Höytiän esiopetusryhmä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen johdosta

11.10.2021 | Tiedote

Höytiän esiopetusryhmän lapset on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeni koskee koko lapsiryhmää henkilökuntaa lukuun ottamatta.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin mahdollisimman pian. Esiopetukseen ei voi tulla 12.10.21 alkaen. Karanteeni kestää 10 päivää ja lasketaan viimeisimmästä mahdollisesta altistumispäivästä. Perheet saavat karanteenin kestoajan terveydenhuollon ammattilaiselta. Terveydenhuolto antaa perheille ohjeet myös siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Lisätietoja:

Varhaiskasvatusjohtaja Sanna Satosaari p. 0400 796 553

Peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen p. 040 589 1277

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue