Keski-Suomen koronarokotekoordinaatiotyöryhmä: Ei ole viitteitä siitä, että Astra Zenecan rokote lisää tukosriskiä

18.03.2021

Tiedote 18.3.2021 

Yli 70 -vuotiaat pyritään rokottamaan koko KSSHP:n alueella mahdollisimman nopeasti mm. jakamalla rokotteita suhteuttamalla ne väestön ikään

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa todettiin tänään, että tavoitteena on rokottaa mahdollisimman nopeasti kaikki yli 70 -vuotiaat KSSHP:n alueella asuvat kansalaiset. Kokouksessa otettiin esille myös se seikka, että eri kunnissa on prosentuaalisesti eri määrä yli 70 -vuotiaita ja siksi rokotemääriä on syytä tasata suhteessa väestön ikäjakaumaan.

Tällä tavoitellaan hyvää ja nopeaa rokotekattavuutta yli 70 -vuotiaiden keskuudessa tasapuolisesti kaikissa KSSHP:n alueen kunnissa. THL:n vahva viesti on, että ensi viikosta alkaen keskityttäisiin koko Suomessa pelkästään yli 70 -vuotiaiden rokotuksiin.

Koronarokotekoordinaatioryhmä keskusteli myös Astra Zenecan rokotteen yhteydessä esille nousseesta kasvaneesta tukosriskistä. Kokouksessa todettiin, että Suomessa ei ole viitteitä siihen, että AZ lisäisi tukosriskejä. Kokouksessa tuotiin esille, että koronainfektiokin itsessään lisää tukosriskejä.

 Lisätietoja:

Juha Paloneva, KSSHP:n vs. johtajaylilääkäri, koordinaatioryhmän pj.

050 336 3695

 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue