Yksityistiet

Tieavustushakemuslomakkeella voitte hakea kunnan avustusta yksityistien kunnossapitoon. HUOM! Kunta maksaa avustusta enintään 50% vuoden 2023 todellisista kustannuksista.

Haku alkaa toukokuun 2024 alusta. Hakemuksen vii­mei­nen jättö­päi­vä on 31.5.2024. Myöhästyneitä avustushakemuksia ei käsitellä. Kunnossapitoavustusta voi hakea verkkopankkitunnuksilla allekirjoitettavalla Visma Sign-lomakkeella, täytettävällä PDF-lomakkeella tai paperihakemuksella. Paperihakemuksia saa kunnanviraston neuvonnan tiskiltä viraston aukioloaikoina. Tarkemmat ohjeet hakemiseen saa kuulutuksesta.

Hakemus tulee jättää Visma Sign-lomakkeella, sähköpostitse kirjaamo@uurainen.fi  tai postitse osoitteeseen:

Uuraisten kunta / Tekninen lautakunta
Virastotie 4, 41230 UURAINEN

Tekninen lautakunta käsittelee avustukset kesäkuun kokouksessaan ja myönnetyt avustukset maksetaan tiekunnan tilille elokuun 2023 loppuun mennessä.

Yksityisteiden kunnossapitoavusten myöntämisperusteet

Edellytyksenä kunnan yksityistieavustuksen myöntämiselle on yksityistielain (560/2018) mukaisesti:

1) Tietä koskevien asioiden hoitoon on perustettu tiekunta JA
2) Tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset yksityistierekisterissä (Maanmittauslaitos) sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä (Väylän Digiroad).

Varmistakaa, että tiedot ovat ajan tasalla molemmissa järjestelmissä. Tietojen ajantaisuus tarkistetaan ja avustusta ei voida maksaa, mikäli puutteita ilmenee.

Tiekunnan yhteystietojen ilmoittaminen Maanmittauslaitokselle: https://www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet/tiekunnan_yhteystiedot_

Yksityistietietojen ilmoittaminen Digiroadiin: https://vayla.fi/vaylista/aineistot/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin

Kunnasta kysytään (mm. Metsänhoitoyhdistys, sähköyhtiöt) tiekuntien yhteyshenkilön yhteystietoja, ilmoittakaa lomakkeella saako tietojanne luovuttaa.

Lisätietoja antaa toimistosihteeri Virpi Riihimäki, virpi.riihimaki@uurainen.fi, p. 040 627 8186.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue