsevissa kansaeläkelaitoksen toimistoissa Saarijärvellä, Äänekoskella ja Jyväskylässä.

Uuraisten Kelan yhteispalvelupiste (asiointipiste) on suljettuna 2.7. – 27.7.2018.

1.6.2018 tiedote


Tietosuoja-asetus tarkentaa henkilötietojen käsittelyä 25.5.2018 alkaen

24.05.2018

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018. Tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, jota noudatetaan myös kunnan toiminnassa. Uudistuksen myötä henkilötietojen käsittelysäännöt tarkentuvat ja yhdenmukaistuvat EU-jäsenmaissa.

Henkilötietojen asianmukainen käsittely vahvistaa rekisteröidyn henkilön oikeuksia sekä lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Keskeistä tietosuoja-asetuksessa on muun muassa:

  • henkilötietojen käsittelyn ja lainmukaisuuden painottaminen
  • kerättävien henkilötietojen minimointi ja niiden virheettömyys
  • avoimen informoinnin lisääminen

Kunnalla on kokonaisvastuu yhteistyötahojensa henkilötietojen käsittelystä.

Yksityishenkilöille eli rekisteröidyille uudistus näkyy esimerkiksi uusina oikeuksina. Rekisteröidyillä on aiempaa enemmän ja parempia oikeuksia, joiden avulla he voivat ymmärtää ja seurata, miten heidän tietojaan käsitellään ja käytetään eri tarkoituksiin.

Uuraisten kunnan tietosuojavastaavana toimii asianhallinta- ja palvelusihteeri Irja Penttinen, tietosuojavastaava@uurainen.fi.


Kirri-Tikkakoski –moottoritie tuo apuja Uuraisillekin

22.02.2018

Mikäli Kirri-Tikkakoski -moottoritiehanke toteutuu suunnitellusti, Uuraisilta Jyväskylään hurautetaan tulevaisuudessa kätevämmin ja tietenkin myös toiseen suuntaan.
 
Uusi liittymä lähtee Uuraisilta päin tullessa hieman ennen nykyistä Autiokankaantien liittymää ja nelostielle saavutaan uuden Puuppolan eritasoliittymän kautta nykyisen Puuppolankoskentien pohjoispuolelle. Tästä matka jatkuu kohti Jyväskylää uutta moottoritietä pitkin.
 
Moottoritielle rakennetaan kaikkiaan neljä uutta eritasoliittymää, jotka ovat E2 Lintukankaan, E3 Puuppolan, josta rakennetaan siis uusi maantieyhteys Uuraisten suuntaan, E4 Tikkakosken ja E5 lentokentän eritasoliittymät. Nykyisen Kirrin eritasoliittymän E1 rampit sovitetaan uuteen moottoritiehen. Lisäksi parannetaan Vehniäntien maantien 6375 tasoliittymä. Moottoritielle rakennetaan rinnakkaistie paikalliselle ja hitaalle liikenteelle. Nykyinen nelostie jää rinnakkaistieksi Kirrin ja Matinmäentien väliseltä osuudeltaan ja uusi rinnakkaistie rakennetaan moottoritien itäpuolelle Matinmäentien ja Vehniäntien välille.
 
Alustavan suunnitelman mukaan yhteensä 139 miljoonan euron moottoritiehankkeen rahoitus ja rakentaminen jakaantuvat monelle eri vuodelle. Kovimman rakentamisen aika lienee vuosina 2019-2021. Lopullisesti valmista pitäisi olla vuonna 2022.
 


Uurainen 150 -juhlavuoden julkaisu

15.02.2018

Myynnissä Uuraisten kunnanvirastolla
Virastotie 4

Myyntihinta 30,00 €  (sis. alv 10%)


Takaisin »