Epidemiologinen tilanne KSSHP:n alueella on erittäin rauhallinen – rajoituksia pystyttiin höllentämään

04.05.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 3.5.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki totesi tämänpäiväisessä kokouksessaan, että epidemiologinen tilanne on tällä hetkellä koko KSSHP:n alueella erittäin rauhallinen. Viime viikolla koronatartuntoja todettiin koko KSSHP:n alueella vain Jyväskylässä ja Äänekoskella yhteensä kuudella henkilöllä. Ilmaantuvuusluku 7 päivän osalta 100 000:tta ihmistä kohden oli 2,4 ja 14 vuorokauden osalta 7. Otetuista näytteistä 0,2 prosenttia oli positiivisia ja altistustieto oli tiedossa 80 prosentilla sairastuneita.

Yleisötilaisuuksien osalta KSSHP:n alueella on tällä hetkellä voimassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antama rajoitus, jonka mukaan yleisötilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 20 henkilöä. Alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmän kokouksessa tuotiin esille myös, että jos perustaso säilyy vakaana jatkossakin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tarkastelee mahdollisuutta muuttaa KSSHP:n alueella (17.5.2021 alkaen) yleisötilaisuuksien osallistujamäärää tietyin reunaehdoin 50 henkilöön. Vapun vaikutus mahdollisten koronatartuntojen määrän lisääntymiseen alkaa näkyä tilastoissa viikon sisällä.

Koordinaatioryhmä totesi kokouksessaan myös, että se tulee antamaan KSSHP:n alueella samat suositukset vierailuista alueen sairaaloihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille, kuin mitä THL on antanut 22.4.2021 pitkäaikaista hoitoa ja hoivaa tarjoaville toimintayksiköille ja palveluntuottajille.

Kokouksessa todettiin, että omaiset voivat vierailla hoidossa olevien potilaiden luona, kunhan asiasta on etukäteen sovittu kyseisen yksikön kanssa. Kokouksessa todettiin myös, että vierailijoiden täytyy noudattaa eri yksiköissä laadittuja vierailuohjeita. Terveysturvallisuus huomioiden on erittäin tärkeää, että vierailulle tullaan vain terveinä, vierailijoiden tulee käyttää maskia, huolehtia käsihygieniasta ja noudattaa turvavälejä.

THL:n ohjeistus 22.4.2021:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/koronavirustartuntojen-torjunta-pitkaaikaishoidon-ja-hoivan-toimintayksikoissa/vierailut-pitkaaikaishoidon-ja-hoivan-toimintayksikoissa_koronavirusaikana

Lisätietoja:

Juha Paloneva, KSSHP:n johtajaylilääkäri, Koronanyrkin varapj.

puh. 050 336 3695

Lääkärin stetoskooppi ja ajanvarauskalenteri.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue