Luvan hakeminen

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta – aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa, kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Lupapiste kattaa Uuraisten kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä suunnittelutarveratkaisujen ja poikkeamispäätösten hakemisen.

 

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta.

Mikäli sinulla on jo Lupapistetunnukset, voit kirjautua palveluun suoraan niillä. Tällöin kaikki hakemuksesi (myös muihin kuntiin, joissa on käytössä Lupapiste) löytyvät samoilla tunnuksilla!

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
4. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
5. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Pikaopas Lupapisteen käyttöön 

Mikäli sähköinen luvanhaku ei jostain syystä onnistu, olethan yhteydessä rakennustarkastajaan. Alla on Uuraisten kunnan rakennusvalvonnan käytössä olevat tulostettavat lomakkeet, joita käytetään tarvittaessa. Rakennustarkastaja ohjeistaa tulostettavien lomakkeiden käytössä ja luvan hakemisessa.

Naapurien kuuleminen
Rajanaapurin suostumus

Muut lomakkeet:

RK9 Ilmoitus rakennuksen poistumasta

-Tämä lomake toimitetaan rakennusvalvontaan, kun purkamisluvan tai -ilmoituksen mukainen rakennus on purettu ja silloin, mikäli purkaminen ei ole edellyttänyt muuta ilmoitusta tai lupaa.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue