Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen: Koronarokotukset etenevät pikajunan vauhtia

15.04.2021 | Tiedote

Jyväskylän kaupunki 14.4.2021

Koronarokotukset etenevät nyt vauhdilla Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla. Asukkaita kannustetaan käyttämään rokotusoikeuttaan heti omalla vuorolla.

– Koronatauti on vakava sairaus, jonka hallinnassa olemme onnistuneet hyvin. Tämä on kuitenkin kestävyyslaji: vaikka Jyväskylä laati jo exit-suunnitelman koronan suosituksista ja rajoituksista, voi tartuntojen kääntyminen kasvuun romuttaa haaveet vapaammasta kesästä – vielä pitää jaksaa suojata ja suojautua, muistuttaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla annetaan aikoja ja rokotetaan viikolla 15 useita eri ryhmiä, joilla on käytettävissään ryhmäkohtaiset ajanvaraustavat:

  • 18–53-vuotiaat ykkösriskiryhmäläiset saivat tekstiviestin viikolla 14 ja voivat varata ajan netissä.
  • Aiemmin tiedon ajanvarausoikeudestaan saaneet ykkösriskiryhmäläiset voivat edelleen varata ajan.
  • Ykkösriskiryhmäläisten nuorimmille, 16–17-vuotiaille, soitetaan ja tarjotaan rokotusaika.
  • Kakkosriskiryhmän 50–64-vuotiaat ovat saaneet tekstiviestin ja voivat varata ajan netissä.
  • Kaikille 65–69-vuotiaille on lähetetty tekstiviestillä tieto tulossa olevasta puhelusta, jossa tarjotaan rokotusaikaa.
  • Jos 70-vuotiaalta tai vanhemmalta puuttuu vielä ensirokotus tai sen aika, häntä pyydetään soittamaan neuvontanumeroon 014 266 1472, joka palvelee myös muiden ryhmien ongelmatilanteissa.

Nettiajanvaraus toimii hyvin. Ruuhkan poikasta syntyy muutamaksi tunniksi aina, kun tekstiviestejä lähtee uudelle ryhmälle. Esimerkiksi keskiviikkona 14.4. kahden ensimmäisen tunnin aikana varattiin onnistuneesti 641 aikaa, mutta vain muutama ilmoitus tuli ruuhkasta.

– Jos ajan varaaminen jännittää, voi ensiksi katsoa ajanvarausnapin alla olevasta linkistä ohjevideon. Rokotusasema valitaan pian tunnistautumisen jälkeen. Keskiviikkona Killeriltä näytti saavan ajan aiemmin kuin Kuokkalasta, neuvoo koronarokotuksista vastaava ylilääkäri Johanna Tuukkanen.

Terveydenhuollon tekstiviestit ja puhelut eivät tavoita, jos potilastietojärjestelmään ei ole kirjattu oikeaa puhelinnumeroa. Oma Kantaan tehdyt korjaukset eivät valitettavasti siirry paikalliseen järjestelmään. Päivityksen voi tehdä itse Hyvis.fi -portaalissa tai omalla terveysasemalla seuraavan kerran asioidessaan. Jos oma ikä- tai riskiryhmä on edennyt varausvuoroon, mutta oma varausoikeus on tekstarilla vahvistamatta, kannattaa soittaa neuvontanumeroon. Neuvonnan kautta tulee hoitaa myös mahdolliset perumiset.

– Otetaan tavoitteeksi se, ettei yhtään rokotusaikaa jäisi varauskirjoilla tyhjäksi: käytä siis rokotusoikeuttasi, Tuukkanen rohkaisee.

Lisätietoja:

– www.jyvaskyla.fi/koronarokotus

– www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/rokotusjarjestys

– www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/ajanvaraus

– www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/rokotteen-turvallisuus

– www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/ukk

– koronarokotusnumero p. 014 266 1472

– koronarokotuksista voi kysyä sähköpostilla osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi

– www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Hoitaja ottaa kumihanskat kädessä rokotetta pullosta injektioneulalla.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue