Yksityistiet

Tieavustushakemuslomakkeella voitte hakea kunnan avustusta yksityistien kunnossapitoon. HUOM! Kunta maksaa avustusta enintään 50% vuoden 2021 todellisista kustannuksista.

Hakemuksen vii­mei­nen jättö­päi­vä on 2.5.2022. Myöhästyneitä avustushakemuksia ei käsitellä. Lukekaa ohjeet hyvin ja täyttäkää hakemuslomake huolella, puutteellisia hakemuksia ei voida käsitellä. 

Hakemus tulee jättää sähköpostitse kirjaamo@uurainen.fi  tai postitse osoitteeseen:

Uuraisten kunta / Tekninen lautakunta
Virastotie 4, 41230 UURAINEN

Tekninen lautakunta käsittelee avustukset toukokuussa ja myönnetyt avustukset maksetaan tiekunnan tilille kesä­kuun 2022 loppuun mennessä.

Yksityisteiden kunnossapitoavusten myöntämisperusteet

Edellytyksenä kunnan yksityistieavustuksen myöntämiselle on yksityistielain (560/2018) mukaisesti:

1) Tietä koskevien asioiden hoitoon on perustettu tiekunta JA
2) Tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset yksityistierekisterissä (Maanmittauslaitos) sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä (Väylän Digiroad).

Varmistakaa, että tiedot ovat ajan tasalla molemmissa järjestelmissä. Tietojen ajantaisuus tarkistetaan ja avustusta ei voida maksaa, mikäli puutteita ilmenee.

Tiekunnan yhteystietojen ilmoittaminen Maanmittauslaitokselle: https://www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet/tiekunnan_yhteystiedot_

Yksityistietietojen ilmoittaminen Digiroadiin: https://vayla.fi/vaylista/aineistot/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin

 

Kunnasta kysytään (mm. Metsänhoitoyhdistys, sähköyhtiöt) tiekuntien yhteyshenkilön yhteystietoja, ilmoittakaa lomakkeella saako tietojanne luovuttaa.

Lisätietoja antaa toimistosihteeri Virpi Riihimäki, virpi.riihimaki@uurainen.fi p. 040 627 8186

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue