Eroon ysäristä

27.04.2020 | Uutinen

90-luku oli hieno vuosikymmen, silloin keksittiin GSM, World Wide Web ja DVD, korvissamme soi Nokia tune ja Spice girls. 90-luku oli hieno vuosikymmen siksikin, että silloin rakennettiin ja sisustettiin Uuraisten kirjasto.

Kaikella on kuitenkin aikansa ja kirjastolla on tullut aika päästää ysäristä irti. Remonttia on nyt hyvä hetki tehdä, kun korona on pistänyt ovet säppiin muutenkin.

Kirjastolla oli viime vuonna käynnissä Eroon ysäristä -hanke, jonka avulla ja rahoituksella saatiin valmis suunnitelma kunnan tekniselle toimelle toteutettavaksi. Varsinaiset remonttikulut maksaa kirjastotoimi, mutta kohtuullisen vähän tarvitsee rakenteisiin koskea, varsinkin kun lastenosaston ja lukusalinkin välinen seinä paljastui varsin kevyeksi.

Muutoksen pohjana on asiakkaille tehnyt kyselyt.

– Omatoimikirjastoon ollaan tosi tyytyväisiä, meihin henkilökuntaankin ilmeisesti aika lailla, mutta se mitä toivotaan, on viihtyvyys, että kirjasto oli entistäkin enemmän yhteinen olohuone myös ulkoisesti, Minna Puntala kertoo.

Sinänsä on kirjaston onni, että se on aikoinaan 90-luvulla rakennettu omaksi talokseen, esimerkiksi koulun yhteydessä se olisi todennäköisesti joutunut luovuttamaan tiloja muuhun käyttöön. Kirjaston toiminnot ovat muuttuneet neljännesvuosisadassa todella paljon ja kokoelma uudistuu koko ajan. Monet ennen eksoottiset aineistolajit kuten dvd:t ja blue-rayt sekä pelit ovat nykyään arkea.

– Esimerkiksi runohyllystä runoutta karsitaan, sen käyttö on kuitenkin niin marginaalista. Lisäksi aineistoa varastoidaan salista, Puntala lisää.

Suurin muutos tulevassa remontissa on, että lehtien lukupaikka vaihtuu urheilukentälle antavien ikkunoiden eteen ja lasten osasto laajenee nykyisen lukusalinkin paikalle ja väliseinä poistuu.

– Kiitos Janne Koskenkorvalle ja tekniselle toimelle yhteistyöstä jo tässä vaiheessa ja siitä, että saatiin investointiosaan rahoitus, tämä tulee meille tosi tarpeeseen. Hiukan olemme tehtyä suunnitelmaa soveltaneet. Esimerkiksi osa kalusteista hankitaan todennäköisesti Ikeasta kalliimpien vaihtoehtojen sijaan, kertoo Minna Puntala. Nykyisistä kirpparilta kympillä hankituista nojatuoleista ehkä luovutaan.

Lisätietoja kirjastonjohtaja Minna Puntala p. 040 7450 655.

Tähän tulee uusi lehtienlukupaikka, näyttää Kristiina Lähteenmäki. Vasemmalla Minna Puntala ja Taru Penttinen.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue