Kesätyöt 2024

Hei uuraislainen yrittäjä!

Kesä 2024 ja kesätyöllistäminen lähestyvät! Yrityksillä ja muilla y-tunnuksellisilla tahoilla on nyt mahdollisuus saada tukea kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Kesätyöllistämisen avulla yrityksillä on mahdollisuus saada roppakaupalla uutta virtaa ja näkökulmia arjen toimintaan, ja kesätyöntekijät saavat puolestaan erittäin arvokasta työkokemusta ja sen kautta näkemystä ja ideoita oman ammatin valintaan.

Kesätöiden tulee sijoittua pääsääntöisesti ajalle 1.6.-31.8.2024. Poikkeustapauksissa työ voi ajoittua myös toukokuun puolelta kesäkuulle. Työn suorittamispaikan ei ole pakko sijaita Uuraisilla siinä tapauksessa, että työnantajan kotipaikaksi on rekisteröity jokin muu kunta. Tarkempaa tietoa kesätyöllistämisen tuesta saa Ari Pekka Pasaselta, p. 050 440 4420 sekä kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjasta 15.1.2024 § 13.

Hakemus kesätyöllistämistuesta jätetään kunnanviraston kirjaamon sähköpostiin osoitteeseen kirjaamo@uurainen.fi. Tukea tulee hakea ennen työsuhteen alkamista! Jälkikäteen saapuvia hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Kesätyöllistämistukea myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä ja se maksetaan yrittäjälle kesätyöntekijän työsuhteen päättymisen jälkeen. Kesätyöllistämistuen maksatusta on haettava viimeistään 31.10.2024 toimittamalla kopio työsopimuksesta ja palkanmaksutositteesta kuntaan. 4H-yrittäjän tulee toimittaa kirjanpito yrityksensä tuloista ja menoista. Molemmat voi tehdä myös sähköisesti.

 

Uuraislainen nuori, nyt on aika hakea kesätöitä!

Kevät on jo täällä ja on aika hakea kesätöitä. Ole pian itse yhteydessä Uuraisten kunnassa toimiviin yrityksiin. Kerro yrittäjälle mahdollisesta aikaisemmasta työkokemuksestasi ja vahvuuksistasi. Kerro myös mahdolliselle tulevalle työnantajallesi kunnan kesätyöllistämistuesta.

Kesätyöllistämistukeen oikeutettuja ovat 13–24-vuotiaat Uuraisilla kirjoilla olevat. Jo 13-vuotias voi osallistua kesätyöharjoitteluun, mikäli täyttää saman kalenterivuoden aikana 14 vuotta. Palkkaa saat Tutustu työelämään ja tienaa –mallin mukaan. Palkka kahden viikon työsuhteesta on vähintään 380 euroa sisältäen lomakorvauksen.

Kesätyöllistämistuki koskee myös 4H-yrittäjiä, joiden yritys toimii 1.6.–31.7. välisen ajan. Liikevaihtoa on kerryttävä vähintään 150 euroa ja yrityksen tuloista ja menoista on tehtävä kirjanpitoa. Ehdot täyttävälle yrittäjälle maksetaan 31.7. jälkeen hakemuksesta 150 euron suuruinen tuki. Myös 4H-yrittäjän tulee täyttää kesätyöllistämistukihakemus etukäteen, sillä tukirahat varataan sekä nuoria työllistäville yrityksille että 4H-yrittäjille hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Tartu luuriin tai näppäimistöön nyt! Onnea matkaan!

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue