Karanteeni laajenee yksityisessä päiväkodissa Helmessä

19.11.2021 | Tiedote

Osa Helmen päiväkodin lapsista ja työntekijöistä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Karanteenissa olevien lasten määrä on kasvanut aiemmasta päätöksestä. Karanteeni ei koske koko päiväkotia, vaan niitä lapsia ja työntekijöitä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistumisen piirissä.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin ja henkilökuntaan. Ne henkilöt, jotka on asetettu karanteeniin, eivät voi tulla varhaiskasvatukseen.
Karanteeni lasketaan viimeisimmästä mahdollisesta altistumispäivästä ja sen kesto on 10 päivää. Perheet ja henkilöstö saavat tarkan karanteenin kestoajan terveydenhuollon ammattilaiselta. Terveydenhuolto antaa perheille ohjeet myös siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Ne lapset, joita ei ole määrätty karanteeniin, voivat tulla varhaiskasvatukseen normaalisti. Terveydenhuolto ohjeistaa, että jos lapsella tulee koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sopivia oireita ovat, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, maku- ja hajuaistin katoaminen, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, tulee olla herkästi yhteydessä korona koronanumeroon 014 266 0133. Terveydenhuollon henkilökunta arvioi puhelimessa, onko näytteenotto tarpeellinen. Puhelimessa saa toimintaohjeet.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Lisätietoja tarvittaessa
Päiväkodin johtaja Helena Veijonen, p. 040 775 2633
Varhaiskasvatusjohtaja Sanna Satosaari p. 0400 796 553

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue