Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote koronavirustilanteesta

09.10.2020 | Tiedote

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän kokouksessa todettiin, että epidemiologinen tilanne on Keski-Suomessa tällä hetkellä perustasolla – johtoryhmä ei myöskään suosittele uusia torjuntatoimia KSSHP:n alueelle

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kokouksessa todettiin 8.10.2020, että epidemiologinen tilanne on Keski-Suomessa tällä hetkellä perustasolla.

KSSHP:n infektioylilääkäri Jaana Leppäaho-Lakka kertoi kokouksessa, että viime viikolla ja jopa edellisellä viikolla tartuntojen määrät lähtivät vähenemään. Esimerkiksi viime viikolla positiivisen tartunnan määrät puolittuivat edelliseen viikkoon verrattuna ja enimmäkseen altistumisia tapahtui perhepiireissä.

Koska tilanne on Keski-Suomessa varsin hyvin hallinnassa johtoryhmä päätyi myös siihen, että se ei suosittele KSSHP:n alueelle, eri kuntien ja kaupunkien itse laittamien torjuntatoimenpiteiden lisäksi, uusia torjuntatoimenpiteitä.

  • Vaikka tilanne on tällä hetkellä rauhallinen me olemme täysin tietoisia siitä, että tilanne voi muuttua hetkellä millä hyvänsä ja siksi on tärkeää, että tämä ryhmä kokoontuu viikoittain ja tarvittaessa jopa useamminkin, jotta tarvittavia linjauksia voidaan tehdä yhdessä eri asiantuntijoiden voimin, kertoo KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen.

STM:n ohjeiden mukaisesti johtoryhmän tehtävänä on seurata maakunnallisen koronavirustilanteen tilannekuvaa ja tehdä sen perusteella analyysiä erilaisista päätöksistä, suosituksista ja linjauksista. Seuraavan kerran johtoryhmä kokoontuu arvioimaan KSSHP:n alueen tilannetta tiistaina 13.10.2020.

Lisätietoja:
KSSHP:n johtaja, alueellisen johtoryhmän pj. Juha Kinnunen 040 – 567 5415

 

Ryhmän jäsenet ja asiantuntijat:

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri:
Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, ryhmän puheenjohtaja
Juha Paloneva, KSSHP:n, vs. johtajaylilääkäri, varapuheenjohtaja
Heljä Lundgrén-Laine, johtajaylihoitaja
Jaana Leppäaho-Lakka, infektioylilääkäri
Jarkko Jäntti, turvallisuuspäällikkö

Jyväskylän kaupunki:
Kati Kallimo, toimialajohtaja
Johanna Tuukkanen, ylilääkäri
Ilkka Käsmä, palvelupäällikkö, vastaava lääkäri

Äänekosken kaupunki:
Keijo Lukkarinen, ylilääkäri
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto:
Laura Blåfield, aluehallintoylilääkäri

Keski-Suomen ELY -keskus:
Pirkko Melville, johtaja

Terveyden hyvinvoinnin laitoksen edustus:
Tuula Hannila-Handelberg, ylilääkäri
Tiina Hirvioja, tartuntatautilääkäri

Kaksi kirurgista maskia
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue