Joululahja Uuraisten nuorille

17.12.2020 | Uutinen

Uuraisten Nuokkarilla on nyt tuliterä bändikämppä. Entinen pimiö, viime vuosina pelitilana palvellut huone on nyt täynnä upouusia soittimia ja äänentoistotekniikkaa.
– Täältä löytyy sähköpiano, sähkörummut, bassokitara, elektroakustinen kitara ja pari Shuren mikkiä. Kaikki vedetään digitaalimikserin kautta, jota taas ohjataan padillä, esittelee nuorisotyöntekijä Jarkko Pihlaja. Ainoastaan yksi kitara on tullut jo aikaisemmin lahjoituksena, muuten kaikki on aivan uutta ja tarjouskilpailun jälkeen Jyväskylän Musikantista hankittua.
– Itselläni ei soittimista ole kauheasti tietotaitoa, mutta äänentoistotekniikasta kylläkin. Parilta musiikkialan tutulta kyselin vinkkejä soittimista. Ensimmäinen harjoitusvuoro on jo jaettu ja ensi keväällä on luvassa myös ohjattua toimintaa. Lisäksi yhteistyökuvioita koulun musiikkiopetuksen kanssa selvitellään, kun ehditään, Pihlaja jatkaa.

Kulttuurinuorisotyö yleensäkään, ei myöskään bänditoiminta, ole viime vuosina Uuraisilla ollut kovin vilkasta lähinnä resurssien puutteen vuoksi ja asiasta kiinnostuneet ovat suunnanneet Jyväskylään. Nyt ovat puitteet kunnossa omalla kylälläkin ja Jarkko Pihlaja vastaa mieluusti kysymyksiin ja esittelee tilaa.
– Tämä mahdollistaa kipinän syttymisen, Uuraisten kunnalta tosi hyvä satsaus nuoriin. Monissa kunnissa on bänditiloja, mutta niiden varustetaso on hyvin vaihteleva, eikä monessakaan läheskään näin hyvä. Täällä voisi periaatteessa vaikka tehdä levyn, Jarkko Pihlaja sanoo.

Treenikämppä oli yksi asia, joka Pihlajalla mielessä jo nuorisotyöntekijän paikkaa Uuraisilta viime keväänä hakiessa. Toinen hänelle tärkeä asia on jalkautuva nuorisotyö, mikä Uuraisilla tarkoittaa esimerkiksi Hirvaskankaan alueen nuorien kohtaamista vaikkapa ABC:llä.

Se, että Nuokkarilla on bändikämppä, ei tarkoita, että koko kylä raikaa ja jumputus riipii lehdet puista.
– Koska kaikki ajetaan mikserin kautta kuulokkeisiin, niin tämä on varsin hiljainen treenis, Pihlaja sanoo.

Lisätietoja nuorisotyöntekijä Jarkko Pihlaja p. 040 543 7540  
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue