Kirjastokortti

Kirjastokorttihakemus

Kirjastokortti annetaan jokaiselle, joka asiakkaaksi ilmoittautuessaan antaa kirjaston pyytämät tiedot ja todistaa henkilöllisyytensä valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetulla henkilöllisyystodistuksella. Keski-kirjastoissa käyvät kaikki Keski-kirjastojen myöntämät kortit. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kirjastokortin uusiminen maksaa 2 €.

Kirjastolla on oikeus rekisteröidä lainaajan henkilötunnus (Henkilötietolaki 523/99, 13 §:n 2 momentti). Keski-kirjastolla on yhteinen rekisteriseloste. Asiakkaan osoitteen on oltava Suomessa. Huoltaja sitoutuu vastaamaan alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta. Muuttuneista tiedoista, esim. osoitteen tai nimen muutoksesta, on ilmoitettava välittömästi kirjastoon, sillä muutokset eivät päivity muualta kirjastoon.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja asiakas on vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta. Kirjastokortti on aina esitettävä lainattaessa ja tarvittaessa muulloinkin kirjaston palveluja käytettäessä. Kirjastokorttia ja siihen liitettävää pin-koodia tarvitaan automaatilla lainattaessa, verkkoasioinnissa ja omatoimiasiointiaikana sisäänkirjautumisessa. Pin-koodin saa mistä tahansa Keski-kirjastosta tai verkkokirjastosta.

Allekirjoittaessaan kirjastokortin asiakas sitoutuu noudattamaan käyttösääntöjä ja laina-aikoja. Asiakas sitoutuu korvaamaan vahingoittamansa, kadottamansa tai palauttamatta jättämänsä kirjastoaineiston.

Jos kirjastokortti katoaa

Kortin katoamisesta on ilmoitettava välittömästi kirjastoon. Asiakas on vastuussa kadonneella kortilla lainatusta aineistosta, kunnes hän on tehnyt kirjastolle katoamisilmoituksen.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue