Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelut järjestävät kausi-influenssarokotukset ajanvarauksella

13.10.2020 | Tiedote

 

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelut järjestävät vuoden 2020–2021 kausi-influenssarokotukset aiempien vuosien joukkorokotustapahtumien sijaan ajanvarauksella terveysasemilla, neuvoloissa ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Näin toimien huolehditaan siitä, että vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta rokotukset toteutetaan turvallisesti.

Ajanvaraus tehdään terveysasemille ja neuvoloihin ensisijaisesti verkossa sähköisen ajanvarauksen kautta 26.10. alkaen.
Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee verkkosivun www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/rokotukset kautta.

Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse omalle terveysasemalleen, ja lasta odottavat ja lapsiperheet ottamalla yhteyttä neuvolan puhelinpalveluun. Koululaisten ja opiskelijoiden ajanvaraukset tehdään koulu- ja opiskeluterveydenhuollon kautta.

Rokotuksiin saa tulla vain terveenä ja yli 15-vuotiaat maskia käyttäen. Rokotusten turvalliseen toteutuksen liittyen terveysasemille ja neuvoloihin on saatu joillekin päiville myös eri järjestöjen edustajia ja vapaaehtoistoimijoita opastajiksi. Rokotusopastaja ohjaa rokotukseen tulevia ja huolehtii turvavälien toteutumisesta. Samalla hän kertoo kiinnostuneille edustamansa järjestön tai yhteisön toiminnasta.

Viime kaudella terveydenhuollon yksiköissä annettiin yhteensä 29 148 influenssarokotetta. Näistä joukkorokotustapahtumassa ja terveysasemilla vastaanottojen yhteydessä annettiin reilut 16 000 rokotetta ja neuvoloissa, kouluilla ja opiskeluterveydenhuollossa reilut 12 000 rokotetta.

Lisätietoja:

www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/rokotukset

– rokotukset terveysasemilla: osastonhoitaja Mirva Molkkari, p 014 266 2028

– rokotukset neuvoloissa: osastonhoitaja Sonja Pääkkönen, p. 014 336 5400, osastonhoitaja Niina Romo, p. 014 266 2220, osastonhoitaja Hannele Virenius, p. 014 266 2198

 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue