Kerrostalokin on hyvä vaihtoehto

13.02.2020 | Uutinen

Vaikka Uuraisten vetovoima on voimakkainta omakotitaloasumista arvostavien lapsiperheiden keskuudessa, on paljon muitakin vaihtoehtoja. Kiinnostus vuokra-asumiseen on nousemassa ja kunnalla on tarjota laadukkaita rivitaloasuntoja, mutta pientä painetta myös lisärakentamiseen on. Kunnassa on myös muutama kerrostalo, joista uusin on keskustaan vuonna 2013 valmistunut yksityisrahoitteinen Uuraisten Unelma.

Viisikerroksinen talo tarjoaa helppoa ja huoletonta asumista palveluiden äärellä kauniilla paikalla. Talon jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke, josta näkyy Pikku-Kuukka-järvelle. Aittovuoren liikuntapuistoon, jossa on mahdollisuus lenkkeilyn lisäksi hiihtää, maastopyöräillä, harrastaa frisbeegolfia tai pelata rantalentopalloa, pääsee suoraan pihalta.

Yksi talon asukkaista on kunnanjohtaja Juha Valkama, jolle Unelman asunto on kakkoskoti Pielaveden talon ohella, mutta erittäin mieluinen sellainen.

– Ihmisillä voi olla monenlaisia ennakkoluuloja kerrostaloasumiseen maaseudulla, mutta minä kyllä viihdyn. Rakentamisen laatu tässä talossa on todella korkeatasoista, asuminen helppoa ja myös hyvin riskitöntä, hän sanoo.

Unelman vieressä on tonttivaraus kahdelle muullekin kerrostalolle ja saattaa olla, että sellaiset siihen myös tulevaisuudessa kohoavat. Kerrostalotontit myydään puoleen hintaan kesäkuun loppuun asti kestävän tonttialennuskampanjan aikana.

– Oma koti on ihmisen suurimpia hankintoja ja sisältää paljon huomioon otettavia asioita. Itse pyrin keskustelemaan esimerkiksi kuntaan muuttoa harkitsevien kanssa reilusti ja rehellisesti, ei pelkkiä myyntipuheita ladellen, hän sanoo.

Mtv Uutisten selvityksen mukaan Uuraisten asuntojen neliöhinnat ovat hieman pienemmät kuin Jyväskylässä ja Muuramessa, kuitenkin selvästi korkeammat kuin Laukaassa ja Äänekoskella. Tämä kertoo sen, että Uuraisille kannattaa rakentaa tai hankkia täältä omistusasunto, koska asunnolla on myös jälleenmyyntiarvoa, Valkama toteaa lopuksi.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue