Ylijäämäruoan myyminen ikäihmisille päättyy

15.08.2019

Ylijäämäruoan myyminen ikäihmisílle päättyy 31.8.2019 toiminnallisten muutosten vuoksi.


Koulukeskuksen liikuntasalin ja kuntosalin syyskauden vuorot

14.08.2019

Vapaa-aikatoimen kautta haettavista vuoroista Koulukeskuksen liikuntasaliin ja kuntosalille on tehty päätökset syyskaudelle 2019. Kausi alkaa 1.9. ja päättyy 31.12. Varauskalenterit ovat nähtävillä nettisivuilla Vapaa-ajan palveluissa kohdassa Sisäliikuntapaikat. Sivulle päivitetään myös tiedot satunnaisista varauksista, jolloin vakiovuorot peruuntuvat.

Lisätietoja: vapaa-aikasuunnittelija Milla Ukkonen, milla.ukkonen@uurainen.fi 040 585 7784


Kyynämöisten lähde poistetaan käytöstä

08.08.2019

Kyynämöisten lähde poistetaan käytöstä

 

Uuraisten kunnassa Multiantien ja Virtasalmentien risteyksessä sijaitsevan Kyynämöisten lähteen veden käyttö päättyy.

 

Lähteelle annettiin veden käyttökielto kesäkuussa mikrobiologisten laatumuutosten vuoksi. Laatumuutoksia on havaittu vedessä myös aiempina vuosina. Uuraisten kunta on tutkituttanut lähteen veden laatua säännöllisesti vuosittain ennen mökkikauden alkua.

 

Lähdekaivo rakenteineen sijaitsee kuitenkin yksityisen kiinteistönomistajan mailla ja siten vastuu rakenteista ja veden laadusta on kiinteistön omistajalla. Selvittelyjen jälkeen lähdekaivon omistaja on päätynyt poistamaan lähdeveden ylivuotoputken rakenteet. Ylivuotoputken ympäristö on maisemoitu ja porrasrakenteet on poistettu.

 

Uuraisten kunta muistuttaa, että talousvettä voi hakea omiin puhtaisiin astioihin maksua vastaan kunnan varastolla Hitsaajantie 3:ssa sijaitsevasta vesipostista.

 

 

Lisätietoja:

- Uuraisten kunta: suunnitteluavustaja Marianne Ojanperä, p. 050 440 4415, ja päivystävä kiinteistönhoitaja, p. 0400 541 299

- Jyväskylän kaupunki, ympäristöterveydenhuolto: ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen, p. 014 266 2380


Sen näkee suun muodosta pian netissäkin

08.08.2019

Uuraisten kunta on uusimassa kotisivujaan viime syksynä lanseeratun kunnan uuden visuaalisen ilmeen mukaiseksi. Samalla luonnollisesti sisältö ja käyttömukavuus päivitetään. Sivusto vaihdetaan WordPress-pohjaiseksi, mikä on maailman yleisin sisällönhallintajärjestelmä.

Vuonna 2016 säädetty EU:n saavutettavuusdirektiivikin edellyttää, että julkisen sektorin organisaatioiden verkkopalvelut ja mobiilisovellukset tulee tehdä saavutettaviksi kaikille. Tietoa kunnasta on tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Uudistuksen lähtöajatuksena on ollut, että heti etusivulta löytyvät ajankohtaisimmat asiat ja muutkin tiedot loogisesti ja helposti. Esimerkiksi karttapalvelusta sivuilla aukeaa kartta, jossa näkyvät kunnan myynnissä olevat tontit.  Yhteystiedot ovat yhä ylivoimaisesti etsityin tieto kunnan nettisivuilta.

Nettisivujen lisäksi Uuraisten kunnan henkilöstö on aktivoitunut somessa. Kunnan yleisen Facebook-sivun lisäksi omat sivunsa on Teknisellä toimella, Vanhuspalveluilla, Varhaiskasvatuksella ja Vapaa-aikatoimella ja ajankohtaisia asioita päivitetään ahkerasti.

Samaan aikaan kun uutta luodaan, jotain vanhaa poistuu. Syyskuun alusta alkaen kunnan 014-alkuiset puhelinnumerot eivät ole enää toiminnassa, vaan henkilöstön tavoittaa mobiilinumeroista. Ainoastaan neuvonnan 014-alkuinen numero jää voimaan.

Talous-ja hallintopäällikkö Helena Vuopionperä, tekninen johtaja Janne Koskenkorva ja kunnanjohtaja Juha Valkama uusien kotisivujen sisältöä suunnittelemassa.

Lisätietoja: Juha Valkama p. 040 552 5703.  

 


Kaukomailta Uuraisille

08.08.2019

Uuraisten Marjoniemen vanhassa pappilassa järjestettiin viime viikolla Lions Clubin kansainvälinen nuorisoleiri, jolla oli 23 osallistujaa seitsemästätoista eri valtiosta. Kauimmaiset tulivat Kiinasta ja Japanista, muut Euroopasta. Tapahtuma oli osa järjestön nuorisovaihtoa. – Jokaisella maalla on oma tapansa valita osallistujat. Meillä Suomessa katsotaan esimerkiksi varallisuutta, eli jos rahaa olisi lähteä muutakin kautta, niin ei välttämättä pääse mukaan, selventää Jari Rytkönen Uuraisten Lions Clubista.

– Sauna, kalastus, hirvet, paljon puita ja pitkät välimatkat. Suomalaisille on tärkeää perhe ja yksin oleminen hiljaisessa paikassa, kuten metsässä. Näin unkarilainen Peter Golyan ja sveitsiläinen Fabienne Wegmann listaavat asioita, joita he tiesivät Suomesta etukäteen. Viime viikon maanantaina kunnanjohtaja Juha Valkama kävi kertomassa olennaisia asioita Uuraisista: sen sijainnista, etäisyyksistä, palveluista ja logon sanomasta.

Uuraislaisten leijonien lisäksi ohjaajina toimivat paikalliset nuoret Flora Bärlund, Veeti Mäkinen ja Saimi Laukkarinen. Heistä osa kertoo nukkuneensa yhden yön vieraiden vierellä tiipiissä. – Me ollaan myös uitu, saunottu, ammuttu ilmakiväärillä ja pelattu ryhmäpelejä. Ihan parasta.

Yhteiset WhatsApp -ryhmät on perustettu ja seurasta näytetään nautittu. Eron hetki oli haikea, mutta Uuraisista jäi kaunis muisto.

Yksi yö leirillä vietettiin itse rakennetussa tiipiissä. Rakennusmestarina toimi Pekka Lapinoja Uuraisten Partiolaisista.
 
Lisätietoja Jari Rytkönen p. 045 353 4933.


Marjoniemi Soi tulevana viikonloppuna

06.08.2019

Marjoniemessä tapahtuu 9.-10.8.2019. Marjoniemi Soi tapahtumassa on tarjolla kattava ja tasokas tarjoilu folk-musiikkia, jazzia ja klassista musiikkia unohtamatta musikaaleja ja oopperaa. Katso tarkemmat tiedot tästä.


Ilo auttaa- Elorieha

05.08.2019

Suomen Punaisen Ristin Uuraisten osaston ja Uuraisten kunnan järjestämä Ilo auttaa- Elorieha järjestetään perjantaina 16.8.2019 klo 13 alkaen Leinikinpuistossa. Kaikki mukaan!


Alihankintamessut Tampereella syyskuussa

29.07.2019

Tampereella järjestetään syyskuussa teollisuuden alihankintamessut. Uuraisten kunnan elinkeinotoimi järjestää matkan messuille keskiviikkona 25.9.2019. Lisätietoja matkasta saat tästä.


Kyynämöisten lähteen käyttökieltoa jatketaan toistaiseksi

27.06.2019

Kyynämöisten lähteen käyttökieltoa jatketaan toistaiseksi

Uuraisten kunnassa Multiantien ja Virtasalmentien risteyksessä sijaitsevan Kyynämöisten lähteen veden käyttökieltoa jatketaan toistaiseksi vesinäytteessä kesäkuussa (13.6.) havaitun ulosteperäisten bakteerisaastumisen vuoksi. Lähteen lähellä sijaitsevan Kyynämöisten vesiosuuskunnan jätevesipumppaamo on ko. ajankohtana toiminut tarkoituksenmukaisesti eikä ylivuotoa ole tapahtunut.

Lähdekaivon omistaja jatkaa asian selvittämistä ja lähteen käytön jatkosta tiedotetaan elokuun alussa.

Uuraisten kunta muistuttaa kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita kunnan varastolla (Hitsaajantie 3) sijaitsevasta vesipostista, josta voi hakea puhdasta talousvettä omiin astioihin.

Lisätietoja:

- suunnitteluavustaja Marianne Ojanperä p. 014 267 2625
- päivystävä kiinteistönhoitaja p. 014 267 2903
- johtava ympäristöterveystarkastaja Kirsti Leppänen p. 014 266 2378
- ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen p. 014 266 2380


Kyynämöisten lähteen vettä ei saa käyttää juomavetenä

18.06.2019

Kyynämöisten lähteen vettä ei saa käyttää juomavetenä!

Uuraisten kunnassa Multiantien ja Virtasalmentien risteyksessä sijaitsevan Kyynämöisten lähteen veden käyttö juomavesitarkoitukseen on kielletty toistaiseksi.

Lähteestä 13.6.2019 otetussa näytteessä on havaittu ulosteperäisiä bakteereja. Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto selvittää tilannetta yhdessä Uuraisten kunnan teknisen toimen kanssa.

Ympäristöterveydenhuolto tiedottaa veden laadusta ja kiellon poistamisesta erikseen lähteen ilmoitustaululla ja Jyväskylän kaupungin sekä Uuraisten kunnan internetsivuilla.

Lisätietoja:

- suunnitteluavustaja Marianne Ojanperä p. 014 267 2625
- ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen p. 014 266 2380
- johtava ympäristöterveystarkastaja Kirsti Leppänen p. 014 266 2378


Uuraisten neuvola palvelee asiakkaita myös kesällä

13.06.2019

Uuraisten neuvola palvelee asiakkaitaan myös kesällä. Lisätietoja saat tästä linkistä.


Kooste koulujen sisäilmakyselyn tuloksista ja tulevista toimenpiteistä

06.06.2019

Viime keväänä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Ympäristöterveysyksikkö toteutti Uuraisten kouluilla oppilaille suunnatun sisäilmakyselyn. Kooste kyselyn tuloksista ja tulevista toimenpiteistä on luettavissa tästä.


Sosiaalitoimi tiedottaa

05.06.2019

Uuraisten kunnan sosiaalitoimi siirtyy soittoaikoihin 8.6.2019 alkaen. Katso tiedote tästä.


Uimakoulujen ilmoittautuminen on käynnissä

04.06.2019


Järjestöjen ja toimijoiden yhteiskokous

04.06.2019

Tiistaina 11.6.2019 klo 18.00. Huom! paikkana tällä kertaa Nuorisotalo Nuokkari Mansikkamäentie 2. 

Tapaamisen aiheena erityisesti tutustuminen ja keskustelua Nuokkariin sijoittuvasta Hyvinvointitalosta ja yhteistyömahdollisuuksista siihen liittyen.

Kesän kunniaksi nautitaan kahvin kera jäätelöt.


Luonnonmuistomerkki luonnon kunniaksi?

03.06.2019

Luonto on lähellä jokaista suomalaista ja me osaamme myös arvostaa sitä. Luonnonmuistomerkit ovat osa Suomen historiaa ja paikkakunnillaan tärkeitä maamerkkejä edelleen. Viime vuosikymmeninä tämä tapa kunnioittaa Suomen luontoa on ollut unohtumassa. Uuraisilla on vain yksi luonnonmuistomerkki, Esan petäjä. Löytyisikö Uuraisilta puita, puuryhmiä, siirtolohkareita ja muita luonnonmuodostumia, joita haluttaisiin rauhoittaa luonnonmuistomerkkeinä? Luonnonmuodostumia voidaan suojella muun muassa niiden kauneuden, harvinaisuuden, maisemallisen merkityksen tai tieteellisen arvon vuoksi. Luonnonmuistomerkit suojellaan luonnonsuojelulain nojalla. Lain 62 §:n mukaan kunta päättää yksityisen omistamalla maalla olevan luonnonmuistomerkin rauhoittamisesta maanomistajan hakemuksesta ja/tai hänen suostumuksestaan.

Luonnonmuistomerkin perustamiseen voi tutustua tästä. Tulostettava hakemus löytyy tästä.


Tiedote ympäristöterveydenhuollon palveluista ja palveluajoista

29.05.2019

Ympäristöterveydenhuollon palveluihin kunnissa on tulossa muutos kesäkuun alusta alkaen. Katsothan lisätietoja tästä.


Millaista vanhuutta haluaisit itse viettää Uuraisilla tai millaista toimintaa haluaisit omalle äidille tai isälle tai isovanhemmille?

23.05.2019

Osallistu kyselyyn oheisen linkin kautta. Vastausaikaa on kesäkuun loppuun saakka. Vastauksellasi saat mahdollisuuden vaikuttaa Uuraisten vanhuspalveluiden kehittämiseen.

Kyselyyn pääset tästä.


Uuraisten vapaa-aikatoimen järjestö- ja toimijatiedote 1/2019

06.05.2019

Järjestö- ja toimitiedote on Uuraisten kunnan vapaa-aikatoimen viestintäkanava, josta löydät ajankohtaiset asiat ja päivämäärät. Tiedote julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja toimitetaan sähköpostitse toimijoille. Jos et saanut tiedotetta sähköpostiisi, voit ilmoittaa osoitteesi vapaa-aikatoimeen milla.ukkonen(at)uurainen.fi.

TIEDOTTEEN AIHEET

 1. Ilmoitukset Paikallisuutisten kuntatiedotteeseen: Uuraisten viikko 12.5. mennessä, kesän toiminnot 15.5. mennessä
 2. Vuoden 2018 palkittavat urheilijat ja toimijat ehdotukset 19.5. mennessä
 3. Liikunta- ja harrastetilojen kesävuorojen haku 6.-19.5. ja syksyn vuorojen haku 27.5.-16.6.
 4. Järjestöjen ja toimijoiden tapaaminen 11.6. Nuokkarilla

1. Ilmoitukset Paikallisuutisten kuntatiedotteeseen
Uuraisten viikon osalta ilmoitukset 12.5. mennessä osoitteeseen milla.ukkonen(at)uurainen.fi.

Kesän muiden toimintojen osalta 15.5. mennessä osoitteeseen kirjaamo(at)uurainen.fi.

2. Vuoden 2018 palkittavat urheilijat ja toimijat

Uuraisten viikon Nuoriso-kylätapahtumassa 22.7. Jokihaaran Paunetilla palkitaan vuoden 2018 ansioituneita urheilijoita, valmentajia ja kulttuuri/harrastustoimijoita. Palkittavia voi ehdottaa 19.5. mennessä vapaa-aikasuunnittelijalle milla.ukkonen(at)uurainen.fi. Sivistyslautakunta päättää palkittavista.

3. Liikunta- ja harrastetilojen kesävuorojen ja syksyn vuorojen haku

Haku koskee vapaa-aikatoimen kautta varattavia vakiovuoroja: Koulukeskuksen liikuntasali, kuntosali, keskusurheilukenttä, tenniskenttä ja Nuokkari. Satunnaiset käyttövuorot varataan viimeistään kahta viikkoa ennen varausta.

Kesän (kesäkuu-elokuu) vakiovuorojen haku ajalla 6.-19.5.
Syksyn (elokuu-joulukuu) vakiovuorojen haku ajalla 27.5.-16.6.

Hakemukset toimitetaan osoitteeseen milla.ukkonen(at)uurainen.fi. Hakemukseen kirjataan seuraavat tiedot: varattava tila, alkamis- ja päättymisajankohta, varauksen viikonpäivä ja kellonaika, onko kaikki osallistujat alle 18-vuotiaita tai eläkeläisiä, varaajan tiedot (nimi, yhteystiedot, laskutusosoite, y-tunnus).

4. Järjestöjen ja toimijoiden tapaaminen 11.6. Nuokkarilla klo 18

Tapaamisen aikana tutustutaan Nuokkarin yläkertaan rakentuvaan Hype-tilaan, joka on syksystä alkaen myös järjestöjen ja toimijoiden käytettävissä. Tervetuloa tutustumaan tilaan ja keskustelemaan muista ajankohtaisista asioista.


Lasten liikuntaleirien ilmoittautuminen käynnissä

06.05.2019


4H:n Monitoimileirien haku auki

02.05.2019

Leirit tarkoitettu 1-6-luokkalaisille. Leiriaika päivittäin klo 10-15. Luvassa leikkejä, askartelua, kokkailua, ulkoilua ja paljon muuta. 

3.-7.6. Koulukeskuksella

10.-14.6. Hirvasen koululla

Leirin hinta 35€ /hlö. Hinta sisältää ruoan, ohjelman ja vakuutuksen. 

Leirille hakeminen sähköisesti osoitteessa: https://uurainen.4h.fi/lapsille/leirit/

 


Tiekunnat huomio!

27.03.2019

Yksityistieavustusten hakuaika lähenee, joten muistutamme uudesta yksityistielaista (560/2018), joka tuli voimaan vuoden 2019 alusta.

Edellytyksenä kunnan yksityistieavustuksen myöntämiselle on yksityistielain mukaisesti:
1) Tietä koskevien asioiden hoitoon on perustettu tiekunta
2) tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä.

Maanmittauslaitokselle tiekunnan yhteystiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/lo…/tiekunnan_yhteystiedot_

Väylän Digiroad-järjestelmään tiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 
https://vayla.fi/avoindata/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin#.XJtnxuR7mUl


Ilmoitus räjäytystyön suorittamisesta

24.01.2019

Sisä-Suomen poliisilaitos ja YIT Suomi Oy Infra ilmoittavat räjäytystyön suorittamisesta. Räjäytystyömaan osoite on Kekkosenpöydäntie 196. Työmaan arvioitu kestoaika 24.1.-31.12.2019. Räjäytykset ympäristöluvan mukaisesti ma-pe. Poraus klo 6-22, rikotus klo 6-22 sekä räjäytykset klo 10-22.

Lisätiedot Ari Karvinen p. 040 531 7844.


Uusi yksityistielaki tuli voimaan 1.1.2019.

17.01.2019

Yksityistiet 1.1.2019 jälkeen

Uusi Yksityistielaki (560/2018) korvaa vanhan Lain yksityisistä teistä (358/1962) 1.1.2019.

Tielautakunnat lakkaavat

Tielautakuntien yksityistielain mukaiset tehtävät lakkaavat 31.12.2019. Tielautakunnat eivät kuitenkaan ota enää uusia yksityistielain mukaisia tehtäviä, vaan vuoden 2019 aikana saatetaan loppuun keskeneräisiä yksityistieasioita. Vuoden lopussa vielä kesken olevat asiat siirretään Maanmittauslaitokseen loppuunsaatettaviksi.

Tielautakunnille aiemmin kuuluneet yksityistielain mukaiset tehtävät siirtyvät pääasiassa Maanmittauslaitoksen hoidettavaksi. Lisäksi tiekuntien päätösvaltaa on laajennettu.

Maanmittauslaitoksen tiedote 18.12.2018, jossa on tarkemmin lakimuutoksesta sekä Maanmittauslaitoksen yhteystiedot:

Tiedote


Lapsiperheiden Ruuhkavuosiaapinen on ilmestynyt

07.09.2018

Lapsiperheiden palvelut Uuraisten alueella on nyt koottu yksiin kansiin. Ruuhkavuosiaapinen on jaettu Paikallisuutisten välissä kuntalaisille, mutta mikäli se on jo ehtinyt kadota, voi sen lukea tästä.

 


Uuraisten sarjalippu

31.08.2018

Uuraisten sarjalipulla voi matkustaa lipun voimassaoloaikana, sillä matkaosuudella, jolle lippu on hankittu. Lippujen myynti alkaa maanantaina 3.9.2018.

 • 40 matkan sarjalippu on voimassa 60 päivää ostopäivästä.
 • Lippua myydään vain Uuraisten kunnan asukkaille.
 • Sarjalipulla voi maksaa myös muiden matkustajien matkoja.
 • Käyttäjältä ei peritä muita erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuorolisää, yövuorolisää tai maksua lastenvaunujen kuljettamisesta.
 • Uuraisten sarjalippu on henkilökohtainen ja sitä ostettaessa täytyy todistaa henkilöllisyys passilla, poliisin myöntämällä henkilötodistuksella tai ajokortilla.

Lisätietoja

https://www.matkahuolto.fi/fi/aikataulut-ja-liput/bussiliput/tyomatkaliput/uuraisten-sarjalippu/#.W4j3Qc4za72


Kelan yhteispalvelusopimuksen päättymisilmoitus 1.10.2018 alkaen

01.06.2018

Kansaneläkelaitos (Kela) on irtisanonut Uuraisten kunnan kanssa tehdyn yhteispalvelusopimuksen 1.10.2018 alkaen asiointien vähäisyyden takia.

Uuraisten kunnan yhteispalvelun asiakasmäärä on ollut Kelan apudiaarin perusteella vuodelta 2017 vähäistä. Asiakkaat ovat ohjautuneet muihin palvelukanaviin kuten verkko- ja puhelinpalveluun sekä puhelinajanvarauksiin sekä käyvät lähellä sijaitsevissa kansaeläkelaitoksen toimistoissa Saarijärvellä, Äänekoskella ja Jyväskylässä.

Uuraisten Kelan yhteispalvelupiste (asiointipiste) on suljettuna 2.7. – 27.7.2018.

1.6.2018 tiedote


Tietosuoja-asetus tarkentaa henkilötietojen käsittelyä 25.5.2018 alkaen

24.05.2018

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018. Tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, jota noudatetaan myös kunnan toiminnassa. Uudistuksen myötä henkilötietojen käsittelysäännöt tarkentuvat ja yhdenmukaistuvat EU-jäsenmaissa.

Henkilötietojen asianmukainen käsittely vahvistaa rekisteröidyn henkilön oikeuksia sekä lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Keskeistä tietosuoja-asetuksessa on muun muassa:

 • henkilötietojen käsittelyn ja lainmukaisuuden painottaminen
 • kerättävien henkilötietojen minimointi ja niiden virheettömyys
 • avoimen informoinnin lisääminen

Kunnalla on kokonaisvastuu yhteistyötahojensa henkilötietojen käsittelystä.

Yksityishenkilöille eli rekisteröidyille uudistus näkyy esimerkiksi uusina oikeuksina. Rekisteröidyillä on aiempaa enemmän ja parempia oikeuksia, joiden avulla he voivat ymmärtää ja seurata, miten heidän tietojaan käsitellään ja käytetään eri tarkoituksiin.

Uuraisten kunnan tietosuojavastaavana toimii asianhallinta- ja palvelusihteeri Irja Penttinen, tietosuojavastaava@uurainen.fi.


Kirri-Tikkakoski –moottoritie tuo apuja Uuraisillekin

22.02.2018

Mikäli Kirri-Tikkakoski -moottoritiehanke toteutuu suunnitellusti, Uuraisilta Jyväskylään hurautetaan tulevaisuudessa kätevämmin ja tietenkin myös toiseen suuntaan.
 
Uusi liittymä lähtee Uuraisilta päin tullessa hieman ennen nykyistä Autiokankaantien liittymää ja nelostielle saavutaan uuden Puuppolan eritasoliittymän kautta nykyisen Puuppolankoskentien pohjoispuolelle. Tästä matka jatkuu kohti Jyväskylää uutta moottoritietä pitkin.
 
Moottoritielle rakennetaan kaikkiaan neljä uutta eritasoliittymää, jotka ovat E2 Lintukankaan, E3 Puuppolan, josta rakennetaan siis uusi maantieyhteys Uuraisten suuntaan, E4 Tikkakosken ja E5 lentokentän eritasoliittymät. Nykyisen Kirrin eritasoliittymän E1 rampit sovitetaan uuteen moottoritiehen. Lisäksi parannetaan Vehniäntien maantien 6375 tasoliittymä. Moottoritielle rakennetaan rinnakkaistie paikalliselle ja hitaalle liikenteelle. Nykyinen nelostie jää rinnakkaistieksi Kirrin ja Matinmäentien väliseltä osuudeltaan ja uusi rinnakkaistie rakennetaan moottoritien itäpuolelle Matinmäentien ja Vehniäntien välille.
 
Alustavan suunnitelman mukaan yhteensä 139 miljoonan euron moottoritiehankkeen rahoitus ja rakentaminen jakaantuvat monelle eri vuodelle. Kovimman rakentamisen aika lienee vuosina 2019-2021. Lopullisesti valmista pitäisi olla vuonna 2022.
 


Uurainen 150 -juhlavuoden julkaisu

15.02.2018

Myynnissä Uuraisten kunnanvirastolla
Virastotie 4

Myyntihinta 30,00 €  (sis. alv 10%)


Takaisin »