Kyynämöisten lähteen vettä ei saa käyttää juomavetenä

18.06.2019

Kyynämöisten lähteen vettä ei saa käyttää juomavetenä!

Uuraisten kunnassa Multiantien ja Virtasalmentien risteyksessä sijaitsevan Kyynämöisten lähteen veden käyttö juomavesitarkoitukseen on kielletty toistaiseksi.

Lähteestä 13.6.2019 otetussa näytteessä on havaittu ulosteperäisiä bakteereja. Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto selvittää tilannetta yhdessä Uuraisten kunnan teknisen toimen kanssa.

Ympäristöterveydenhuolto tiedottaa veden laadusta ja kiellon poistamisesta erikseen lähteen ilmoitustaululla ja Jyväskylän kaupungin sekä Uuraisten kunnan internetsivuilla.

 

Lisätietoja:

- suunnitteluavustaja Marianne Ojanperä p. 014 267 2625

- ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen p. 014 266 2380

- johtava ympäristöterveystarkastaja Kirsti Leppänen p. 014 266 2378


Kunnanvirasto on suljettu perjantaina 21.6.2019

18.06.2019

Kunnanviraston väki viettää Juhannusta perjantaina 21.6.2019, joten viraston ovet pysyvät tuolloin suljettuina. Viraston väki toivottaa kuntalaisille hauskaa ja turvallista Juhannusta!


Uuraisten neuvola palvelee asiakkaita myös kesällä

13.06.2019

Uuraisten neuvola palvelee asiakkaitaan myös kesällä. Lisätietoja saat tästä linkistä.


Kooste koulujen sisäilmakyselyn tuloksista ja tulevista toimenpiteistä

06.06.2019

Viime keväänä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Ympäristöterveysyksikkö toteutti Uuraisten kouluilla oppilaille suunnatun sisäilmakyselyn. Kooste kyselyn tuloksista ja tulevista toimenpiteistä on luettavissa tästä.


Sosiaalitoimi tiedottaa

05.06.2019

Uuraisten kunnan sosiaalitoimi siirtyy soittoaikoihin 8.6.2019 alkaen. Katso tiedote tästä.


Uimakoulujen ilmoittautuminen on käynnissä

04.06.2019


Uuraisten kunnanviraston poikkeavat aukioloajat kesällä

04.06.2019

Kunnanvirasto palvelee normaalisti kesäkuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.00 (neuvonta klo 9-11.30) lukuunottamatta juhannusaattoa 21.6., jolloin virasto on kiinni. Myös perjantaina 28.6. virastolla on henkilökunta rajoitetusti tavattavissa. Tästä informoimme tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Uuraisten kunnanvirasto on suljettu heinäkuussa 1.7.-28.7.2019. Päivystysnumerot löytyvät tästä.


Järjestöjen ja toimijoiden yhteiskokous

04.06.2019

Tiistaina 11.6.2019 klo 18.00. Huom! paikkana tällä kertaa Nuorisotalo Nuokkari Mansikkamäentie 2. 

Tapaamisen aiheena erityisesti tutustuminen ja keskustelua Nuokkariin sijoittuvasta Hyvinvointitalosta ja yhteistyömahdollisuuksista siihen liittyen.

Kesän kunniaksi nautitaan kahvin kera jäätelöt.


Luonnonmuistomerkki luonnon kunniaksi?

03.06.2019

Luonto on lähellä jokaista suomalaista ja me osaamme myös arvostaa sitä. Luonnonmuistomerkit ovat osa Suomen historiaa ja paikkakunnillaan tärkeitä maamerkkejä edelleen. Viime vuosikymmeninä tämä tapa kunnioittaa Suomen luontoa on ollut unohtumassa. Uuraisilla on vain yksi luonnonmuistomerkki, Esan petäjä. Löytyisikö Uuraisilta puita, puuryhmiä, siirtolohkareita ja muita luonnonmuodostumia, joita haluttaisiin rauhoittaa luonnonmuistomerkkeinä? Luonnonmuodostumia voidaan suojella muun muassa niiden kauneuden, harvinaisuuden, maisemallisen merkityksen tai tieteellisen arvon vuoksi. Luonnonmuistomerkit suojellaan luonnonsuojelulain nojalla. Lain 62 §:n mukaan kunta päättää yksityisen omistamalla maalla olevan luonnonmuistomerkin rauhoittamisesta maanomistajan hakemuksesta ja/tai hänen suostumuksestaan.

Luonnonmuistomerkin perustamiseen voi tutustua tästä. Tulostettava hakemus löytyy tästä.


Tiedote ympäristöterveydenhuollon palveluista ja palveluajoista

29.05.2019

Ympäristöterveydenhuollon palveluihin kunnissa on tulossa muutos kesäkuun alusta alkaen. Katsothan lisätietoja tästä.


Iloisenhaikeita tunnelmia kunnanvirastolla

29.05.2019

Uuraisten kuntaa ja kuntalaisia vuosikymmeniä menestyksekkäästi ja iloisella ilmeellä palvellut Pirkko Honkanen vietti eläkkeelle siirtymisen juhlaa virastotalolla tiistaina 28.5.2019. Kunta, työkaverit ja järjestöjen edustajat vuosien varrelta ilmaisivat kiitoksensa erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä. Yhteislaulujen ja puheiden lomassa nähtiin hymyjen lisäksi myös muutaman haikeuden kyynelkin.

Toivotamme Pirkolle oikein hauskoja ja sopivasti harrastuksien täyteisiä eläkepäiviä!

Pirkon kanssa kuvassa Taisto Lähteelä


Uuraisten kesä on tekemistä täynnä

24.05.2019

Uuraisten kuntatiedote on ilmestynyt ja jaettu joka kotiin PaikallisUutisten kesälehden välissä ja myös kesämökkiläisten kotiosoitteisiin ympäri Suomen. Tiedote löytyy myös kunnan kotisivuilta.
Tiedotteessa on tulevan kesän tapahtumia kaiken ikäisille ja myös Uuraisten Viikon ohjelma. Viime vuonna kunnassa juhlittiin 150-vuotista olemassaoloa, mutta kyllä 151. kesälläkin tekemistä Uuraisilla riittää!
 


Millaista vanhuutta haluaisit itse viettää Uuraisilla tai millaista toimintaa haluaisit omalle äidille tai isälle tai isovanhemmille?

23.05.2019

Osallistu kyselyyn oheisen linkin kautta. Vastausaikaa on kesäkuun loppuun saakka. Vastauksellasi saat mahdollisuuden vaikuttaa Uuraisten vanhuspalveluiden kehittämiseen.

Kyselyyn pääset tästä.


Uuraisten Viikko ja toripäivä lähestyvät

17.05.2019

Heinäkuussa vietetään jo perinteeksi muodostunutta Uuraisten Viikkoa. Toripäivä on tänäkin vuonna tapahtuman viimeisenä lauantaina eli 27.7.2019. Toripaikkavarauksen voi tehdä puhelinnumeroon 0500-448812/Jyrki tai sähköpostitse osoitteeseen toripaivat@uurainen.fi


Uuraisten Valokuituverkot Oy:n toimintaedellytyksiä vahvistetaan ja yhtiö siirtyy hallitusti kunnan omistukseen 2020-luvulla haittaamatta kunnan perustehtävien hoitoa

15.05.2019

Valokuitu on monissa kunnissa huolen rypyn otsalle nostattava sana. Näin Uuraisillakin, vaikka itse kuituverkko on todettu toimivaksi ja lupausten mukaisesti supernopeaksi.

Mutkikkaiden vaiheiden jälkeen Uuraisilla päädyttiin vuonna 2015 perustamaan Uuraisten Valokuituverkot Oy verkostoa rakentamaan ja hallinnoimaan. Yhtiön omisti alussa lähes kokonaisuudessaan Verkko-osuuskunta Kuuskaista, mutta kunnan omistusosuus on kasvanut ja kasvaa edelleen yhtiön talousvaikeuksien vuoksi. Syksyllä 2015 kunnanvaltuusto päätti antaa 100 prosentin omavelkaisen takauksen Uuraisten Valokuituverkot Oy:n 2,8 miljoonan euron lainalle. Uuraisten Valokuituverkot Oy ei kuulunut kuntakonserniin, eli kunta ei omistanut siitä yli puolta.  Kyseinen kunnan takaama laina liittyi lailla hyväksyttyyn laajakaistatukiohjelmaan ja takaus oli kuntalain mukainen. Päätös on saanut lainvoiman ja toimeenpantu. Takausprovisio määriteltiin tuolloin 3,8 prosentiksi, mutta alennettiin myöhemmin kahteen prosenttiin.

Valokuituverkon rakentamiseen Uuraisten Valokuituverkot Oy sai laajakaistalain mukaisen julkisen tuen, mikä koostuu kunta- ja valtionosuudesta. Valtion rahan maksajan Traficomin, entisen Viestintäviraston viimeinen maksatuspäätös on tämän vuoden maaliskuulta.

Vuonna 2018 osoittautui, ettei Uuraisten Valokuituverkot kykene suoriutumaan 300 000 euron kertaluontoisesta lainanlyhennyksestä. Kunta takaajana joutui suorittamaan sen ja siitä kunnalle muodostui takautumisoikeus Uuraisten Valokuituverkot Oy:tä kohtaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kunta saa rahoitus- ja omistusjärjestelyissä Uuraisten Valokuituverkot Oy:n osakkeita. Kunnan osakekanta nousi tuolloin 24,9 prosenttiin.

Tämän vuoden aikana on käynyt ilmi, ettei Uuraisten Valokuituverkot Oy vieläkään pysty suoriutumaan lainanlyhennyksistään. Kunnan aloitteesta on asian valmistelussa haettu pysyvää ratkaisua vaihtovelkakirjalainalla. Lähtökohta on, että myös Uuraisten Valokuituverkot lyhentää pankkilainaa ja maksaa korkoja, mutta kunta takaajana suorittaa lainanlyhennyksiä, josta kunta saa takautumisoikeuden velalliseen eli Uuraisten Valokuituverkot Oy:öön nähden. Takautumisoikeutta kutsutaan regressisaatavaksi, joka vaihtovelkakirjalla käännetään oman pääoman ehtoiseksi omistusosuudeksi yhtiössä. Vaihtovelkakirjalaina on korollinen laina, jonka Uuraisten Valokuituverkot Oy ottaa kunnalta ja antaa optio-oikeuksia kunnalle siten, että kunnalla velkojana on oikeus merkitä yhtiön osakkeita ja maksaa osakkeiden merkintähinta kuittaamalla se vaihtovelkakirjassa tarkoitetulla lainasaatavalla.

- Meillä on laadittu vaihtovelkakirjassa lainaohjelma, jonka mukaisesti laina on 1,7 miljoonaa, mikä perustuu yhtiön velattomaan arvoon, kunnanjohtaja Juha Valkama sanoo.

Mikäli prosessi etenee suunnitellusti Uuraisten kunta on enemmistöomistaja vuonna 2026 ja Uuraisten Valokuituverkot osa kuntakonsernia.

Kunnan kannalta on positiivista, että se ei ole hankkimassa tappiota tuottavaa yritystä, sillä käyttökatetasolla yhtiön liiketoiminta on kannattavaa, yhtiön suurimmat haasteet ovat liian suuret rahoituskustannukset ja infrayhtiölle liian aggressiivinen lainan takaisinmaksuohjelma suhteessa yhtiön liiketoiminnan tunnuslukuihin.

- Uskon yhä, että toimiva valokuituverkko on kunnalle tulevaisuudessakin tärkeä ja että kunnan kasvava omistajuus vain vahvistaa sitä, Juha Valkama lisää.

Uuraisten järjestely on ainakin Keski-Suomen alueella ainutlaatuinen. Valmistelussa on pyritty ottamaan kuntalaki ja eu-säännökset mahdollisimman tarkasti huomioon.

Järjestelyt vaativat vielä kunnanvaltuuston hyväksynnän, asia on valtuustokäsittelyssä 20.5.2019.

 

Lisätietoja kunnanjohtaja Juha Valkama, p.  014 267 2602


Uuraisten vapaa-aikatoimen järjestö- ja toimijatiedote 1/2019

06.05.2019

Järjestö- ja toimitiedote on Uuraisten kunnan vapaa-aikatoimen viestintäkanava, josta löydät ajankohtaiset asiat ja päivämäärät. Tiedote julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja toimitetaan sähköpostitse toimijoille. Jos et saanut tiedotetta sähköpostiisi, voit ilmoittaa osoitteesi vapaa-aikatoimeen milla.ukkonen(at)uurainen.fi.

TIEDOTTEEN AIHEET

 1. Ilmoitukset Paikallisuutisten kuntatiedotteeseen: Uuraisten viikko 12.5. mennessä, kesän toiminnot 15.5. mennessä
 2. Vuoden 2018 palkittavat urheilijat ja toimijat ehdotukset 19.5. mennessä
 3. Liikunta- ja harrastetilojen kesävuorojen haku 6.-19.5. ja syksyn vuorojen haku 27.5.-16.6.
 4. Järjestöjen ja toimijoiden tapaaminen 11.6. Nuokkarilla

1. Ilmoitukset Paikallisuutisten kuntatiedotteeseen
Uuraisten viikon osalta ilmoitukset 12.5. mennessä osoitteeseen milla.ukkonen(at)uurainen.fi.

Kesän muiden toimintojen osalta 15.5. mennessä osoitteeseen kirjaamo(at)uurainen.fi.

2. Vuoden 2018 palkittavat urheilijat ja toimijat

Uuraisten viikon Nuoriso-kylätapahtumassa 22.7. Jokihaaran Paunetilla palkitaan vuoden 2018 ansioituneita urheilijoita, valmentajia ja kulttuuri/harrastustoimijoita. Palkittavia voi ehdottaa 19.5. mennessä vapaa-aikasuunnittelijalle milla.ukkonen(at)uurainen.fi. Sivistyslautakunta päättää palkittavista.

3. Liikunta- ja harrastetilojen kesävuorojen ja syksyn vuorojen haku

Haku koskee vapaa-aikatoimen kautta varattavia vakiovuoroja: Koulukeskuksen liikuntasali, kuntosali, keskusurheilukenttä, tenniskenttä ja Nuokkari. Satunnaiset käyttövuorot varataan viimeistään kahta viikkoa ennen varausta.

Kesän (kesäkuu-elokuu) vakiovuorojen haku ajalla 6.-19.5.
Syksyn (elokuu-joulukuu) vakiovuorojen haku ajalla 27.5.-16.6.

Hakemukset toimitetaan osoitteeseen milla.ukkonen(at)uurainen.fi. Hakemukseen kirjataan seuraavat tiedot: varattava tila, alkamis- ja päättymisajankohta, varauksen viikonpäivä ja kellonaika, onko kaikki osallistujat alle 18-vuotiaita tai eläkeläisiä, varaajan tiedot (nimi, yhteystiedot, laskutusosoite, y-tunnus).

4. Järjestöjen ja toimijoiden tapaaminen 11.6. Nuokkarilla klo 18

Tapaamisen aikana tutustutaan Nuokkarin yläkertaan rakentuvaan Hype-tilaan, joka on syksystä alkaen myös järjestöjen ja toimijoiden käytettävissä. Tervetuloa tutustumaan tilaan ja keskustelemaan muista ajankohtaisista asioista.


Lasten liikuntaleirien ilmoittautuminen käynnissä

06.05.2019


4H:n Monitoimileirien haku auki

02.05.2019

Leirit tarkoitettu 1-6-luokkalaisille. Leiriaika päivittäin klo 10-15. Luvassa leikkejä, askartelua, kokkailua, ulkoilua ja paljon muuta. 

3.-7.6. Koulukeskuksella

10.-14.6. Hirvasen koululla

Leirin hinta 35€ /hlö. Hinta sisältää ruoan, ohjelman ja vakuutuksen. 

Leirille hakeminen sähköisesti osoitteessa: https://uurainen.4h.fi/lapsille/leirit/

 


Topin kauppa aukeaa Kyynämöisillä

26.04.2019

Kun Kyynämöisten Kynkkälässä toukokuun toisena päivänä esirippu avautuu, niin edessä on huikea näky menneisyydestä. Sellaista kyläkauppaa ei todellisuudessa enää ole. Jo lavastus on näkemisen arvoinen, toteaa Topin kaupalla -näytelmän kirjoittaja ja ohjaaja uuraislainen Anita Pihlainen yhdeksännestä näytelmästään.

Anita Pihlainen muistaa itsekin 50-60-lukujen kyläkaupan Perhon Mökälässä. Siellä miehet istuskelivat penkillä ja söivät kaiken mahdollisen tavaran keskellä kylmää makkaraa voipaperista ja joivat pilsneriä. Anitakin sai joskus iki-ihanaa limsaa ja muistaa vieläkin mukavan kauppiaan ja hänen tomeran vaimonsa.

Topin kaupalla kertoo tavallisesta elämästä syrjäisessä maalaiskylässä. Kirjailija onkin nimennyt esityksen maalaiskomediaksi. Kohdataan poliisi, lääkäri, pappi, turisteja ja ulkokuntalaisia, kaupunkilaisnirppanokka ja kylän emäntiä ja isäntiä.

Näytelmässä esiintyvät Kyynämöisten lähes kaikki viime vuoden tutut näyttelijät ja muutama vähän aikaa taukoakin pitänyt. Reijo Länkinen vetää vuosien harrastajakokemuksella kyläkauppiaan roolin ja Päivi Pietiläinen esittää kauppiaan rouvaa. Kuuluisuuskin näytelmässä nähdään. Huutokauppakeisarin apuri Markku Saukko on saanut viimevuotista suuremman roolin kunnanlääkärinä. Terttu Stenman esittää kaupunkilaistyttöä ja Marko Kypöllä on kaksoisrooli. Ohjaajalla on myös osa näytelmässä. – Kaikki roolit ovat entistä vaativampia ja se laittaa yrittämään tosissaan, kertoi näyttelijöistä Kirsti Kokkila.

Anita Pihlainen pitää tärkeänä, että näyttelijä saa rakentaa itse roolikuvaansa mahdollisimman pitkälle ja tehdä sanat omaan suuhun sopivaksi. Hän antaa mielellään näyttelijälle vastuuta.

– Näyttelijältä ei ohjaajan pidä katkaista siipiä. Kun niin ei tee, huomaa sen ilon ja riemun, mikä roolin tekemisessä on. Silloin kaikkoaa jännityskin.

Kynkkälän näytelmäpiiri esittää:

Maalaiskomedian

Topin kaupalla

Käsikirjoitus ja ohjaus Anita Pihlainen

Esitykset Kyynämöisten Kynkkälässä (Multiantie 684)

to 2.5. klo 18

to 16.5. klo 18

su 19.5. klo 14

su 19.5. klo 18

to 23.5. klo 18

to 27.6. klo 18

su 28.7. klo 18

Väliajalla kanttiini!

Liput 12/10/6 €

Paikkavaraukset

p. 044 440 1221/Reijo


Ilttishaku loppusuoralla

26.04.2019

Seitsemänvuotiaat Eetu ja Olavi käyvät Uuraisten iltapäiväkerhossa. – Parasta täällä on liikuntasalin temppuradat ja pihalla sähly, he kertovat.

Vaikka toimintaan liittyy monia mukavia asioita, eivät kurahousupakko ja painimiskielto poikia kuitenkaan miellytä.

Huoltajien on mahdollista hakea lapselleen ilttispaikkaa koko huhtikuun ajan. Kerhossa lapset ovat yleensä yhdestä viiteen, jonka jälkeen vanhemmat pääsevät töistä.

Uuraisten pisteet ovat Hirvaskankaalla ja kirkonkylällä, jossa on 23 lasta. Kunnan järjestämää toimintaa pyöritetään Uuraisten4H-yhdistyksen voiminHakulomake löytyy yhdistyksen sivuilta ja se palautetaan myös 4H-yhdistykseen. Päätöksen paikoista tekee peruspalvelujohtaja. Haussa ensisijalla ovat 1.–2.-luokkalaiset uuraislaiset lapset ja erityistukea tarvitsevat 1.–6.-luokkalaiset lapset.

Iltiksessä pelaillaan, askarrellaan, leikitään ja tehdään läksyjä. Välipalaksi tarjoillaan muun muassa jugurttia ja muroja. Tällä hetkellä poikia on mukana paljon enemmän kuin tyttöjä.

Koulun jälkeen lasten on tarkoitus tehdä asioita, joita he tekisivät kotonaankin. Kirkonkylän vastuuohjaaja Santtu Koivunen kertoo jokaisen viikon rakentuvan tietyn teeman ympärille.

– Viime viikolla juhlimme pääsiäistä, askartelimme aiheeseen liittyen ja laitoimme rairuohot kasvamaan, hän muistelee.

– Täällä päivät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Pääsee itsekin välillä hulluttelemaan, ohjaaja Micaela Raudasoja naurahtaa.

 


Neuvolan chat-palvelu avautuu 9.4.

09.04.2019

Tiistaista 9.4. alkaen on mahdollista chattailla neuvolan terveydenhoitajan kanssa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-15. Lisätietoja saat tästä.


Tiekunnat huomio!

27.03.2019

Yksityistieavustusten hakuaika lähenee, joten muistutamme uudesta yksityistielaista (560/2018), joka tuli voimaan vuoden 2019 alusta.

Edellytyksenä kunnan yksityistieavustuksen myöntämiselle on yksityistielain mukaisesti:
1) Tietä koskevien asioiden hoitoon on perustettu tiekunta
2) tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä.

Maanmittauslaitokselle tiekunnan yhteystiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/lo…/tiekunnan_yhteystiedot_

Väylän Digiroad-järjestelmään tiedot voi ilmoittaa tästä linkistä: 
https://vayla.fi/avoindata/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin#.XJtnxuR7mUl


Tiedote Uuraisten kunnan kiinteistöjen sisäilmastotilanteesta 28.2.2019

05.03.2019

Ajankohtaista ja tärkeää tietoa Uuraisten kunnan kiinteistöjen sisäilmastotilanteesta löydät tästä


Ilmoitus räjäytystyön suorittamisesta

24.01.2019

Sisä-Suomen poliisilaitos ja YIT Suomi Oy Infra ilmoittavat räjäytystyön suorittamisesta. Räjäytystyömaan osoite on Kekkosenpöydäntie 196. Työmaan arvioitu kestoaika 24.1.-31.12.2019. Räjäytykset ympäristöluvan mukaisesti ma-pe. Poraus klo 6-22, rikotus klo 6-22 sekä räjäytykset klo 10-22.

Lisätiedot Ari Karvinen p. 040 531 7844.


Uusi yksityistielaki tuli voimaan 1.1.2019.

17.01.2019

Yksityistiet 1.1.2019 jälkeen

Uusi Yksityistielaki (560/2018) korvaa vanhan Lain yksityisistä teistä (358/1962) 1.1.2019.

Tielautakunnat lakkaavat

Tielautakuntien yksityistielain mukaiset tehtävät lakkaavat 31.12.2019. Tielautakunnat eivät kuitenkaan ota enää uusia yksityistielain mukaisia tehtäviä, vaan vuoden 2019 aikana saatetaan loppuun keskeneräisiä yksityistieasioita. Vuoden lopussa vielä kesken olevat asiat siirretään Maanmittauslaitokseen loppuunsaatettaviksi.

Tielautakunnille aiemmin kuuluneet yksityistielain mukaiset tehtävät siirtyvät pääasiassa Maanmittauslaitoksen hoidettavaksi. Lisäksi tiekuntien päätösvaltaa on laajennettu.

Maanmittauslaitoksen tiedote 18.12.2018, jossa on tarkemmin lakimuutoksesta sekä Maanmittauslaitoksen yhteystiedot:

Tiedote


Lapsiperheiden Ruuhkavuosiaapinen on ilmestynyt

07.09.2018

Lapsiperheiden palvelut Uuraisten alueella on nyt koottu yksiin kansiin. Ruuhkavuosiaapinen on jaettu Paikallisuutisten välissä kuntalaisille, mutta mikäli se on jo ehtinyt kadota, voi sen lukea tästä.

 


Uuraisten sarjalippu

31.08.2018

Uuraisten sarjalipulla voi matkustaa lipun voimassaoloaikana, sillä matkaosuudella, jolle lippu on hankittu. Lippujen myynti alkaa maanantaina 3.9.2018.

 • 40 matkan sarjalippu on voimassa 60 päivää ostopäivästä.
 • Lippua myydään vain Uuraisten kunnan asukkaille.
 • Sarjalipulla voi maksaa myös muiden matkustajien matkoja.
 • Käyttäjältä ei peritä muita erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuorolisää, yövuorolisää tai maksua lastenvaunujen kuljettamisesta.
 • Uuraisten sarjalippu on henkilökohtainen ja sitä ostettaessa täytyy todistaa henkilöllisyys passilla, poliisin myöntämällä henkilötodistuksella tai ajokortilla.

Lisätietoja

https://www.matkahuolto.fi/fi/aikataulut-ja-liput/bussiliput/tyomatkaliput/uuraisten-sarjalippu/#.W4j3Qc4za72


Kelan yhteispalvelusopimuksen päättymisilmoitus 1.10.2018 alkaen

01.06.2018

Kansaneläkelaitos (Kela) on irtisanonut Uuraisten kunnan kanssa tehdyn yhteispalvelusopimuksen 1.10.2018 alkaen asiointien vähäisyyden takia.

Uuraisten kunnan yhteispalvelun asiakasmäärä on ollut Kelan apudiaarin perusteella vuodelta 2017 vähäistä. Asiakkaat ovat ohjautuneet muihin palvelukanaviin kuten verkko- ja puhelinpalveluun sekä puhelinajanvarauksiin sekä käyvät lähellä sijaitsevissa kansaeläkelaitoksen toimistoissa Saarijärvellä, Äänekoskella ja Jyväskylässä.

Uuraisten Kelan yhteispalvelupiste (asiointipiste) on suljettuna 2.7. – 27.7.2018.

1.6.2018 tiedote


Tietosuoja-asetus tarkentaa henkilötietojen käsittelyä 25.5.2018 alkaen

24.05.2018

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018. Tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, jota noudatetaan myös kunnan toiminnassa. Uudistuksen myötä henkilötietojen käsittelysäännöt tarkentuvat ja yhdenmukaistuvat EU-jäsenmaissa.

Henkilötietojen asianmukainen käsittely vahvistaa rekisteröidyn henkilön oikeuksia sekä lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Keskeistä tietosuoja-asetuksessa on muun muassa:

 • henkilötietojen käsittelyn ja lainmukaisuuden painottaminen
 • kerättävien henkilötietojen minimointi ja niiden virheettömyys
 • avoimen informoinnin lisääminen

Kunnalla on kokonaisvastuu yhteistyötahojensa henkilötietojen käsittelystä.

Yksityishenkilöille eli rekisteröidyille uudistus näkyy esimerkiksi uusina oikeuksina. Rekisteröidyillä on aiempaa enemmän ja parempia oikeuksia, joiden avulla he voivat ymmärtää ja seurata, miten heidän tietojaan käsitellään ja käytetään eri tarkoituksiin.

Uuraisten kunnan tietosuojavastaavana toimii asianhallinta- ja palvelusihteeri Irja Penttinen, tietosuojavastaava@uurainen.fi.


Kirri-Tikkakoski –moottoritie tuo apuja Uuraisillekin

22.02.2018

Mikäli Kirri-Tikkakoski -moottoritiehanke toteutuu suunnitellusti, Uuraisilta Jyväskylään hurautetaan tulevaisuudessa kätevämmin ja tietenkin myös toiseen suuntaan.
 
Uusi liittymä lähtee Uuraisilta päin tullessa hieman ennen nykyistä Autiokankaantien liittymää ja nelostielle saavutaan uuden Puuppolan eritasoliittymän kautta nykyisen Puuppolankoskentien pohjoispuolelle. Tästä matka jatkuu kohti Jyväskylää uutta moottoritietä pitkin.
 
Moottoritielle rakennetaan kaikkiaan neljä uutta eritasoliittymää, jotka ovat E2 Lintukankaan, E3 Puuppolan, josta rakennetaan siis uusi maantieyhteys Uuraisten suuntaan, E4 Tikkakosken ja E5 lentokentän eritasoliittymät. Nykyisen Kirrin eritasoliittymän E1 rampit sovitetaan uuteen moottoritiehen. Lisäksi parannetaan Vehniäntien maantien 6375 tasoliittymä. Moottoritielle rakennetaan rinnakkaistie paikalliselle ja hitaalle liikenteelle. Nykyinen nelostie jää rinnakkaistieksi Kirrin ja Matinmäentien väliseltä osuudeltaan ja uusi rinnakkaistie rakennetaan moottoritien itäpuolelle Matinmäentien ja Vehniäntien välille.
 
Alustavan suunnitelman mukaan yhteensä 139 miljoonan euron moottoritiehankkeen rahoitus ja rakentaminen jakaantuvat monelle eri vuodelle. Kovimman rakentamisen aika lienee vuosina 2019-2021. Lopullisesti valmista pitäisi olla vuonna 2022.
 


Uurainen 150 -juhlavuoden julkaisu

15.02.2018

Myynnissä Uuraisten kunnanvirastolla
Virastotie 4

Myyntihinta 30,00 €  (sis. alv 10%)


Takaisin »