Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa – vahva maskisuositus jatkuu ja väestöä kannustetaan yhä rokottautumaan

26.10.2021 | Tiedote

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (ns. Koronanyrkki) kokouksessa todettiin 25.10.2021 KSSHP:n alueen jatkavan epidemiologiselta tilannekuvaltaan kiihtymisvaiheessa. Koronavirustartunnat ovat olleet viime viikkoina nousussa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Nyt tartuntamäärät ovat hieman laskeneet, vaikka ilmaantuvuus on yhä alueella poikkeuksellisen suurta.

Tartuntamäärien vaikutukset näkyvät alueella myös maltillisena sairaalakuormituksena. Sairaalahoitoa vaatineet tautitapaukset ovat ilmenneet jälleen pitkälti rokottamattomilla tai pitkäaikaissairailla henkilöitä, jotka eivät sairauksien takia saa rokotteesta täyttä suojaa koronavirusta vastaan. Nyrkki painottaakin rokotuksien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä. Rokote on turvallinen ja suojaa tehokkaasti koronaviruksen aiheuttamalta vakavalta tautimuodolta.

Vahva maskisuositus jatkuu kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää

Nyrkki suosittelee maskisuositusta kaikkiin alueen kouluihin yläkouluun (7. – 9. luokka) ja toiselle asteelle (ammattikoulut ja lukiot), jotta oppilaiden ja opiskelijoiden lähiopetuksen jatkuminen voidaan turvata. Lisäksi maskisuositusta suositellaan jatkettavaksi kaikissa niissä sisätiloissa, joissa turvaväliä ei voida varmuudella pitää. Suositus koskee myös julkisia kulkuvälineitä.

Koronapassin käyttöönotto ei ole ajankohtaista KSSHP:n alueella

Kokouksessa keskusteltiin myös koronatodistuksen tai koronapassin käytöstä alueella. Koska alue jatkaa kiihtymisvaiheessa, ei käyttöönotto ole alueella ajankohtaista. Asiaan palataan, jos alue siirtyy leviämisvaiheeseen.

Lääkärin stetoskooppi ja ajanvarauskalenteri.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue