Ajankohtaista Uuraisten varhaiskasvatuksessa

19.05.2021 | Tiedote

Varhaiskasvatuksen supistettu toiminta kesäaikana

• Kesäeskari toimii ajalla 31.5. – 24.6.21 Uuraisten koulukeskuksen esiopetusryhmän tiloissa. Tämän jälkeen varhaiskasvatuksen tarpeessa olevat eskarit siirtyvät päiväkoti Pikkulan päivystykseen ja jatkavat siellä 10.8.21 saakka. Varhaiskasvatuksen tarpeessa olevat Hirvasen alueen eskarit siirtyvät 2.8.21 alkaen Hirvasen päiväkotiin.
• Varhaiskasvatuksen päivystys ajalla 28.6. – 1.8.21 päiväkoti Pikkulassa, muut varhaiskasvatusyksiköt suljettu.
• Hirvasen päiväkoti aukeaa 2.8.21.
• Syksyllä aloittavien eskarilaisten osalta esiopetus ja täydentävä esiopetus alkavat 11.8.21 omissa esiopetusryhmissä

Korona-ohjeistukset

Kiinnitämme edelleen erityistä huomiota hyvään ja huolelliseen käsi- ja yskimishygieniaan, turvaväleihin (mahdollisuuksien mukaan) sekä vahvaan suositukseen käyttää maskia tai visiiriä. Sama suositus koskee myös teitä huoltajia eli toivomme, että käytätte maskeja ja huolehditte turvaväleistä saattaessanne lastanne varhaiskasvatukseen tai kesäeskariin. Varhaiskasvatusyksiköiden siivouksessa jatkuu tehostettu huolellisuus.

On tärkeää muistaa, että lasta ei saa tuoda varhaiskasvatukseen tai kesäeskariin, jos hänellä on koronavirukseen viittaavia oireita.

Joulukuun sivistyslautakunnassa tehty päätös, jonka mukaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta myönnetään maksuhyvitys, kun varhaiskasvatuspalvelujen piirissä olevalle lapselle määrätään tartuntatautilain mukainen karanteeni, päättyy toimintavuoden 2020–2021 loppuun.

Esiopetus- ja varhaiskasvatuspäätökset

Esiopetus- ja täydentävän varhaiskasvatuksen päätökset on tehty huhtikuun loppuun mennessä, ja niistä on lähtenyt tieto perheille joko sähköisen asioinnin kautta tai postitse. Toukokuussa esiopetusryhmistä tulee kirje tai sähköpostia, jossa tarkempaa tietoa esiopetuksen käytännön järjestelyihin liittyen. Tiedot varhaiskasvatus- ja kerhopaikoista tulee perheille juhannukseen mennessä.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut muuttuvat 1.8.21. Tarkempaa tietoa asiasta varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedotteessa. Elokuusta alkaen kaikki maksupäätökset päivitetään ja tulotiedot tarkastetaan, joten mikäli haluatte, että tulotietonne huomioidaan uudessa maksupäätöksessä, toimittakaa viimeisimmät tulotietonne 24.6.21 mennessä Uuraisten varhaiskasvatuspalveluihin (Virastotie 4 41230 Uurainen). Mikäli olette hyväksyneet korkeimman maksun ja haluatte jatkaa sopimuksen mukaisesti, teidän ei tarvitse tehdä mitään. Mikäli ette toimita tulotietoja määräaikaan mennessä, peritään korkein maksu. Ne perheet, jotka ovat toimittaneet tulotiedot huhtikuun 2021 jälkeen ei tarvitse toimittaa tulotietoja uudestaan, mikäli niihin ei ole tullut muutoksia.

Sähköinen asiointi ja E-lasku

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi ja tiedoksianto nopeuttavat päätösten toimittamista. Päätös saapuu teille välittömästi päätöksen teon jälkeen, kun olette valinneet sähköisen tiedoksiannon. Muussa tapauksessa päätökset toimitetaan postin mukana.

E-lasku on nopea, turvallinen, vaivaton ja ekologinen. E-laskusopimus tehdään verkkopankissa ja valtakirjan tekemiseen tarvittavat tiedot löytyvät aikaisemmasta varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaskustasi. Valtuutuksen jälkeen Uuraisten kunnan lähettämät laskut tulevat sähköisesti verkkopankkiin.

Yhteistyöterveisin

Anu Niemi
vs. varhaiskasvatusjohtaja
anu.niemi@uurainen.fi tai p. 0400 796 553

Kukka pilkistää terassin lautojen välistä.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue