Aluevaltuusto aloittaa toimintansa 1. maaliskuuta

24.01.2022 | Tiedote

Ensimmäiset aluevaalit on pidetty. Keski-Suomen hyvinvointialueella äänestysprosentti oli 47,5 %. Keski-Suomessa aktiivisimpia äänestäjiä olivat Kinnulan kunnan asukkaat (59,4 %). Uuraisilla äänestysprosentti oli 51.

Alkuviikon aikana kuntien keskusvaalilautakunnat suorittavat vaalien tarkastuslaskennan. Tämän jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaalilautakunta vahvistaa vaalien tuloksen 26. tammikuuta pidettävässä kokouksessaan. Tällöin varmistuu, ketkä ehdokkaana olleista on aluevaltuustoon valittu.

Aluevaltuusto aloittaa toimintansa 1. maaliskuuta, jolloin on tarkoitus pitää aluevaltuuston ensimmäinen kokous klo 17 alkaen. Näillä näkymin se pidetään etäkokouksena koronatilanteen vuoksi. Jos koronatilanne mahdollistaa paikan päällä pidettävän kokouksen, aluevaltuuston kokousta varten on varattu Jyväskylän kaupungintalon valtuustosali.

Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin lähettää heti vaalituloksen vahvistuttua valituille aluevaltuutetuille ja varavaltuutetuille tietoa esimerkiksi siitä, milloin luottamustoimen hoitoon tarvittavat laitteistot voi hakea. Lisäksi aluevaltuutetuille ja varavaltuutetuille järjestetään 15. ja 22. helmikuuta perehdytystilaisuudet klo 16.15 alkaen.

Aluevaltuuston ensimmäisiä tehtäviä on järjestäytyminen, aluehallituksen valinta ja hyvinvointialuejohtajan viran perustaminen. Aluevaltuusto määrittää tämän vuoden aikana painopisteet palvelujen järjestämiselle hyvinvointialue- ja palvelustrategiassa sekä päättää vuoden 2023 talousarviosta. Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Lisätietoja aluevaalien tuloksista oikeusministeriön tulospalvelussa.

Uuraisten kunta onnittelee kaikkia aluevaltuustoon valittuja edustajia. Erityisesti onnittelemme Jouko Nykästä Uuraisilta. Sillä on merkitystä, että Uuraisilta on asiantuntemusta aluevaltuustossa. Lisäksi läpi meni kaksi Uuraisilla syntynyttä; Saara Kässi-Jokinen Keuruulta ja Satu Kytölehto Petäjävedeltä sekä entinen uuraislainen Toimi Kankaanniemi Jyväskylästä.

Lisätietoja:

Kati Kallimo, puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)jyvaskyla.fi

Pauliina Mäenpää, Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan 1. sihteeri, väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsen, hallintolakimies (KSSHP), p. 050 452 4569, pauliina.maenpaa(at)ksshp.fi,

Erkki Nikkilä, projektijohtaja, hallinto ja tukipalvelut, p. 050 590 5598, erkki.nikkila(at)hyvaks.fi

 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue