Isänmaan ja kotikunnan puolesta

18.02.2021 | Uutinen

Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama vastaanotti maanantaina viime itsenäisyyspäivän aikaan tasavallan presidentin myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin.

Ansiomerkkiä haki Uuraisten kunnanhallitus, jolle Valkama osoitti kiitoksensa. Kunniamerkki myönnetään henkilökohtaisista ansioista, joiden tulee olla keskitason yläpuolella, ja jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Edellytyksenä on lisäksi hyvämaineisuus.

– Tästä hyvämaineisuudesta en nyt niin tiedä. Kaiketi jotakin on kuitenkin tullut tehtyä oikein, kun on tällainen kunniamerkki myönnetty. Ja kyllä minä olen yrittänyt parhaani tehdä isänmaan puolesta rauhan aikana. Eväät tähän olen saanut jo lapsuudesta lähtien edesmenneiden äitini ja isäni kodissa. Sieltä myös tulee näkemys, että peukutan kansanvaltaiselle ja lailliselle yhteiskuntajärjestelmälle.  Olen palvellut työurallani nyt 20 vuotta kansanvaltaisen järjestelmän perusyksikköä kuntaa. Se on hienoa, vaikka kaikenlaisia ongelmiakin eteen on matkan varrella tullut. Olen tästä ajasta kiitollinen ja työ jatkuu, Juha Valkama totesi kiitospuheessaan.

Viime vuonna 50 vuotta täyttänyt Valkama on toiminut Uuraisten kunnanjohtajana pian 10 vuotta.

– Kunnallisessa demokratiassa päätökset tehdään esitysten ja keskustelun jälkeen viime kädessä valtuuston kokouksessa kuntalaisten valitsemien valtuutettujen toimesta. Vapaa sana kuuluu vapaaseen yhteiskuntaan. Nykypäivänä vaikuttaminen ja keskustelu tapahtuu usein myös sosiaalisessa mediassa. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu. USA:ssa sai viime perjantaina sikäläisen kongressin kunniamerkin poliisi, joka osaltaan esti loppiaisena väkijoukon vahingoittamasta silloista varapresidenttiä sen vuoksi, että tämä hoiti virkaansa lakia ja järjestystä noudattaen. Tämä väkivaltainen joukko oli pitkään saanut vaikutteita muun muassa sosiaalisen median keskusteluista. Sanoista oli siellä aika lyhyt matka tekoihin. Kuitenkin uskon ja luotan siihen, etteivät sanat johda tämän tyyppiseen toimintaan täällä Suomessa, mukaan lukien Uuraisilla, Valkama lisää.

– Lopuksi tahdon sanoa nykyisten ja tulevien haasteiden ja koronan keskellä, ettei kuitenkaan unohdettaisi huumoria ja positiivista asennetta, palkinnostaan ja kunnastaan iloinen ja ylpeä kunnanjohtaja totesi.

 

Lisätietoja: Juha Valkama p. 040 552 5703

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Liisa Stenman-Kässi ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sari Rimmi luovuttivat Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin kunnanjohtaja Juha Valkamalle kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue