Kunnanhallituksen keskeiset päätökset 24.4.2023

27.04.2023 | Uutisia Uuraisilta

Partio perustaa leiripaikan

Kunnanhallitus hyväksyi vuokrasopimuksen määräalan vuokraamisesta Uuraisten Partiolaiset ry:lle. Vuokra-alueena on noin 6 800 neliön määräala Uuraisten kunnan omistamasta Sahamäki -nimisestä tilasta.

Uuraisten Partiolaisilla on aikomus perustaa uusi leiripaikka Tehlo-järven rantaan kyseiselle kiinteistölle.  Rannassa on tällä hetkellä vanha uimapaikka, joka ei kuitenkaan ole kunnan ylläpidossa. Alue olisi partiolaisten ylläpitämä ja kuntalaisten vapaassa käytössä. Vuokrasopimus tehdään 20 vuodeksi nollahintaan.

Vuokra-alueeseen kuuluu maapohjaa vanhalta soramontulta nousuportaiden tekemistä varten, metsämaata nuotiopaikan ja laavun rakentamista varten, metsämaata leiriytymistä ja telttailua varten, sekä vanhat sahan perustukset, joita voi hyödyntää portaiden, terassien tai muiden vastaavien patioiden tekemistä varten. Asiaa käsiteltiin kunnan maankäyttötyöryhmässä tammikuussa, myös työryhmä suhtautui myönteisesti alueen vuokraamiseen Uuraisten Partiolaiset ry:lle. Uuraisten Partiolaiset ry vietti 10-vuotisjuhlaansa Pyhän Yrjön päivänä viime sunnuntaina, lippukunnan johtajana toimii Sofia Lapinoja.

Lisäaikaa rakentamiselle

Kunnanhallitus päätti myöntää Uuraisten keskustan tuntumaan majoituskäyttöön suunnitellun Viljonpuiston rakennushankkeen aloittamiselle kaksi vuotta lisäaikaa. Rakennuksen tulee olla valmis neljän vuoden kuluttua velvoitepäivästä, joka on 16.4.2023. Kauppakirjaan oli alun perin kirjattu, että rakennuslupa on haettava ja rakennustyöt aloitettava kolmen vuoden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä ja rakennuksen tulee olla valmis ja rakennusvalvontaviranomaisen loppukatselmus suoritettu viiden vuoden sisällä omistusoikeuden siirtymisestä.

M3 Asunnot Oy haki kunnalta lisäaikaa ko. rakennushankkeen aloittamiselle kaksi vuotta ja valmistumiselle neljä vuotta alkaen velvoitepäivästä. Perusteluna esitettiin koronasta ja sodasta johtuva rakennusalan epävarmuus ja kustannusten nousu. M3 Asunnot Oy rakentaa parhaillaan vastaavaa majoituskäyttöön tulevaa uudisrakennusta Salmikuukka-järven toisessa päässä ja hanke valmistuu syksyllä 2023. Nykyisen rakennuskohteen valmistumisen jälkeen on tarkoitus aloittaa Viljonpuiston hanke, tavoitteen mukaan kesän tai syksyn 2024 aikana.

Uuraisten kunnan henkilöstötilinpäätös vuodelta 2022

KT Kuntatyönantaja on yhdessä kunta-alan pääsopijajärjestöjen kanssa laatinut ja hyväksynyt henkilöstöraporttisuosituksen. Raportin suosituksia noudatetaan myös Uuraisten kunnan henkilöstötilinpäätöksessä, joka hyväksytään tilinpäätöstarkastelun yhteydessä. Henkilöstövoimavarojen arviointi edistää henkilöstöjohtamisen tuloksellisuutta ja tukee päätöksentekijöitä resurssien kohdentamisessa. Lisäksi arviointia tulee hyödyntää kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa. Henkilöstötilinpäätös käsitellään YT-elimessä. Lisäksi henkilöstötilinpäätös viedään tiedoksi tarkastuslautakunnan tilinpäätöskäsittelyyn ja kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Täyttölupa varhaiskasvatukseen

Kunnanhallitus päätti myöntää täyttöluvan varhaiskasvatuksen sosionomin toimeen sivistyslautakunnan ehdotuksen mukaisesti.

Varhaiskasvatuksen opettajien rekrytointi on ollut Uuraisillakin haastavaa. Palkkaamalla varhaiskasvatuksen sosionomeja vakituisiin työsuhteisiin voidaan varmistua siitä, että tulevaisuudessa Uuraisten kunnalla on varhaiskasvatuksessa lain velvoittama henkilöstörakenne. Kelpoisuusvaatimuksena varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäviin on vähintään sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyvät varhaiskasvatukseen ja sosiaalipedagogiikkaan suuntautuneet vähintään 60 opintopisteen laajuiset opinnot, joista voidaan säätää tarkemmin valtioneuvoston asetuksella, tai sosionomin tutkinto, jota on täydennetty mainituilla opinnoilla. Sivistyslautakunta ehdotti yhden vakituisen varhaiskasvatuksen opettajan ja yhden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävän muuttamista vakituiseksi varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväksi ja haki täyttölupaa kahdelle varhaiskasvatuksen sosionomille. Siirtymäsäädöksen puitteissa varhaiskasvatusryhmän rakenne voi olla varhaiskasvatuksen opettaja, varhaiskasvatuksen sosionomi ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Vuodelle 2023 varhaiskasvatuksen henkilöstösuunnitelmaan sekä talousarvioon on varattu nämä vakanssit.

Kunnanhallituksen pöytäkirjaan kokonaisuudessaan voi tutustua tästä.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue