Kasvomaskien jako Uuraisten kunnassa

14.08.2020 | Tiedote

Valtioneuvosto on 13.8.2020 antanut periaatepäätöksen suosituksesta kasvomaskien käytöstä THL:n ehdotukseen pohjautuen.

Kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa. Suojaamiseen riittää kangasmaski. Jokainen hankkii maskin itse, mutta lisäksi huolehditaan siitä, että kunnissa voidaan jakaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille maskeja myös ilmaiseksi ja ohjeistaa niiden käyttöön. Kunnat suunnittelevat jakelutavat, mutta tavoite on, että maskeja on saatavilla helposti. Kunnat voivat omassa toimintaympäristössään suunnitella keinot ja tavat maskien jakamiseen em. kansalaisille.

Kasvomaskeja on saatavissa haavoittuvimmassa asemassa oleville Uuraspostissa sen aukioloaikoina arkipäivisin. Maskeja on saatavissa pe 14.8.2020 klo 13:00 lähtien.

  • Maskeja jaetaan aluksi kertakäyttöisinä 2 maskia/päivä yli 15-vuotiaalle perheenjäsenelle, joka käyttää joukkoliikennettä tai käy paikoissa, jossa turvaetäisyyttä ei ole mahdollista pitää. Kertakäyttömaskeja jaetaan kerralla enintään kahden viikon tarve.
  • Kangasmaskeja jaetaan niiden saavuttua 4 kpl/ yli 15-vuotias perheenjäsen, joka käyttää joukkoliikennettä tai käy paikoissa, jossa turvaetäisyyttä ei ole mahdollista pitää.

Omalta osaltaan Uuraisten kunta tahtoo kaikin mahdollisin keinoin torjua virusta, ja uskomme vahvasti, että jokainen osaltaan suojaa tarvittaessa itsensä välttääkseen tartunnan.

JOHTORYHMÄ 14.8.2020

14.10.2020 lisätty kangasmaskit nyt saatavilla.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue