Kaavoitus koskettaa kaikkia

08.01.2020 | Uutinen

Kaavoittaminen ei koskaan tapahdu sormia napsauttamalla, vaan selvitysten tekeminen, asianosaisten kuuleminen ja lain vaatimat nähtävilläolot ottavat aikansa ja hyvä niin, sillä siten kuntalaisdemokratia toteutuu. Uuraisilla kaavoitusasioiden parissa työskentelee tällä hetkellä aluearkkitehti Susanna Paananen. – Prosessit etenevät suunnitellusti. Akonniemen yleiskaavamuutos tullee alkuvuodesta nähtäville ja asemakaava myöhemmin. Myös Sarkolan kaava etenee kevään aikana, hän kertoo.

Susanna Paanasen työnantaja on Saarijärven kaupunki, jolta Uurainen ostaa aluearkkitehtipalvelun. Aluearkkitehtipalvelujen esimies on Saarijärven kaupungin kaavoitusjohtaja. – Saarijärvi myy kaavoituspalveluja yhdeksään kuntaan. Minun vastuukuntiani ovat Uuraisten lisäksi Petäjävesi ja Multia eli samat kunnat, joilla aikaisemminkin oli yhteinen aluearkkitehti. Erona entiseen on, että yhden henkilön sijaan nyt on käytössä tarvittaessa koko Saarijärven kaupungin maankäyttöosasto, Paananen jatkaa.

Hän näkee nykyisen mallin toimia oikein sopivaksi Uuraisten kokoiselle kunnalle. – Se että minulla on käytössä aluearkkitehtipalveluissa kokonainen osasto, on ammatillisesti hyvin antoisaa. Minähän en tietenkään yksin päätä mitä esimerkiksi Uuraisilla kaavoitetaan, vaan täällä on maankäyttötyöryhmä, jossa pohdimme kaavoitukseen ja maankäyttöön liittyviä kysymyksiä ja viime kädessä päätöksen tekevät poliitikot, hän sanoo. Tulevaisuudessa hyvä juttu Uuraiselle olisi päästä muun Jyvässeudun mukana MAL-alueeksi. Se toisi valtiolta lisäeuroja keskisen Keski-Suomen kehittämisen.

Uuraisten kotisivu-uudistuksessa pyrittiin päivittämään myös kaavoitusasioita enemmän esillä oleviksi, mutta aina on mahdollista myös keskustella aluearkkitehdin kanssa. – Kuka tahansa kuntalainen voi olla minuun yhteydessä maankäyttöön liittyvissä asioissa, toteaa Susanna Paananen.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue