Tiedote perusopetuksen kehittämistyön etenemisestä

11.10.2024 | Tiedote

 

Perusopetuksen kehittämistyöryhmä kokoontuu 23.10.2024 käsittelemään saatuja kysymyksiä ja palautteita, joita on saatu kirjallisina ja kuulemistilaisuudessa 25.9. Vastaukset kysymyksiin annetaan työryhmän päättämässä muodossa. Kyynämöisten koulun oppilaiden kuuleminen on pääosin suoritettu ja tulokset tuodaan kehittämistyöryhmän käsittelyyn.  

Kyynämöisten koulun mahdollista lakkauttamista koskevan päätöksen käsittelyjärjestys on kuten kuulemistilaisuuden materiaaleissa on esitetty. Kehittämistyöryhmän saatua työnsä päätökseen lautakunnan esittelijänä toimiva peruspalvelujohtaja valmistelee asian sivistyslautakunnan esityslistalle ja on velvollinen tekemään asiassa päätösehdotuksen. Lautakunta voi halutessaan palauttaa asian valmisteltavaksi, esimerkiksi tiettyjen lisäselvitysten laatimiseksi. Lautakunta antaa oman kantansa kunnanhallitukselle ja valtuustolle. 

Kunnanjohtaja kunnanhallituksen esittelijänä valmistelee asian hallitusta varten. Lautakunnan kannanotto ei sido kunnanjohtajaa, vaan hän arvioi itsenäisesti, minkä päätösehdotuksen tekee asiassa. Kunnanhallitus valmistelee asian valtuustolle ja tekee valtuuston käsittelyyn pohjaehdotuksen.  

Mahdollinen oppilaaksiottoalue muutos käsitellään erillisenä asiana koulun mahdollisen lakkautuspäätöksen jälkeen. Koulujen oppilaaksiottoalueista päätöksen tekee peruspalvelujohtaja. 

 

Uuraisilla 10.10.2024 

peruspalvelujohtaja 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue