Saavutettavuusseloste

Uuraisten kunnan kotisivuja koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi. Direktiivin tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle.

Verkkosivujen teknisessä toteutuksessa on otettu huomioon saavutettavuusdirektiivin määräykset. Sivustolle syksyllä 2019 tehdyn saavutettavuusanalyysin mukaan Uuraisten kunnan verkkosivut ovat 81% saavutettavat. Lukema on hyvä laajalle kuntasivustolle. Kehittämistyötä on vielä linkityksissä muille sivustoille sekä linkkitekstien nimeämisessä sekä alt-määreiden päivityksessä kuviin. Liitetiedostot (pdf- ja doc-muotoiset) ovat pääosin saavutettavassa muodossa. Kunnanvaltuuston kokouksien tallenteet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Työ sivuston kehittämiseksi entistä saavutettavampaan suuntaan jatkuu edelleen.

Parantaaksemme sivuston saavutettavuutta otamme mielellämme vastaan asiaan liittyviä kysymyksiä, palautetta ja parannusehdotuksia osoitteessa kirjaamo@uurainen.fi. Vastaamme palautteeseen kahden viikon kuluessa.

Mikäli et ole tyytyväinen kunnastamme saamaasi vastaukseen tai sinulle ei toimiteta sitä vaadittavassa kahdessa viikossa, voit halutessasi tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen.

Tämä seloste on laadittu 17.2.2020.
Päivitetty 26.6.2023.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue