Hyvä arki kaikille – Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelutilaisuus Laukaassa 8.11.

01.11.2022 | Tiedote

Keski-Suomen hyvinvointialue

Miten Keski-Suomen hyvinvointialueesta tehdään ihmislähtöinen? Miten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden tulisi toimia asukkaiden kannalta? Millaisia odotuksia eri toimijoilla ja keskisuomalaisilla on hyvinvointialueelle? Miten varmistetaan turvallinen ja sujuva siirtymä hyvinvointialueelle?

Kaikille avoin Hyvä arki kaikille -teemainen keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 8.11. kello 18.00–19.30 Laukaan lukiolla osoitteessa Saralinnantie 3. Kahvitarjoilu alkaa kello 17.30.

Yhteistä keskustelua tilaisuudessa pohjustavat aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko, aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet, aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja Aila Paloniemi ja Laukaan kunnanjohtaja Linda Leinonen.

Katso tilaisuuden tarkempi ohjelma: Hyvä arki kaikille – Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelutilaisuus Laukaassa | HyvaKS.fi

Tilaisuus striimataan ja keskusteluun voi osallistua myös etäyhteyksin. Tilaisuuden linkki ja ohjeet keskusteluun osallistumiseksi julkaistaan osoitteessa www.hyvaks.fi/strategia.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Seuraava Hyvä arki kaikille -keskustelutilaisuus järjestetään 22.11. Keuruulla. Lisätietoja Keuruun tilaisuudesta verkkosivuiltamme:

Turvallinen siirtymä valmistelun keskiössä

Hyvinvointialueuudistus on tehty sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen uudistamiseksi. Valmisteluvaiheessa on kuitenkin keskeisintä toteuttaa turvallinen siirtymä hyvinvointialueelle niin asukkaiden, asiakkaiden kuin henkilöstönkin näkökulmasta.

Asukkaille, asiakkaille ja potilaille uudistus ei ole kovin suuri vuoden vaihtuessa: tuttu ammattilainen jatkaa tutussa toimipisteessä ja puhelinnumerot säilyvät samana. Jatkossa palvelujen tiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi.

Henkilöstö siirtyy uuteen organisaatioon vanhoina työntekijöinä. Suurella osalla henkilöstöä ei tapahdu hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä merkittäviä muutoksia. Esihenkilö tai esihenkilön esihenkilö voi muuttua ja esimerkiksi hallinnollisissa tehtävissä muutoksia voi kuitenkin tulla. Muutokset käsitellään yhteistoiminnassa ennen toteutusta. Uudistuksen myötä tarjolle tulee myös paljon uusia mielenkiintoisia tehtäviä ja urapolkuja.

Turvallisen siirtymän jälkeen on aika ryhtyä uudistamaan palveluja hyvinvointialueen strategian ja keväällä valmisteltavan palvelustrategian pohjalta. Tavoitteena on, että palvelumme ovat ihmislähtöisiä, niiden yhdenvertaisuus, saatavuus ja saavutettavuus edelleen paranisivat, ne kaventavat terveyseroja ja että ne ovat kustannusvaikuttavia eli niiden vaikuttavuus ja kustannustehokkuus paranevat.

Hyvinvointialueella on selkeä visio, että vuonna 2030 keskisuomalaiset kokevat hyvinvointinsa, terveytensä ja turvallisuutensa olevan maan kärjessä.

Aluehallitus tapaa henkilöstöä ja kuntajohtoa

Hyvinvointialueen aluehallitus vierailee koko päivän ajan kunnassa, jossa keskustelutilaisuus pidetään. Aamupäivän aikana aluehallitus tekee työpaikkavierailun Laukaan vanhuspalvelun asumisyksikköön Kuuselaan, jossa tutustutaan yksikön toimintaan ja tavataan henkilöstöä. Lisäksi aluehallituksen edustajat tapaavat Hankasalmen, Konneveden ja Uuraisten virka- ja luottamushenkilöjohtoa.

Iltapäivällä aluehallitus pitää Laukaassa oman kokouksensa ennen illalla pidettävää, kaikille avointa keskustelutilaisuutta. Iltapäivällä on myös hyvinvointialueen järjestämä paikallislehdille suunnattu mediatilaisuus.

Keski-Suomen hyvinvointialue palvelee 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaista.

Lisätietoja

  • aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697
  • hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet, p. 050 400 0073
  • tilaisuuksien järjestelyt: viestinnän asiantuntija Hanne Joenaho, p. 014 269 5946
Ilmasta otettu kuva järven rantaviivasta, jossa tiheä kuusimetsä rannassa.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue