Keski-Suomen sosiaali- ja terveysalan työnantajat ja Gradia vastaavat ikääntyvien hoitajapulaan: uudessa koulutusmallissa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikoilla ja opiskelijat siirtyvät nopeasti työelämään

05.05.2021 | Uutinen

Ikääntyvät tarvitsevat ammattitaitoista hoitoa ja huolenpitoa, mutta tekijöistä on kova pula. Gradia Jyväskylä aloittaa elokuussa 2021 ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisalan lähihoitajakoulutuksen, jossa suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikoilla. Tavoitteena on, että opiskelijat työllistyvät koulutustyöpaikkoihinsa.

Koulutusmalli rakentuu kuntien, työnantajien ja Gradian yhteistyössä. Koulutusmallin hyötyinä on, että työpaikat pystyvät kiinnittämään opiskelijat osaksi työyhteisöä jo opintojen aikana ja pitkäkestoinen oppiminen työpaikalla valmentaa monipuolisesti lähihoitajan tehtävään.

Opiskelija voi suorittaa suurimman osan opinnoistaan kotipaikkakunnallaan työelämässä oppien ja etäopintoja tehden. Tämä madaltaa kynnystä hakeutua opintoihin.

Koulutus on kiinnostava mahdollisuus alanvaihtajille ja vailla työtä oleville. Tarjolla on selkeä koulutuspolku, jonka päässä odottaa lähes varma työpaikka.

Työpaikkaohjaaja tärkeässä roolissa

Jokaiselle opiskelijalle nimetään koulutustyöpaikalta työpaikkaohjaaja ja työpaikka sitoutuu ohjaamaan opiskelijaa 3 – 4 päivää viikossa koko opintojen ajan. Toimiva työpaikkaohjaus varmistaa koulutuksen onnistumisen. Hyvä ohjaus ja työyhteisön positiivinen asenne kiinnittävät opiskelijan työpaikkaan ja vahvistavat opiskelijan halukkuutta jatkaa paikassa myöhemmin työsuhteisena työntekijänä. Gradia perehdyttää esimiehet, työpaikkaohjaajat ja työyhteisöt toimintamalliin.

Hakeminen työvoimakoulutukseen 30.5. mennessä ja omaehtoiseen koulutukseen 3.6. mennessä.

Apua ja neuvontaa hakemiseen Gradian Hakupalveluista puh. 040 341 6193

 

Lisätietoja koulutusmallista työnantajille ja kunnille

Krista Hanski, asiakkuuspäällikkö, Gradia Jyväskylä / Työelämä- ja yrityspalvelut
Puh. 040 341 5191, krista.hanski@gradia.fi

Kahden ihmisen kädet yhdessä muodostaen sydänkuvion.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue