Jouluiloa Uuraisilla

16.12.2019 | Uutinen

Uuraisilla on vietetty vilkasta joulunalusaikaa. Aktiiviset järjestöt ovat loihtineet erilaisia tunnelmaa kohottavia tapahtumia ympäri kuntaa. Uuraisten seurakunta, yhteistyökumppaneinaan kunnan perhetyö ja MLL:n paikallisyhdistys ovat järjestäneet jälleen perinteisen Lahja Lapselle -keräyksen. Lahjakorien sisällöllä tuotetaan paljon jouluiloa ja tuiketta lasten silmiin.

Vielä pidempi perinne on Mikko ja Riitta Flyktmanin aloittama ja nyt jo toisen polven hyväntekijöiden valmistama Yksinäisten Joulujuhla Uuraisten Nuorisoseurantalolla. Se keräsi viime lauantaina jälleen talon täyteen sydämessään yksinäisyyttä tuntevia nauttimaan jouluruokaa yhdessä. Tapahtumaa tukevat ja sponsoroivat monet yritykset ja yhdistykset. Myös Uuraisten liikennöitsijät ovat aktiivisesti mukana joulumieltä luomassa ja kuljettavat ihmisiä joulupöytään kunnan kaukaisimmistakin kolkista. Myös Uuraisten kunta näkee tapahtuman tärkeäksi ja omaleimaiseksi osaksi uuraislaisten joulua ja tukee osaltaan tapahtumaa.

Kulunut vuosi on ollut Uuraisilla monessa mielessä työteliäs ja haasteellinen. Joulurauhaan voi itse kukin laskeutua tyytyväisin ja itselleenkin kiitollisin mielin. Uusi vuosikymmen alkaa ja tuo tullessaan varmasti paljon uusia ongelmia ratkottavaksi, mutta varmasti myös lukuisia ilonaiheita ja onnen hetkiä meille jokaiselle. Uuraisten kunta on mukana esimerkiksi MAL-sopimusalueen selvityksessä, mikä toteutuessaan liittäisi kunnan entistäkin kiinteämmin osaksi Suomen kasvavia kaupunkiseutuja – omaa mutkatonta maalaisidentiteettiä tietenkään unohtamatta.

– Kiitän kunnan työntekijöitä ja päättäjiä vuodesta 2019. Laitoimme kunnan taloutta kuntoon ja rakensimme yhdessä vuodelle 2020 ylijäämäisen talousarvion. Lausun kiitokseni myös yhteistyökumppaneille; erityisesti kuntamme yrittäjille. Ja hei, ihan jokainen meistä ansaitsee kiitoksen uuden vuosikymmenen vaihtuessa! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille, toivottaa kunnanjohtaja Juha Valkama.

Noin 15 vuotta järjestetty Yksinäisten Joulujuhla on Mikko Flyktmanin (vas) luoma tärkeä uuraislainen perinne.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue